Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušení podprsenek

Od: lenkao odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mohou se v prodejnách zkoušet podprsenky nebo ne? Nebudou na mě koukat divně, když si jich do kabinky vezmu vícero a budu zkoušet? Máma mi vždy říkala, že spodní prádlo se nezkouší tak nevím...Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Kalhotky ne, ty se nezkouší "naholo" - ale podprsenku je hodně důležité si vyzkoušet! V každé prodejně mají trošku jiné číslování a střihy, takže člověk vůbec nemá šanci poznat, jak mu sedí! Což je zrovna u podprsenek podstatné. Takže klidně zkoušej. ;)

Jen v některých obchodech mají výzvu, ať do kabinky nebereš třeba víc než pět kusů naráz (je jedno, jestli chceš zkoušet kalhoty nebo spodní prádlo), takže zkoušej, co je libo. ;)

lenkao
hodnocení

Díky, už jsem si právě myslela, že se musím změřit doma a pak v obchodě jen dle tabulky podprsenku "odhadnout", což je dost obtížné, takže díky moc

lenkao
hodnocení

Ještě jeden dotaz, když se doma změřím a pak vybírám v tabulce na kterou velikost podprsenky se mám zaměřit, vyjde mi doceal divná velikost, třeba nosila jsem 75b a ted mi vychází 85A, není to nějak velký rozdíl?

martinaa*

Na tabulky se vůbec nedívej. Jsou pouze orientační, a to ještě těžce. Každý výrobce má jiné značení, já 85B, teď mám 90C - trochu se mi zvětšil hrudník, prsa stejná, ale výrobce upravil značení (asi aby i nám s menšími prsy dal pocit, že máme pořádný kozy*smich*).

Zkušená prodavačka tvou velikost odhadne, a když ne, naměř si, kolik máš přes prsa (v nejširším místě zad a přes špičky prsou), a košíčky prostě doladíš zkoušením. Když budou B malé, vem C:)

doplněno 20.05.13 21:00:

;)

lenkao
hodnocení

Díky všem za rady, moc mi to pomohlo

hodnocení

1x

Podprsenku je naprosto nezbytné vyzkoušet, protože špatně vybraná podprsenka může i ublížit. Nesmí být příliš volná (při zkoušení zvedni ruce nad hlavu, abys viděla, zda ňadra nevylézají ze spodního okraje), ale v žádném přpadě nesmí škrtit, či ramínka způsobovat otlaky. Nejlepší je jít do obchodu, kde je vyškolená a zkušená prodavačka.

hodnocení

0x

Můžou se zkoušet, samozřejmě...maminka je "ze staré školy", dřív to zřejmě možné nebylo... :)

hodnocení

0x

Dobrý den. Ve spoustě prodejen již možnost vyzkoušet si podprsenky je. Ne každá žena odhadne, jak bude podprsenka sedět, že? Klidně se v dané prodejně zeptejte na možnost vyzkoušení.

hodnocení

0x

Je to tak, jak říká Minda. Dřív jsme si žádné prádlo vyzkoušet nemohly. Proto také jsem měla ve skříni igelitku s úplně novými podprsenkami, které se mi sice líbily, ale nepadly. :(

Dneska si můžete podprsenky v klidu vyzkoušet. Nikdy jsem s tím neměla problém, ať už v drahém obchodě či u Vietnamců. Dokonce si můžete vyzkoušet i plavky, dole se vkládá taková lepicí folie kvůli hygieně, aby tam látka nepřišla do styku s tělem. Stejnou lepicí folii jsem už viděla i u drahých kalhotek.

Co velice oceňuji - dvoudílné plavky se dají koupit jednotlivě - zvlášť kalhotky a zvlášť podprda. Je to moc fajn, každá žena je jiná a pokud to bylo dřív zkompletované dohromady, málokteré to obojí padlo. Jaga.

doplněno 21.05.13 07:08:

Jinak důležité je změřit obvod, ale POD PRSY, ne přes ně. Kolik Ti vyjde, to je to číslo - 75, 80, 85...A košíčky si už vyberte, abyste se cítila dobře. Prodavačky v podobných prodejnách už nás mají "v oku" a většinou dobře poradí.

myse*

ještě dodám - ten obvod pod prsy si vezmi hodně těsný, protože se podprdy potom vytáhnou...

Košíček - když do něj prso pěkně srovnáš - tak nesmí nikde přečuhovat (takové ty polštářky) ani v dekoltu (vyjímka je podprsenka typu push-up -tam je to žádoucí) a ani v podpaží. A když zvedneš ruce nahoru, tak nesmí vylézat ani spodem...

Podívej se na youtube - zadej výběr podprsenky a jméno Košanovská. Tam je to krásně vysvětleno

lidus*
hodnocení

0x

U nás v Brně to není problém a zkouší se vše, podprsenky, kalhotky (snad na holé tělo by to nikdo nedělal), plavky. Do kabinky si můžete tam kam chodím já vzít 2 věci ale ochotná prodavačka odnese a donese další.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]