Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny
Mám problém s celulitidou, vím, všude je spousta diskuzí, zaručených rad a nevím čeho všeho, ale já už jsem trošku bezradná. Jsem štíhlá, vážím asi 50 kg, měřím 1,73, pravidelně cvičím, opravdu se hodně hýbu, piju hodně vody, jím zdravě, nejím sladké, nepiju sladké nápoje, je to pro mě přirozené, žádná křeč, nikdy jsem se necpala ničím takovým jako jsou chipsy nebo jídlo z rychlého občerstvení, ale prostě celulitidu mám a poměrně hroznou a už si nevím rady. Moje mamka jí má, je to asi částečně dědičné, ale udělala se jí až po čtyřicítce, dřív s ní problém neměla, takže si spíše myslím, že je to věkem a hormony, ale u mě netuším. Mám z toho celkem komplex hlavně v létě, když si vezmu kraťasy, nemluvě o plavkách. Přítel mi pořád tvrdí, že tam nic nevidí a kdyby, tak je to jedno, je zlatej, ale já se chci cítit dobře, není to o tom, kdo se na mě dívá, jestli mi rozumíte. Přemýšlela jsem o nějakých přístrojích na bázi vakuové masáže, takové ty baňky, nemáte s tím některá zkušenosti nebo budu vděčná za jakoukoliv radu Díky moc a krásný den!
Už jsem na podobnou otázku tady odpovídala, kopíruji zde svoji odpověď, protože na tomto názoru trvám:
Můj názor Vás nepotěší, ale zkuste se nad ním aspoň zamyslet.
Pomerančovou kůži a strie vymysleli výrobci kosmetiky, pro které je to celé úžasný džob. A to proto, že tzv. celulitida (pomerančová kůže) je naprosto normální vlastností ženské pokožky. Ženy mají podkoží prostě utvořené volnějšími vazbami, aby se tělo zvládlo přizpůsobit těhotenství, takže kůže působí trošku hrbolatým dojmem. Nic, co na kůži nanesete nebo do ní vmasírujete, vlastnost podkoží nezmění. Ale to nevadí, stále budeme číst strašlivé věci o celulitidě a nabádat všechny nesebevědomé ženy, aby se od puberty do smrti patlaly přípravky proti ní... Mohu říci jenom jedno: do roku 1989 jsem o celulitidě neslyšela a pokud vím, nikdy nikomu nevadila. Dnes mi to připadá velmi směšné, ta zběsilá honba za hladkou kůží, která je ovšem naprosto beznadějná.
Myslím, že nejlepší je nezabývat se takovými povrchnostmi a začít se mít ráda taková, jaká jste. Podle mě nepomůže nic. Nejsem proti cvičení, zpevní se svaly a zlepší se držení těla. Je taky dobré si držet váhu na normální hranici, ale uvědomte si - kdyby opravdu něco fungovalo, nikdo by strie ani pomerančovou kůži neměl.
Souhlasím. Celulitidou trpí i top modelky a ty mají dost peněz na super ultra účinné krémy a masáže a procedury... a stejně je šikovný paparazzi načapá s ďolíčky na stehnech. Co z toho vyplývá? Zaručený recept neexistuje. Máte to v rodině, jste žena, tak bohužel se s celulitidou smiřte. A když se příteli líbíte taková, jaká jste, tak o co jde?
Já vím, jak to myslíte, já netrpím nízkým sebevědomím a příteli se líbí moje postava moc, ale víte, jak to je, skoro každý na sobě máme něco, co se nám nelíbí.. U mě je to tohle, většina žen celulitidou trpí, je mi jasné, že se jí nezbavím úplně asi nikdy, jen by se mi líbilo něco, co by mi aspoň trošičku pomohlo a viděla menší zlepšení a mohla se cítit lépe
Prosím, zkuste o celulitidě přestat uvažovat jako o problému. Bylo by to jako chtít oceán přelít lžící. Nikdo z výrobců kosmetiky to nepřizná, ale mají se z našich dolíčků až příliš dobře. A čím víc bude takových "skoro každý na sobě máme něco, co se nám nelíbí", tím lépe se budou mít. Mně se moje stehna taky nelíbí, ale jsou moje a na výběr nemám. A kdybych se na hlavu postavila, jiná mít nebudu. Takže jsem se rozhodla, že se budu cítit dobře i s nimi.
Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.