Jak připravit plněnou vepřovou nožičku?

Od: Datum: 05.05.13 09:35 odpovědí: 6 změna: 07.05.13 20:20

Dostali jsme plněnou vepřovou nožičku,nevite někdo jak se dál upravuje...vypadá to že je už tepelně upravená,voni jako by byla mirně uzená. A ted nevím zda ji upect nebo dát vařit.Díky za radu pokud někdo vite jak na to.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.05.13 09:42
avatar

Plněná vepřová nožička? *sok* Dejte fotku! To jsem ještě nikdy neviděla a ani neslyšela, jak se z nožky dostane taková obtovská spousta kůstek. Ale když to máte, tak to asi jde. ;) Já bych opatrně seřízla kousek z kraje a jestli to je měkké, tak bych to jen ohřála(v troubě nebo na pařáčku na knedlíky, s troškou vody, ale v papiňáku).

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 05.05.13 13:49

Díky za radu...jo fotku,to je nad moje síly*nevi*to já prostě neumim.Ale dneska jsem nechala nožku nožkou,šoupla jsem ji celou do mražáku až na jindy.Taky jsem se s plněnou nožkou setkala prvně,proto ten dotaz.Je to vykostěná nožka, naplněná nějakou směsi a na konci je sešitá provázkem,děla to prý řeznik*frajer* který dělá různé masové speciality,no musí s tím být hrozná piplačka.

Od: mowla*
Datum: 05.05.13 09:45

Zacházej s ní podobně, jako s dobrou klobásou - uvařit *), pak nakrájet na kolečka a servírovat (tradičně s vařenou čočkou) - dle chuti.

*) pokud máš průmyslově balenou, vaří se i s obalem a teprve po uvaření se obal odstraní, ´šťávou´ se polívá příloha, pokud máš domácí (čerstvou), vaří se v běžně ve vodě, lze i v páře

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 07.05.13 16:05
avatar

Nedá mi to. Nemohlo by to být koleno? Nebo jiná část končetiny? Fakt je to nožka? S kopýtkama?

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 07.05.13 17:49

Ano,ano je to vepřová nožička i s kopýtkem a nevypadá to ani odporně:D.

Od: ron*
Datum: 07.05.13 20:20

Také si nedovedu plněnou vepřovou nožičku představit. Jak se plní, vždyť je samá kost?

Nedalo mi to, pátrala jsem a našla tento odkaz. Takto jsem si nožku ale nepředstavovala.*nevi* Ale už věřím, že jde naplnit.:)

http://www.italskespeciality.…/products/zampone-cottechino/

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.