Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamní vyčištění koberce zdarma

Od: babajaga® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, právě jsem se rozzlobila a hned s tím běžím sem.*bzum*

Zvonil telefon, manžel mluvil s nějakou paní, která nabízí vyčištění koberce zdarma, prý je to italská firma, která nechce dělat reklamu pomocí TV, letáků apod. Přímo prý přijedou a vyčistí 1 věc v bytě zcela zdarma. Nechtějí platit, nenutí nás prý nic kupovat, jen chtějí, abychom je pochválili dál, svým známým.

A ten můj dědeček naletěl na medový hlásek v telefonu a čištění koberce zdarma si objednal.

Vůbec se mi to nelíbí. Někdo tady nedávno trefně připomenul, že nikdo není Ježíšek a nikomu nic zadarmo nedá. Že je ve všem nějaká číhošť. A tak nemám dobrý pocit.

Paní řekla, že naše tel. číslo našla v seznamu, takže takhle asi postupují a hledají si oběti. Přijedou zítra ve 14 hodin. Proto se rychle ptám: máte s tímto nějaké zkušenosti? Čistili u Vás koberec zdarma? Co následovalo? Vůbec se mi to nelíbí, ale byl to hovor na pevnou linku a nemám tudíž jejich číslo, abych akci zrušila. Mohu ji zrušit, až přijedou s vysavačem? :D

Nebo to máme zkusit? To mi zas děda nasadil brouka do hlavy. Však už za to klečí - jako starý Homolka! *ua*Jaga.

Děkuji za Vaše zkušenosti.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Aby´s zítra nepsala dotaz, jak vypovědět smlouvu na vysavač za čtvrtmega... :-D

Klidně babu i s vysavačem vyžeň ode dveří, pokud se ti nebude pozdávat - jinak asi stačí obvyklá obezřetnost - nenechat ´návštěvníky´ potulovat po bytě, nepodepisovat nic bedlivě nečteného, neukazovat doklady a nesdělovat RČ. Jednou nedokázali podobné ´nabídce´ odolat známí a když se jim to rozleželo, pozvali si na danou dobu návštěvu (syna) - a nic se nedělo (kromě ´keců´). Jen se ještě ujisti, jak se čističi postaví k případnému poškození toho koberce... ;)

Osobně bych babě zavěsil, ale možná půjde o veselou taškařici s čistým tébichem na konci, už chudáka dědu ´propusť´...

:-D

hodnocení

3x

Tak tohle uz jsem take zazila,prisli zacli cistit a mermomoci se snazili nam vnutit tenKOUZELNY cistic,presvedcovali a predvadeli-ale kdyz zjistili ze zadny uspech tak nas... odesli,nez takovou zkusenost-nepustit do baraku-NEOTVIRAT_nejsem doma -vsak oni jsou splachovaci!A bez jakych koliv vycitek a priste ZADNY termin-hned odmitnout a razne!

sanyo*
hodnocení

0x

Jo, zažili jsme to - v roce 1996. Přišli - vytáhli vysavač Rainbow s adaptéry za tehdy 60.000,-Kč, dnešní stojí již min. 80.000,-Kč. Nabídli nám, že nám vyčístí koberec, nejprve nás požádali, ať tím svým vyluxujeme plochu koberce cca 1x1 metr, což jsme důkladně udělali starou Etou. Pak nasadili Rainbow na ten náš vyčištěný flek, do vysávací trubice dala paní bilý hadřík a začala luxovat. Po půlminutě byl hadřík samá špína.., Pak ukázali další fígle - no, já koukal, manželka taky, no a jak to dopadlo?- koupili jsme ho...?!

