Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesouměrné pocení

Od: denita* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

v posledním roce pozoruji větší problémy s pocením, než předtím a přisuzuji to pubertě - není to nic strašného, potřebuji jen ten správný deodorant a je to. V létě to řeším i tílky - podpaží není celé zakryté, není vidět propocené tričko, není nic cítit apod.

Jen by mě zajímalo, proč se v levém podpaží potím daleko více než v pravém? I když jsem naprosto v klidu, pot vlevo cítím mnohem dříve než v vpravo. Stejně tak mi chloupky v levém podpaží rostou asi ne rychleji, ale hustěji a jsou více tmavé a je jich cekově více.

Myslíte, že je to jen tím, že jsem levák - namáhám levou roku více než pravou? Co mi nejde do hlavy je to pocení v úplném klidu... Máte někdo stejný problém? I když já to vlastně nevnímám až zas tak jako problém - spíš jsem zvědavá :D.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím Vás.Tento problém sice nemám,ale toto by možná mohlo být ono*nevi* protipotu.cz/...

denita*
hodnocení

To si nemyslím, neoznačila bych to za nadměrné pocení - toto by byla asi tak max. lehká hyperhidróza, často se mi potí dlaně, ale jinak nic a také ten pot, jak jsem psala, se dá redukovat antiperspiranty. Mě jen zajímalo, jestli je to dáno tím, že jsem levák. Nicméně díky :)

Já mám třeba nesouměrné tělo. Nehty na levé ruce jiné než na pravé, levé prso o malinko menší než to pravé. Bude to tím, že člověk není žádná šablona, nevyvíjí se přesně podle nějaké předlohy...

denita*
hodnocení

Nu, tak to já taky - jedna noha větší jak druhá, ruce totéž a o nosních dírkách radši pomlčím :D. Jen mě nenapadlo, že se to vztahuje i na jevy, měla jsem za to, že nesouměrnost je věc čistě pro "podstatná jména" - ne slovesa ;) . (Nojo, zase se vyjadřuju hrozně, to bude tím pátkem *smich* (ano, vím, že je úterý))

Já bych řekla, že s tím ta nesouměrnost hodně souvisí. Na té inkriminované straně jsou patrně více vyvinuté potní žlázy. A když nejsou více vyvinuté, tak alespoň vylučují více potu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]