Nejste přihlášen/a.
Asi nechci žádnou radu, jen se potřebuju vypsat Prostě skvěle to všechno vychází. V příštích 3dnech píšu maturitní písemky a dělám přijímačky na VŠ. Dnes jsem dostala menstruaci, jednou za čas to mám hodně silné a zvláštní, že se to povedlo zrovna teď(jo asi je to způsobené tím stresem teďka, ale tohle mi s ním už vůbec nepomůže..). Je to fakt jak naschvál
Břicho mě bolí jako prase, musím se hrozně často "přebalovat", furt mám nepříjemný pocit, že to proteče, a celkově mi prostě není nejlíp. No tak v tomhle stavu, kdy bych si nejradši jen zalezla do postele s čajem a teplým obkladem, budu psát maturitní písemky a celou sobotu strávím na přijímačkách...jsem z toho docela zoufalá :,(... Holky, pokud to znáte, tak mi určitě rozumíte. Achjo...
tak mi aspoň držte palce
PS: A nejsou sakra pravdivé ty pohádky typu :"Menstruace není vůbec důvodem aby ses vzdala jakýchkoliv aktivit a nepůsobí žádná omezení" blablabla...
Ani nevíš, jak s tebou soucítím. Mně to vyšlo přesně na den ústních maturit a taky na přijímačky. Maturita člověka zabaví sama o sobě ,natož takhle. Ty pohádky jsou pravdivé, ovšem jen pro někoho. Já mám třeba první den spojený s migrénou - a když člověku třeští hlava při sebemenším zvuku a ještě se mu zvedá žaludek, tak to prostě omezení je, ne že ne. Naštěstí jsem si to ale spočítala dřív a antikoncepcí si to včas posunula. To už ty bohužel nestihneš, ale budeš se s tím muset vyrovnat - na ty kritické dny si vezmi s sebou třeba nějaký prášek na bolest, který ti zabírá. Je lepší se jim sice vyhýbat, ale myslím, že tohle je situace, kdy je užití více než odůvodněné.
Nelituj se, dneska si odpočiň, klidně si vlez s tím čajem do postele - a zítra na to vleť! Z vlastní zkušenosti můžu říct, že až dostaneš před sebe zadání, budou nevolnosti (jak od menzesu tak od nervů) pryč. Tělo ví, že si takové myšlenky teď nemůže dovolit. Držím ti palce!
Dobrý den, já, když jsem maturoval, tak jsem naštěstí menses neměl. Vzhledem k tomu, že jsem muž, tak na tom nebylo asi nic zvláštního. Ale, i tak to byla slušná "zabíračka". Maturita se dělá většinou jednou v životě, menses je častěji a pravidelněji. Možná, kdyby to bylo opačně, tak by to bylo pro Vás přijatelnější.
Přeji Vám, aby obojí proběhlo zdárně. Zdravím!
Soucítím, pokud mohu poradit vynechat konzumaci ,,tekutého,, vína rozšiřuje cévy a v době menzes není vhodné obyčejně menzes posílí. Jak pomocný prostřede funguje černý sezam - podporuje krvetvorbu a snižuje kvácení, posiluje dráhu ledvin.
Dohledejte si na netu a někde ve zdravé výživě je k dostání cena cca za sáček 24,- Kč Stačí jedna lžička denně rozkousat a sníst.
Držím palečky a´t vše vyjde podle představ
Budu držet palečky, dobře vím, co prožíváš a je mi to moc líto, že se ti to takto sešlo, taky jsem v mládí trpěla, jako ty. Hodně štěstíčka. - pt
Přiznám se, že od 14ti let, kdy jsem začala používat tampóny a od té doby, co mi matka prozradila, na co jsou analgetika, mě menstruace přestala obtěžovat a opravdu není důvod, abych se kvůli ní vzdávala nějakých aktivit. Na bolesti jsem nikdy moc netrpěla a po porodu se těch pár kapek snad nedá ani menstruací nazvat. Vem si analgetikum už při prvních známkách bolesti a silné krvácení řeš větším tampónem a intimkou jako pojistkou.
... doporučuji jako první vyzkoušet kapky Algifen. Jsou mimojiné na tyto bolestivé potíže, a většina dívek s nimi nemá problém. Navíc sklidní i průvodní bolest hlavy.
Jo přijímačky na VS - z tech neni nervozní jen pár lidí, kterým na tom nezáleží, nebo to mají předem v kapse.
Bohužel patřit mezi ty, které to provází i bolest, je smutný díl osudu, ale jsou i horší věci.. ale jsou i takové (dívky), které jsou vyřazene uplně z provozu, během těchto dní, tak to ber, že to k životu patří ( aspoň jsi zdravá) a že je to jen více či méně obtěžující, ale můžeš u toho existovat. Vyzkoušej analgetika ...
držíme palce k přijímačkám .. i když u nás už většina proběhla
Je to holt smůla, ale není to náhoda /že je to hodně silné/. Závisí to na Tvé psychice, ve věcech očekávaných jsi asi nervóznější, máš blíž ke stresu, tělo to, potvůrka, moc dobře ví a snaží se to odstranit. Důvodem pak je, že "to" máš delší, silnější a třeba i bolestivější.
Co naděláš, příroda si nevybírá. Prostě se to snaž zvládnout.
Tvoje PS je mi k smíchu a tvrdím, že pravdu zaručeně nemáš. Menstruace skutečně není důvodem...atd. Kdyby důvodem byla, budeš ležet v posteli, nebudeš psát maturitu ani dělat přijímačky na VŠ. Najdeš si snadno, že mnoho sportovkyň v období menstruace mělo naopak daleko lepší výkony, než jindy, dokázaly v tomto období udělat třeba i světový rekord.
Tak se vzchop, koukej to zvládnout, je to jen mírné omezení, jako bys měla třeba zlomenou klíční kost a na mozek, který budeš potřebovat, to nemá žádný vliv. Hlavně dbej na zvýšenou hygienu /častější "přebalování"/ a uvidíš, že to dobře všechno dopadne. Hodně štěstí. Jaga.
Pro jistotu si vezmi k maturitě i k přijímačkám do tašky náhradní kalhotky, třeba i vícery, ručník, žínku a také jedny gatě svrchní, kdyby něco, aby ses mohla uvést do pořádku. Profesorky jsou také jenom ženské a snad to pochopí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.