Situace dnes? Ten samý Rainbow máme pořád, chudáci kartáče jsou sedřené úplně do mrtě, co zkusil Rainbow, bych mohl vyprávět - vysával tři stavby rodinných domků, kde jsem právě ty kartáče sedřel. Ale za tu cenu bych ho normálně nekoupil, tehdy jsem si to mohl dovolit, měl jsem slušný plat a navíc jsme tehdy pronajímali ubytování stavbařům dálnice - 2 roky 10 lůžek.. - jo, bejvávalo ...

doplněno 22.04.13 14:13:

Aniž bych chtěl dělat reklamu, letos asi v lednu jsem v jistém inter.obchodě koupil ten samý R, jako nový, nové kartáče, hadice, klepač a další věci, mnohé ještě nevybalené, apod, stál 8000,-Kč, Takže si ho půjčuje rodina, a pod. Ještě máme ten ruční nabíjecí elektrolux do ruky, taková ta hokejka, s možností vyndat ten malý ruční. Jo, je to dobrej vysavač - ale jen tak na vysávání vysypané rýže nebo chlebových drobků, rychle prostě poklidit kuchyni, než přijde návštěva, asi tak. - určitě ne prachu - co vysajete, druhou stranou vysavače půlka vylítne. Určitě ho plno lidí bude chválit, já určitě jako vysavač prachu, NE, protože jsem se na něj podíval pod drobnohledem.

pb®

No vidíte a já jsem třeba s Rainbow nebyla spokojená vůbec a po dvou měsících používání ho s díky vrátila tchýni. Je to velký, těžký a neskladný krám, který jsem do schodů musela nést na dvakrát až třikrát, protože sestavený dohromady jsem ho zrátka nevynesla. Protože se pak musí vylévat voda, která po vyluxování není voda ale bláto s pískem, takže nejenom že člověk vyluxuje, ale ještě pak musí lux vymývat a následně umývat zaneřáděný záchod, nehledě na to, že při častém lití vody s pískem do záchodu se záchod odře. Takže za mě, děkuji nechci, mám svůj Miele za ani ne 4000Kč a jsem spokojená.

hodnocení

0x

V každém případě bych si nechal ukázat jejich doklady - občanku, firemní průkaz a tak.

duke*
hodnocení

0x

Starý trik prodejců vysavačů.

doplněno 22.04.13 14:14:

Nám nabízeli kdysi čištění sedačky zdarma, že jsou firma, která začíná. je tomu asi už 10 let, manželka to objednala. Přišel borec s vysavačem, a stejný postup... ukázka co vše máme ještě doma nevysáté... vysavač byl za nějaký jen za 30 tis. Už od začátku jsem tušil a pak veděl, o co jde, rozhodně jsem to nekoupil, tak blbej nejsem, ale být tam sama manželka, vzala by to.

hodnocení

0x

Podobně jako sanyo, ale s jiným koncem.

Přišla paní s vysavačem Electrolux, vysáli jsme koberec tím naším, pak po nás vysála paní electroluxem, předvedla v pytlíku kolik toho ještě po nás zbylo a nastalo přesvědčování ke koupi (cca 50 litrů). Způsobně jsme to vyslechli (ono nic není zadarmo), nicméně jsme na závěr řekli, že nemáme zájem a paní odkvačila. Vyluxovaný koberec nám zůstal

*palec*

duke*

Ten co byl u nás taky odkráčel s nepořízenou, patřičně nasraný. Abych ztišil jeho žal, řekl jsem mu, ať mi dá vizitku, že když si to rozmyslím, daám mu vědět. Nedal mi nic, což je divný, že?

hop®
hodnocení

0x

Jaguško, shoďte hlavní jistič a řekněte, že Vám zrovna nejde elektřina, utečou sami... *smich*

Ale vážně - hlavně nic nepodepisovat!

petr123*
hodnocení

0x

Očekávej "nákupní akci u tebe doma". Což znamená že se nemůžeš jen tak sebrat a odejít, musíš ty lidi nějak vyhodit - a většina lidí je z principu spíš slušných a něco takového prostě neumí. Takže do tebe budou dvě hodiny hučet až nakonec budeš mít pocit že to co ti nabízí je vlastně výhodná nabídka, navíc ti příjemně vypadající lidi by ti přece nelhali...

Takže hned jak zazvoní jim ve dveřích říct že nemáte zájem a nashledanou. A samozřejmě hned zabouchnout dveře a nedávat se s nima do hovoru...

flip
hodnocení

0x

Přijde prodejce vysavačů do luxusně vypadajícího bytu a poté, co mu otevře uhlazený gentleman ihned vysype na peršan v předsíni kýbl bordelu a spustí: "Vážený pane, máte to neuvěřitelné štěstí, že se k Vám dostala nabídka tohoto vysavače. Je to převratný vynález pracující na úplně jiném principu, než obyčejné vysavače.

