Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Začala jsem brát antikoncepci a hned po ní se najedla. Udělala jsem chybu nebo na to není žádný vliv?
Zatím jsem brala dva druhy hormonální antikoncepce a u žádné nemělo vliv to, zda se jí na lačno, jí s epo ní, nebo tak něco. Důležité je jíst ji pravidelně ve stejnou dobu a chránit se i jinak v případě, že máte zažívací problémy, berete antibiotika apod. pro jistotu si přečtěte pozorně příbalový leták, zda váš druh není vyjímkou. Pokud v něm není popsano, v jakém pořadí či odstupem s jídlem se má brát, jste v pohodě.
Tak antikoncepce není úplně lék, ledaže byste plodnost považovala za nemoc :D
Jasně, můžete. Pokud vím, nemá se jen třezalka (snižuje účinnost) a pokud berete zároveň i antibiotika, také byste se měla chránit i jinak.
Jednu věc ale nechápu - proč jste tyhle otázky nepoložila už lékaři, když vám prášky předepisoval? I od toho lékaři jsou, aby odpovídali na dotazy. Zapomatujte si to pro příště, může vám to jednou ušetřit spoustu starostí. Přecijen, když nevíte, jak je správně užívat, jsou vám dost na nic...
Doufám, že máte pilulky skutečně od gynekologa a nesehnala jste si je nějak pofidérně přes kamarádky, nebo tak nějak.
Od gynekologa je opravdu mám :D nijak mě o těch prášcích neifnormoval, jen předepsal... a mě otázky nenapadly, chtěla jsem co nejdříve pryč :D :D ale už je to vše co potřebuji vědět :D děkuju moc
Tak hlavně doufám, že víte, že na antikoncepci není dobré kouřit, že její funkce může být omezena, pokud máte zažívací problémy, zvracíte, máte průjem atd., že se nesnáší s antibiotiky a třezalkou. To jsou myslím věci, které je nutné si pomatovat. A že je třeba ji brát pravidelně - nastudujte si, jaká je nejdelší doba, po kterou je zachován účinek, pokud si prášek zapomenete vzít e správný čas (obvykle je to dvanáct hodin, ale ruku do ohně bych za to, že je to stejné u všech prášků, nedala).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.