Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neštovice kdy muže jít do školky?

Od: maky* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,kdy mužu dát malou do školky, když prodělala neštovičky?už je doma 14 dní stroupky jsou už odloupnuté jen jdou ještě na tělíčku vidět jizvičky po těch pupinkach myslite že už bych jí zítra mohla dát do školky?teploty nema.diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedoporučuje se,brzký návrat do kolektivu může nemoc opět nastartovat,a navíc,po tak krátké době může nakazit ostatní. Až tak po těch 21dnech.

sebod*

Tady u nás neš´tovice taky řádí. Při nekomlikovaném průběhu povoluje lékařka zařazení dětí zpět do kolektivu ve chvíli, kdy se nedělají nové nešťovičky a ty staré již nemokvají - jsou zaschlé.

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, nevím, jak to u vás chodí, ale u nás požadujeme potvrzení lékaře, že dítě již není infekční. Tudíž by malou měl vidět lékař, který rozhodně, zda už je "zdravá".

doplněno 12.05.13 18:56:

Jinak neštovice jsou infekční 17-21 dní, takže po 14 dnech bych dítě rozhodně nevracela. Nehledě na to, že jen cekem fuk, co Vám říkal lékař, učitelky po Vás mohou chtít potvrzení o bezinfekčnosti.

maky*
hodnocení

Dobrý den,nam prave řekl ze na kontrolu nemusime chodit ptala jsem se kdy mame prijit ale rekl ze nemusime ze at je doma tak 14dni.

Proč jste si nepřečetla můj odkaz?Váš lékař nemá pravdu*bzum*Do školky Vám ji zcela jistě ještě nevezmou.Může Vám to potvrdit "Martinaa,"učí tam.Ony si přece nevezmou tzv.na triko to,že by třeba celá třída onemocněla*bum*Pochopte to!

maky*
hodnocení

ale ja to vim a rozumim tomu,pisi ze mala ma uz jen takove ruzove flicky po tom a mam pocit ze s nasi skolicky jsme byli jako posledni ktery jsme to meli jinak vsichni jiz meli...ja vam dekuji za rady a pekny den.

sebod*

maky. vidíte to. A u nás ve školce jsou učitelky rády, když jim tam ty neštovice roznese co nejvíc dětí, tím pádem je ve stejnou dobu nemocných co nejvíce dětí a pak už to jen tak pomaličku odeznívá. Dokonce maminky tady u nás, když se objeví nešťovice v jarních měsících, tak přivedou zdravé děti k těm infekčním. Je přeci lepší, aby dítě bylo nemocné na jaře, kdy se neš´tovice hojí lépe než v létě. A je také lepší, aby nešťovice dostalo dítě v ranějším věku, protože u starších dětí bývá průběh komplikovanější.

Takže jestli jste ve třídě poslední, kdo nešťovice měl, jestli syn (nebo dcera - teď nevím) se cítí dobře, nemá teploty, nešťovičky jsou zaschlé, tak není problém, aby šla zpět do školky.

terex

J8 jsem ho chtěla nechat 14 dní a spíš mi podsouvají ať příjdu po 9 dnech, kdy už to bude zaschlé. Nevím proč, nepátrám:-D

sebod*

Wamp. Neodpustím si malé rýpnutí, jako reakci na Váš příspěvek. Vidíte to, tazatelka to nepochopila, dítě do školky odvedla, paní učitelky si to na triko vzaly a dítě zcela jistě vzaly. Nakonec měl pravdu i ten lékař, že ano? ;). Nechci tady rozpoutávat nějakou diskuzi, to ani náhodou. Jenom se domnívám, že na každou věc je více úhlů pohledů. A že třeba ten zrovna můj, i když používaný leta, nemusí být zrovna ten správný. I tak ho můžu obhajovat, ale neměla bych přitom být tak - jak to říct? No "kategorická" *cert*, jako v tomto případě zrovna Vy.

Hezký den Sebod *placni*

doplněno 13.05.13 10:53:

Teda Wamp. Klobouk před Vámi dolů.*palec*

Sebod:Akceptuji vaše "rýpnutí."Hezký den i Vám*placni*

hodnocení

0x

To naše zdravotnictví asi vážně upadá. Měla jsem své děti malé za hluboké totality a jen si vzpomínám, že návrat o dětského kolektivu byl pokaždé podmíněn písemným vyjádřením dětského lékaře. Nikdy se nestalo, že by nám lékařka při infekčním onemocnění řekla, že na konečnou kontrolu už nemusíme. Každá matka není lékařka a jak má taková pošťačka, prodavačka, či účetní poznat, že všechny příznaky nemoci už odezněly?

V každém případě být zaměstnankyní školky, trvala bych na vyjádření lékaře. Pokud by se infekce mezi dětmi znovu rozjela, byla bych krytá, že doktor nemocné Mařence, Aničce nebo Danušce už vstup do kolektivu povolil.

Nejste lékař a sama toto nemůžete zhodnotit, kdy je děcko už na 100% zdravé. Zajděte s malou na prohlídku k lékařce, budete mít klidné svědomí Vy i personál školky, že se nic nezanedbalo. Jaga.

doplněno 13.05.13 06:40:

Pracovala jsem jako učitelka v MŠ přes 20 let, tak skutečně vím, o čem mluvím. Ano, píšete tady, že je lépe to mezi děti roznést, aby si to odbyly, ale když pak máte objednaného fotografa či autobus na výlet do ZOO a ve třídě máte pouhých 5 dětí, tak je to opravdu neštěstí. A zvlášte teď, ke konci školního roku, kdy se to podobnými aktivitami, na které se děti těší, jen hemží.

hodnocení

0x

Nás, na pedagogické škole v biologiii dítěte učili, že neštovice jsou infekční, dokud jsou stroupky. Po odpadnutí stroupů je dítě vpořádku. Dokonce nám poradili i fígl, jak opadnutí stroupků uspíšit. A to tak, že když už jsou hodně suché a většinou odpadávají, je třeba dítě, které se do té doby nesmělo koupat, namočit do vany, stroupky odmočit a froťákem setřít. ;) Vaše malá je vpořádku a do školky může. Rozhodně!

maky*
hodnocení

Dobry den,tak malou mi do školky vzali a nebyli jsme jediné co měli na sobě ješte nejakou tu jizvičku.Paní učitelka mi řekla, že to je v pořadku že se to pomalejš strací ty fličky.Všem moc děkuji za rady.pekny den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]