Nebudu Vás zatěžovat podrobnostmi, ale jako důkaz do nejmenšího drobku a včetně zápachu vysaju během minuty tuto hromadu. Jinak, přísahám, ten bordel sežeru."

Pán se na nadšeného prodejce útrpně podívá a praví: "Chcete přinést hořčici nebo kečup? Nám totiž nejde proud..."

*smich*

Jinak podobně jako kolegové přede mnou - před X lety dorazili na předváděčku, vysavač jsme pořídili, slouží doposud :) Koukám po novém, ale na internetu - dá se sehnat o moc levněji :)

hodnocení

Děkuji vám všem, pokud nebudou vypadat jako santusáci, tak je snad pustím. Ale kupovat a podepisovat nebudu nic. Kdybych ten telefon zvedla já, odmítla bych je hned a bylo by po starostech.

Pro Mowlu: po Tvé přímluvě jsem se rozhodla dědu propustit z trestu. *smich* Ale víš co mi ještě navíc udělal? On je někdy moc pracovitý a šikovný. Kromě toho, že na zítřejší odpoledne objednal to čištění, na stejný den i dobu pak objednal ještě fekál na vyvezení žumpy. To už jsem běsnila nahlas! Teď mi zbývá, aby neobjednal ještě na zítřek odpoledne třeba malíře pokojů. *cert* Já se vážně zblázním! Jaga.

Díéky za rady.

mowla*

A pak že my, chlapi, jsme ´líní´ - fekál i koberce zvládneme ´jedním vrznutím´... *smich* Jenom pozor, ať se ty dvě firmy ´neprohodí´... *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Jaguš také se mi pozvali do bytu a vyčistili půlku koberce v obýváku, za tu druhou chtěli zaplatit a nabízeli ten super vysavač za pouhých 50 000kč. Dostali kafe a šli.

hodnocení

0x

Jen bych Vás chtěl upozornit abyjste jim nedala na luxování nějaký nový koberec naší známé se stalo totiž to že si koupila koberec a aci za necelý týden si je pozvala a vyloxovali jí ten koberec tak že ho v tom místě má do dneška trochu sedřený a olisalý.

hodnocení

Tak už je po všem. Vyzbrojena Vašimi radami, čekala jsem akci. Přijel pán středních let, frajírek, choval se dosti pohrdavě. /to mě nezajímá.../ Firma je až z Čes. Budějovic, nevím, jak se jim vyplatí jet spoustu km do naší vesničky. Jednalo se o parní čistič Ferrari. Jen horkou párou, bez použití čisticích přípravků. Pán uklízel, skvrny z koberce opravdu zmizely, ale celkový dojem - jako předtím. Vlezl i do koupelny, čistil kachlíky a spáry mezi nimi. Také okno /měla jsem ho týden umyté, takže změna žádná/. Líbilo se mi vyčištění jednoho /škoda, že ne všech/ gumového chrániče na hraně schodů, z těch drážek opravdu špína zmizela a bylo to jako nové. To se přiznám, nikdy se mi to kartáčem nepovedlo.

Jinak byl tajemný, jako hrad v Karpatech. Sice se představil, ale to jsem přeslechla. Vizitku neměl, firemní průkaz také ne a dokonce ani žádný prospekt výrobku. Zato měl prý v autě několik čističů a hned by nám jeden prodal.

Čím mě dostal: zeptala jsem se ho, ke komu ještě v naší obci půjde, či kde tady už byl. Odpověděl, že tuto práci nedělá sám, tudíž určitě nějací jeho kolegové u nás v obci jistě budou také /je u nás asi 50 čísel!/. Tak jsem se musela smát, když jsem si představila, jak z ČB do naší dědiny na Pardubicko jedou 3 pánové se 3 čističi! :D Proč mi věšel bulíky na nos, nevím. Ale neptala jsem se ho na nic soukromého, co by nemohl prozradit.

Čistič byl dnes "v akci" za "pouhých" 25 tisíc. Samozřejmě jsme si jej nekoupili. Pán pak vypadal dost naštvaně, odsekával věty, na začátku mi div ruku nevyvrátil z ramene, jak potřásal, při odchodu už ji nepodal a upaloval, až za ním čistič vlál.

