Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na alimenty v případě insolvene

Od: dasenka* odpovědí: 8 změna:

prosím o radu,už přez půl roku mi bývalý neplatí výživné,bylo mu to dříve exekučně strháváno z platu,jenže nyní je u insolvenci a nemám ani korunu,nebod mi říká,že už to není jeho starost,má se o to starat zvolená insolvenční správkyně,jenže ta mi řekla,že nemá z čeho mi něco poslat.Jeho příjem je tak nízký,ted dokonce marodí,a to prý je nezabavitelná částka ze které mu nemůže strhnout peníze.Tak na naše dvě děti nic nedostávám,ale má s novou ženou dítě,a to co vyženil si adoptoval,nechápu.Poradte mi prosím,pomůže podat trestní oznámení?

doplněno 19.05.13 18:04:

Dobrý den,jen chci doplnit mou otázku,bývalý manžel mi řekl,že insolvenci na něj podala hypoteční banka,ne on sám,tudíž nesplácel úvěr na dům,ten se dostal do exekuce a dražby.Insolvenční správkyně mi řekla,až se prodá dům,tak mi vyplatí pak alimenty najednou,jenže dům je nějak neprodejný.Exmanžel je nezaměstnaný,marodil se zády a ve skušební době ho propustily,snad to vypadá,že to hraje na důchod.Nevím tedy,jestli si nějak můžu pomoct,policií bych ho snad vystrašila,že by něco poslal.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Dášo. K tomu, aby Vašemu manželovi byla schválena insolvence, musel prokázat příjmy v takové výši, aby splatil nejméně 30% příjmů. Co já mám zkušenost s klienty, kterým jsem návrh zpracovávala, tak alimenty jsou na PRVNÍM místě. Problém je nyní v tom, že Váš bývalý marodí.Zase moje zkušenost - soud při nemoci "přimhouří" oči, takže v tom období dlužník opravdu neplatí. Pochopitelně když potom bude mít opět příjem, tak bude třeba muset platit více.

Jestliže se bude Váš manžel záměrně vyhýbat splátkám dle ins.kalendáře, tak mu může být insolvence zrušena. To by si měl uvědomit. A tam já vidím jedinou cestu, jak Vy na něho můžete. Jestliže toto nebude řešit ins.správkyně ( a ta nemá důvod toto řešit, protože když Vašemu manželovi bude insolvence zrušena, tak ona příjde o svůj jistý měsíční příjem), tak se obraťte na soud, který rozhodl o insolvenci Vašeho manžela.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jediná cesta je cesta soudní.

mike32*
hodnocení

0x

Ano je to tak ... musíte počkat až se manželovi příjem opět zvýší a bude z čeho odvádět ... můžete podat stížnost na soud, ale pravdu má sebod v tom, že soud v tomto případě - tzn. pokud dlužník v insolvenci marodí - "přimhouří" oči a nějaký čas počká ... IS Vám to také sdělila jasně ... není z čeho momentálně odvádět a pokud se dlužník úmyslně nevyhýbá práci, ale důvod proč nepracuje je nemoc ... oddlužení se mu nezruší ... soud počká ... to samé bohužel čeká nejpravděpodobněji i Vás ...

doplněno 19.05.13 13:49:

pardon - né Vašemu manželovi, ale bývalému manželovi ... :)

jodo*
hodnocení

0x

Já bych se zeptal: Váš bývalý manžel má evidentně velké finanční potíže. Potřebujete ty peníze OPRAVDU tak extrémně, že ho klidně pošlete sedět do vězení? Nechám to na vašem svědomí.

sebod*

jodo. Vzhledem k tomu, že podobné případy mám velice často "na stole", tak se tazatelce nedivím, že manžela klidně pošle i do vězení. Nebo ještě jinak: neznáme SKUTEČNOU finanční situaci jejího manžela, takže do svědomí bych tazatelce nesahala. Ono zůstat dnes jako samoživitelka není většinou žádný med. A domnívám se, že kdyby "tatínek" opravdu chtěl, tak by na ty alimenta vydělal třeba i na černo.

doplněno 19.05.13 16:22:

uska. My dnes snad sedíme na jednou počítači *placni*;).

doplněno 19.05.13 18:58:

No, já mám dnes pracovní neděli, takže musím sedět u počítače. A naopak si chvilkama odběhnu "odpočinout" na zahradu. Už jsem při tom "odpočinku" stihla zaset hrášek, ředkvičky, špergl a nachystala jsem záhon na rajčata *smich*.

uska*

jodo - mě se to netýká, ale klidně bych chlapa nechala zavřít pokud si dluhy udělal nerozvážností. Když nemá na alimenty na vlastní děti, tak proč si pořizuje druhou rodinu, plodí další děti a ještě jedno adoptuje?

Pokud mu třeba nevyšel podnikatelský záměr, dalo by se popřemýšlet, zda alimenty odpustit za předpokladu, že jsem sama schopna uživit děti. Jodo - kolik máte dětí a znáte jejich potřeby?

doplněno 19.05.13 18:27:

sebod - nesedíme, byla jsi o vteřinu rychlejší, jseš lepší. A to já sem jen semotamo přiběhnu ... nelapím zde celý den.*smich*

Dneska se snazi soudy za alimenty spis nezavirat, davaji podminky - co by to bylo za logiku, kdyz chlapa (zenskou) zavrou, v kriminale na alimenty nevydela, podminka jej nekdy postrasi a zacne splacet, treba tim vydelanim ,,na cerno jak tady nekdo psal...hodne lidi tomu neveri, az opravdu stoji pred soudem ( pro ty slusnejsi dost neprijemna zkusenost)...samozrejme s nekteryma typkama nehne ani kriminal...

dasenka*
hodnocení

A to chtěl děti do střídavé péče.Soud to zamítl,když tozamítl,tak si podal návrh na snížení alimentů,ze 4.500 na 2.200.Soud to snížil na 3.500.Já jsem tam řekla,pokud má na cigárka,tak bude mít na děti.

doplněno 19.05.13 18:58:

Chci se zeptat,je možné,když jsem se vdala v únoru,že by mohl mít snad nějaké výhody exmanžel?v placení výživného?Když chtěl snížit výživné,tak uváděl jako důvod,dvě děti které má s manželkou,a že žijí pod životním minimem,že manželka si musela vzít i provident,tak jak je to zajímavé.To chtěl měsíc před tím střídavou péči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]