Nejste přihlášen/a.
Mamka má zítra narozeniny a já bych jí chtěla dát nějakou knížku. Hned mě napadlo 50 odstínů šedi. Co si o tom myslíte? Mamka tento styl nijak nevyhledává, ale myslím, že se mu ani nebrání. Trošku se bojím, že je ta knížka trochu moc zmedializovaná, tak se ptám i na jiné názory. A případně poradili byste mi nějakou dobrou knížku? Mamce je 43 a nemá nijak vyhraněný sty, jen sci-fi asi nemusí. Ale potřebuji to jet koupit už zítra, tak prosím co nejrychleji. Děkuju
Neznám, nečetl jsem a číst nebudu. Stačila mi někde zahlédnutá ukázka. Jako dárek bych doporučil Píseň ledu a ohně (George R.R. Martin). Pět dílů už vyšlo, dva ještě budou. Je to mimořádně čtivé.
doplněno 04.05.13 12:25:kartaginec, beru to podle mé mámy, která sci fi vyloženě nesnáší a první dva díly (tj.cca 1200 stránek) přečetla za dva týdny.
Piseň ledu a krve je skvělá věc, jen si nejsem ist, zda je vhodná pro někoho, kdo sci-fi namusí; samozřejmě tohle není scifi, ale fantasy, ale stejně... Prostě bych toto uvážil.
doplněno 04.05.13 15:40:Je to možné. Já vím, že sci fi a fantasy jsou různé kategorie, ale taky je fakt, že mezi oblíbeností-neoblíbeností je určitá nezanedbatelná korelace. Taky jsem nepsal "nekupovat", ale "uvážit". A jinak je fakt, že je to obravdu sqjelá sága.
^tato recenze mě dovedla k tomu, že si to fakt musím přečíst! (pro výzkumné účely samozřejmě.. abych věděl, o co že vlastně de.. a mohl to pak zhodnotit informovaně a objektivně)
Jinak jestli to má být určitě kniha, ale nevíte jaká, vzal bych si laureáty nobelovky, třeba od těch posledních, a procházel popisy jejich děl.. za chvilku nebudete vědět, které radši vybrat.
Myslím,že kniha se mamce líbit bude,ale já teď čtu např.od Ludvíka Hesse ,,Čtyřúhelník,,je to od zakladatele Baby Boxů-Příběh Péti z babyboxu a je to vlastně podle pravdy a velice zajímavá kniha,mám ji od své 26 leté dcery a zaujala mně velice.Pěkných knih je spousta,jistě ti poradí i v knihkupectví.Tak ať má maminka z dárku radost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.