Takže takový zážitek. Manžel /byl u toho/ dostal přísný zákaz něco podobného ještě někdy objednat. Jinak bude zase klečet! *smich* Jaga.

Co je zajímavé, "vypařil" mi starý chemlonový obraz. Jenže ta horká pára asi na chemlon není a z obrazu se začala sypat drobounká bílá vlákénka spáleného chemlonu. Nevadilo mi to, obraz jsem dělala před víc jak 30 lety a už dávno jsem ho chtěla odstranit a na jeho místo si koupit plakát od Muchy. Jenže pořád to nnějak nebylo...A tak jsem mu teď řekla, co se mi to z obrazu sype. Prohlásil, že je to špína! /obraz byl vypraný na Vánoce/, a navíc to byly jakoby bílé drobné piliny. Nedal si vymluvit, že je to spálený chemlon, vedl si svou. Konečně tedy budu mít toho Muchu, ještě že přišel!*ua*

Jaguško, mně jednou za rok volávají z Luxu, přijedou a předvedou tu parní čistič, tu vysavač s naklepávací hlavou... Když zavolali poprvé, byla jsem bez práce a rovnou jsem jim řekla, že nic nekoupím. Řekli, že nemusím, že mi jen chtějí předvést výrobek. Svolila jsem a nikdy jsem nelitovala. Přestože jsem si od nich nikdy nekoupila ani prachovku, vždycky byli velmi slušní, korektní a příjemní. Většinou jsem chtěla vyčistit koberec v obýváku, pán z Luxu ochotně vyčistí a odjede. Za rok zavolají znovu. Mám opravdu jenom tu nejlepší zkušenost.

doplněno 23.04.13 21:04:

Opravdu mi nikdy nic nevnucovali. Jenom předvedli.

petr123*

Nešlo o něco takového?
beckinternational.cz/...
.
Dá se to totiž koupit i o něco levněji *smich*
datart.cz/...

.
PS: prohlásil bych že byl ten chemlonový obraz památeční a požadoval úhradu škody a bolestného. Vyčíslil bych to tak na 40 tisíc :-P

hodnocení

Ano, Petře, byla to podobná mašinka, snad rozdíl jen v tom, ža byla červená a s nápisem Ferrari. A jak vidím, nejméně 10 x předražená.

Obraz jsem vyklepala, celou pravou stanu má svrchu dolů v šíři asi 5 cm jakoby seříznutou, místy je vidět podkladováí látka. Toho jsem si ale všimla až dneska, včera to šlo strašně rychle, lítal jak čertík - obývák, chodba, koupelna.

Nevadí mi to, obraz jsem dělala sama, když jsem čekala syna a tomu bylo loni před Vánoci 33 let! *smich*Takže obraz má svá nejlepší léta za sebou. A nevadí mi to, toužím po tom Muchovi.

Nakonec bych mohla pro taškařici obraz reklamovat, byla by sranda, ale jméno jsem přeslechla, hovor se konal přes pevnou linku, takže nevím zhola nic. Nebudu to pokoušet, na co?

Ale získala jsem další zkušenost a to je často za všechny peníze. *ua* Jaga.

janaty

Tak u nás přesně ten stejný "pán středních let, frajírek, choval se dosti pohrdavě. ..Firma je až z Čes. Budějovic,

předváděl parní čistič Ferrari. Nejprve medový hlásek v telefonu sliboval vyčištění jedné libovolné věci zdarma, nabídli jsme mu křeslo, které bylo vyprané před měsícem, zkoumal z jakého je materiálu a pak si na něj netroufl, tak jsme mu nabídli sporák, chvíli šmrdlal mřížku z trouby, pokusil se vyčistit kolečko na sklokeramické desce, žádný efekt na ní nebyl vidět, k troubě se nedostal.

Tajemný jak hrad v Karpatech, na internetu nejsou, navštívenku nebo propagační materiál neměl, nepředstavil se, kontakt na sebe nechtěl dát, celkem arogantně oznámil, že prý když ihned nekoupíme, tak se stejně neozveme.

Zřejmě věděl, co prodává. Při odchodu se rozpovídal, co všechno tenhle zázračný přístroj umí, ale my máme smůlu.

