Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté změny nálad

Od: petruskakrajinka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych radu. Jde o vztahy s muži. Když mi na nějakém záleží, mám potřebu mu dělat scény abych na sebe nějakým způsobem upozornila (většinou hodně impulsivně). Třeba spolu komunikujeme po telefonu a on mi něco řekne, s čím já nesouhlasím a jsem schopná mu položit telefon během minuty, načež on samozřejmě nereaguje a mně se to uleží v hlavě a po pár chvílích začnu komunikovat s ním znovu - prostě úplně obrátím, protože je mi to líto. Nejsem schopná stát si za tím, co zrovna řeknu a asi se bojím že dotyčného ztratím úplně - i když většinou to kvůli mému chování právě takto dopadlo. Dělám kvůli tomu jednu chybu za druhou a už mě to docela vyčerpává. Co bych měla udělat aby se to zlepšilo? Je mi 24.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejste už dost velká holka na takovéhle výbuchy? Tohle si může dovolit dítě kolem 2 let, které se snaží prosadit svou vůli a neumí to jinak. *hej*Zamyslete se nad sebou, žádnou pomoc nikde nenajdete. Máte to všechno ve svých rukách a ve své hlavě. Nikdo z nás nemůže dělat to, co nás v daný okamžik napadne. Jsou psaná a nepsaná pravidla a ty je potřeba dodržovat. Čím více toto mají lidé v sobě, tím méně je přestupků proti dobrým mravům. Není to jen o vztazích, ale o celém přístupu k sobě a ke světu. ;) Máte pěkný slovní a písemný projev, nejste žádný živočich, který se řídí jen svými instinkty. Tak svou inteligenci použijte, pohledejte si, pogůglujte a najděte sama v sobě způsob komunikace a přístupu ke světu. ;) Neexistuje jednoduchá rada, je to proces sebevzdělávání, zlepšování, zdokonalování. Když to nedokázali rodiče, učitelé, prostředí, musíte sama. Jste už velká holka. *palec*

hodnocení

2x

Dobrý den. Naučte se ovládat své emoce. Chce to na sobě pracovat dřív, než od sebe odpudíte lidi ve svém okolí. Ten, kdo chce být středem pozornosti a vynucuje si to podobnými výbuchy, jako Vy, se musí naučit své emoce brzdit a ovládat. Jen Vy sama to můžete změnit. Chybujeme všichni, ale třeba se ze svých chyb poučit a snažit se jim vyvarovat...Mrkněte pro pár tipů:

zaria.cz/...

hodnocení

2x

Když tohle dělaly moje děti, plácala jsem prdelky. Upozorńuji ale, že byly v předškolním věku, Vy už byste to měla mít dávno za sebou.

Jinak si musíte uvědomit, co je pro Vás prioritou, jak moc Vám na tom partnerovi záleží. Nejdřív se chováte jako rozmazlené děcko, položíte mu telefn a za chvíli se zase vtíráte. Začněte se chovat tak, že si uvědomíte, co je pro Vás důležité a dejte prostor i tomu druhému, aby mohl říct svůj názor. Kdybyste mi položila se vztekem telefon, už bych s Vámi niky mluvit nechtěla. To je jen můj názor.

Zaměřte se na svou povahu a cvičte se v asertivním jednání. Jinak léta utečou, za chvíli Vám bude 45 a budete sama jen s kocourem. To Vám, samozřejmě, nepřeju a právě proto radím: změnit své chování tak, abyste dokázala respektovat i druhé. Aby bylo možné s Vámi si povídat, vyměňovat si názory, žít s Vámi. Jaga.

doplněno 25.04.13 15:38:

Než trvat na svých názorech, je daleko důležitější umět lidem naslouchat. To Vám asi chybí a to se snažte naučit.

hodnocení

0x

Můžete mít emočně nestabilní poruchu osobnosti dusevni-poruchy.zdrave.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]