Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedivění a přípravky proti nim

Od: han22* odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Máte nějakou zkušenosti s přípravky, které mají pomáhat proti šedivění, vracet původní barvu jako jsou Grecian, Reparex ad.? Před asi 2 měsíci jsem začal šedivět, poměrně dost mladý. Od lékařky jsem se dověděl jsem se že je to genetické a naprosto normální, od kadeřnice že barvení by dopadlo vzhledem k mé přirozené tmavé barvě špatně a tak jsem si našel Reparex. Vyplácal jsem na vlasy celou lahvičku, ale zbytečně, naopak mám hlavu v podstatě celou prošedlou. Teď zkouším Grecian asi týden, ale rovněž bez efektu. Po počátečním nadšení podpořené diskuzemi na heurece mi to přijde jako pořádný švindl.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. To víte, že jsou to jen chytáky na peníze. Pokud vlas ztratí pigment, nic ho nevrátí zpět. Jedině pravidelně barvit, jak píšete. Neutrácejte zbytečně peníze za poutavé reklamy, je třeba se šedinami se smířit.

doplněno 26.04.13 10:19:

PS: Kdyby takový přípravek existoval, výrobci barev na vlasy by zkrachovali...

sarkaona*
hodnocení

2x

Kdybych byla chlap, jdu do pleše... česat se to nemusí, lupy nepadají, vlasy taky ne, barvit se to nemusi...ideál.

mowla*
hodnocení

1x

Nevím, co znamená "poměrně dost mladý" a už vůbec netuším, proč chceš chemií ´bojovat´ proti přirozenosti. :-D

Nejlépe - aspoň podle mne, ale uděláš, když se se šedinami ´smíříš´ a namísto, abys je vnímal jako nedostatek z nich udělal svou přednost. Pokud ti totiž chemie neuškodí, určitě ti nepomůže - stejně, jako žádný ´hadí olej´ nevrátí kštici na hlavu plešatějícím...

;)

doplněno 26.04.13 15:49:

Sarkaona - přesně - su chlap a namísto hřebenu bych mohl používat jelenici k přeleštění...*smich*

hodnocení

0x

:)*smich**haha* Všichni chtějí mít něco jiného než ostatní. Zuří, když potkají někoho ve stejné košili a stejných kalhotách. Lidi jsou na mrtvici z uniformity: A když jim život dá zadarmo odlišnost, jsou zase nešťastní. *sok* Pěkně oblečený, štíhlý mužský s hodně prošedovělými dobře upravenými vlasy? Hmmm, paráda! ;)

hodnocení

0x

Někde jsem četl, že šedivění není dané geneticky, ale je podmíněné zcela nevhodnou stravou. Hlavně velkým přebytkem živočišných produktů snad ještě v kombinaci s nadbytkem koření, ostrých jídel. Už si to přesně nepamatuji. Orgány se tím "zanesou" a navenek se to projevuje šedivěním. Takže cokoliv plácané na vlasy "zvnějšku" nemůže tento proces zvrátit.

Stejně tak prý není plešatění podmíněné geneticky - podle studií na jednovaječných dvojčatech. Pokud byla od mala ve zcela odlišných prostředích, jejich vzhled se zásadně lišil i když by měly vypadat zhruba stejně protože mají totožnou genetickou výbavu. Opět je prý příčinou poškození nebo přetížení orgánů a často celkové překyselení organizmu. Tím se prý taky dá vysvětlit, proč každý plešatí jinak - určité části hlavy mají jakousi spojitost vždy s některým poškozeným orgánem.

han22*
hodnocení

0x

No to je všechno moc hezký, jenže co když se s tím smířit nechci? V dnešní době si lidi laserem odstraňují znamínka, liposukcí tuk, nechávají si nastřelovat vlasy, plastikami srovnávat nos či odstraňovat vrásky. Lidi tráví desítky hodin v posilovně pro lepší postavu. Ale jak přijde na šediny, jediný co každý radí je se s tím smířit a jak je to strašně sexy. Jenže ono to je sexy na dobře vypadajícím chlapovi kolem 40ti, nikoliv na někom, kdo vypadá na dvacet. Tam to spíše vypadá jako hodně nepovedený melír, smířit se s tím snažím, ale prostě se s tím cítím hrozně staře, omezuje mě to ve spoustě věcí na které jsem byl zvyklý. Ano je mi něco přes dvacet a zcela objektivně podle mě i reakcí okolí mi to zoufale nesluší. Ale všude mi přitom tvrdí, že nabarvit to asi nepůjde, tak jsem skočil po těchto "hadích olejích". Jak vidím tak nejspíše opravdu nefukčních.