Tak mě zajímalo, jestli někdo má s tímhle přístrojem za 25 000 Kč nějaké zkušenosti.

A jestli tenhle pán s tímhle obchodním antitalentem někdy něco prodal.

hodnocení

0x

babojago-ale dalsi zkusenost do zivota ze?

jabraka*
hodnocení

0x

Sám podomně čistím koberce a čalounění pomocí vysavače K...r.

Mnoho historek s překvapením pro zákazníky bych mohl vyprávět.Lidi,kteří leta čistili svůj kobereček suchou pěnou.Paní se o nás dověděla a chtěla to čištění zkusit.Když jsme začali čistit,tak najednou byla přepadová nádoba plná pěny.A ta pěna byla úplně tuhá šlehačka,kterou jsem musel rukou vybrat do WC mísy.Při spláchnutí ale došlo k prpoblému,pěna nešla spláchnout.Než jsme ložnici vyčistili,byla pěny plná vana,kterou bylo potřeba půl hodiny sprchovat,aby se dala cestou do odpadu.Dovedu si představit,jak stará paní roky dýchala tu suchou pěnu,prášící z koberce.

Jindy jsem přišel čistit zašlý Peršan.Jaké bylo překvapení majitele,když po vyčištění zjistil,že jeden ze vzorů byl docela bílý!

To je jen část příhod,které dělají nejlepší reklamu.

Včera jsem po roce vyčistil koberec doma.Každý druhý den se luxuje zasucha.Protože po něm chodíme naboso,je vcelku čistý.Stačí se ale podívat na odpadní vodu a je jasno o účinnosti.To vždy při čištění neopominu ukázat zákaznicím.Pány to moc nezajímá.

Takové čištění za mokra má několik zcela evidentních výhod.Především fyzika.Statická elektřina drží nečistoty-prach,spory plísní,roztoče-v kobercových vláknech obrovskou silou.Tu jen tak mechanické síly nepřekonají.Lze lehce prokázat,po vyluxování koberce špičkovým sáčkovým vysavačem množství jemného prachu,který zůstane v koberci po vyluxování.Pokud se pak nasadí mokré čištění,stačí zjistit,co odchází do odpadu.Pro alergiky je takový způsob čištění skutečně nezbytný.Jen dávat za takový čistič 80 000 je luxus.

Já jsem po dvou hodinách po vyprání koberce a sedačky mohl po něm v ponožkách chodit.

JABRAKA

praivo*

Co máš za vysavač a kolik stál?

artik*
hodnocení

0x

a chcete koupit? Jestli né , tak bych jim ani neotevřel

divka
hodnocení

0x

někdy po roce 2000 taky k nám prišel zdarma vyčistit koberec. to ještě žila babička, kterou jsem měla v péči, no tihle lidé neodolají nikomu. ubrousky po vysávání našeho koberce vypadaly opravdu příšerně, divím se, že jsme do té doby přežily. Cena vysavače tehdy byla kolem 20 tis. No kdybych tehdy nebyla hodně tvrdá, tak se mi sotva podařilo ho odpálkovat. Měla jsem v zádech pátou kolonu v podobě babičky :) která by prostě nemohla prodejce propustit jen tak, když už i něco vysál -:)

nedávno, zrovna den poté, co jsem vyměňovala radiátory, se ozvali znovu na čištění koberce. právě by se mi to hodilo :) ale paní kupodivu trvala na tom, aby u toho rozhodně nikdo další nebyl ( měla jsem na mysli kamarádku ). Určitě ne! Protože žiju sama, raději jsem z opatrnosti odmítala, přesto mi vnutila, že se zastaví. V dohodnutý termín ale nikdo nepřišel.

fido*
hodnocení

0x

U švagrové byli taky. Švagrová se tvářila nadšeně a na vše se vyptávala. Nechala si vyčistit celý koberec a když přistoupila obchodnice k vypisování smlouvy, tak ji švagrová vyprovodila ze dveří. Má zadarmo vyčištěný koberec a jako nový. Takže na tom vydělala. Základ je nenechat se do smlouvy ukecat a nic nepodepsat. Pořád se tvářit, že jste nadšená, dokud není koberec vyčištěn.

Když zadarmo, tak zadarmo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]