Vraťte se, prosím, k odpovědi od kapkanadeje, tam to všecko je. Neexistuje nic! Jen barvy *plac*Ale myslím si, že vaše vlasy jsou zástupným důvodem k nespokojeností sám se sebou. Úspěch, oblíbenost, vzhled a vůbec všechno, čím člověk je anebo chce být, není v šedivých vlasech, širokých bocích, velkém nosu, kudrnatých nebo rovných vlasech a v tom všem, co lidi trápí. Problém je ve vaší hlavě a v nedostatku sebevědomí. Také v tom, proč se nemáte rád. O tom přemýšlejte, protože ženám se jistě, se svými prošedivělými vlasy, líbíte. Až na to příjdete a odstraníte to, budete mít vyhráno. ;) Hodně štěstí.

Naprostý souhlas s babkou z OV. Když jsem byla tak mladá jako Vy, taky jsem se pořád řešila - naprosté kraviny. Vím, že to patří k věku a že pro Vás je to velmi důležité - mezi lidmi se identifikujete tím, jak vypadáte. I moje (nepodstatné) odlišnosti byly pro mě peklem a noční můrou. Dnes, když se podívám na své staré fotky, jenom žasnu, proč jsem si tak zkazila mládí zbytečnými komplexy. Chápu, že se to lehko řekne a hůř udělá, ale zkuste pustit svoje vlasy z hlavy (nechtěná slovní hříčka :D). Nejste tím, jak vypadáte (a navíc se takhle můžete spoustě ženských líbit), ale tím, jaký jste. Podle Vašeho písemného projevu nejste žádný *bzum*, takže podle mě není problém jinde než ve Vaší hlavě. A to se samozřejmě časem zlepší.

Jak už jsem psal. To, jak vypadáme navenek je obrazem toho, jak vypadáme uvnitř. Kamarád třeba už ve 20 byl normálně plešatý - ale vždy tahal v kapse sáček s bombóny a nonstop je do sebe cpal, pil jen colu, atd. Samozřejmě i jeho postava a zpomalené reakce jeho vnitřnímu stavu odpovídaly. Jiný zase začal šedivět zhruba ve 25 letech - taky strašná životospráva, jedl ze zásady tak nezdravě, že bylo s podivem, že se to projevovalo jen šedivěním na bocích hlavy. Takže máte několik možností - vylepšit životosprávu a tak snad šedivění zbrzdit, nebo používat barvy, nebo chodit v čepici :)

hodnocení

0x

Nedá mi to, musím ještě napsat to, že o vlasy musíte velice dbát. Dobrý sestřih, umyté, učesané. Neupravené prošedivělé vlasy jsou jako vypraný bezdomovec nebo bláznivý cvok. Musíte najít holičku, která vám bude umět vyrobit dobrý sestřih a neměnit ji. ;) Udělejte ze svých vlasů přednost.

hodnocení

0x

Myslím, že lék ani přípravek který by zabránil šedivění, nebo již šedinám vrátil zpět barvu neexistuje.Na vašem místě bych vyslechla názor více kvalitních kadeřnic, nedala bych na první radu.Je celá řada a snad milión odstínů barev na vlasy (i pánské) že vybrat odstín vašich vlasů by neměl být problém, správnou volbou odstínu bude vše vypadat přirozeně, né očividně barvené.Potom jen každý měsíc dbát na pravidelném dobarvení odrostů.Jak jsem pochopila, nemáte s barvením velké zkušennosti, tak opravdu si dejte ten čas a vyhledejte víc kadeřnic, né nadarmo se říká, víc hlav víc ví a jistě vám třeba i poradí s nějakým prima šik střihem.Hlavu vzhůru, nejste zdaleka sám, co má šediny od nízkého věku.

culdabulda1*
hodnocení

0x

V mládí jsem znala kluka, který byl zcela šedivý už ve 20-ti letech - asi je to fakt genetické, pokud vím, neměl žádnou chorobu. Ale založil si na tom svoji "image" - a protože to byl hezký a zajímavý kluk, tak mu to vyšlo!

Jinak - mému muži začaly tmavnout již zcela bílé vlasy (v 70-ti letech) po pravidelném denním požívání mletého lněného semene (nebo syrové mrkve). Zřejmě obsahují nějaké antioxidanty - zkuste se informovat na příslušném webu.

Ale - nezoufejte! - prošedivělí muži mají své kouzlo - na rozdíl od mnohých žen - ale ženy si vlasy běžně barví - stačí si jen najít správný (a nekřiklavý) odstín. Tak přeju hodně úspěchů. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]