Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Synovi jsou cítit vlasy

Od: hannna* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chtěla bych se na vás obrátit s takovým našim trápením. Staršímu kukovi jsou hodně cítit vlasy. I když si je třeba ráno umyje, tak když se vrátí ze školy je to poznat. Jako kdyby si je nemyl vůbec (vlasy si myje v průměru jednou za dva dny). Teď je mu teprv 10 let má černé kudrnaté vlasy (tak kolem 4 cm dlouhé) a taky poměrně husté. Tenhle problém máme snad kolem roku a už nevím co bych měla ještě zkusit. Zdravotní potíže kluk nemá žádné, jenom se trošku víc potí. Vlasy pravidelně zkracujeme nůžkami na 4-5 cm. Vyzkoušela jsem všechny možné šampony, kondicionéry, šampony z lékarny atd a nic. Nemáte prosím ještě nějaké nápady? Moc děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud se hodně potí a má husté vlasy, tak žádný šampon nepomůže. Zkuste zkrátit vlasy na takového toho mecháčka, max. 2 cm (pokud je to možné).

repkin*
hodnocení

0x

maccount*
hodnocení

0x

Mám podobný případ, ale můj sourozenec to má taky tak a zkracuje si je hl. používá přípracky proti pocení lekarnavlipkach.cz/... snad to aspon pomůže. Ještě používá šampon Head&Shoulders mentolovou... Je to prostě přírodní a nedá se s tím nic dělat. Už jste se ptala doktorky z jakého důvodu to může mít nebo to dopadlo jako by vás vyhodila jako by nic?

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud má syn husté vlasy zkuste mu je nechat u holiče hodně prostříhat a tím vlasy odlehčit. Uvidíte potom, jestli se bude ještě i potom potit, nebo to pomůže. Když ne, tak vlasy vždy dorostou. A pokud by to pomohlo, tak by jste se to musela naučit sama a syna vždy prostříhat specielními nůžkami. Efilační nůžky se jim říká. Asi za 800 Kč. Nebo chodit pravidelně ke kadeřníkovi.

hannna*
hodnocení

Děkuji za tipy :) Co se týče ty dermatitidy, tak tohle ochorení bych asi vyloučila, protože kluk podobné příznaky naštěstí nemá, snad jenom to pocení. Mrknu ještě na ty přípravky. Zatím jsme zkoušeli jenom odvar ze šalvěje a jednou mi známá donesla taky šampon s extraktem ze šalvěje, bohužel bezvýsledně :( Ptala jsem se doktorky, jestli to nemůže být něco s hormónama a prý ne. Taky mu odebrala krev a poslala na nějaká vyšetření, ale nic tam nenašli. Zkusíme ty vlasy ještě u holiče prostříhat a nůžkama nějak zkrátit.
ifkali*

Zdravím, ale

šalvěj podporuje pocení...

doplněno 17.04.13 17:34:

Pokud´ opravdu nemá dermatologické problémy, zkuste heřmánek ten vysušuje, nebo raději trošku jablečného octu do spláchnutí na vlásky, po umytí a ještě spláchnout podruhé, nepoužívat hodně teplou vodu-spíše vlažnou, to dělá hodně na vlasy a pokožku na hlavé a mazové žlázy.

doplněno 17.04.13 17:37:

Hodně teplá voda při umývaní vlasů, následně opět oplachování hodně teplou vodou udělá opačný efekt-vyprovokuje větší produkci kožního mazu na hlavě při umývání vlasú, ačkoliv se to nezdá, nejlépe na mastné vlasy umývaní vodou víceméně vlažnou...

doplněno 17.04.13 17:41:

Ten ocet neutralizuje nežadoucí vůni, trošku prosuší strukturu mastnějších vlasů a vlažná voda nevyvolá reakci větší tvorbě mazu a tím následné ucpání a pocení,takže zlehka a vlažně))

pohanka*

Ne, ne šalvěj je PROTI pocení. Používáme my ženy v přechodu a děti v pubertě. Takže možná ne kosmetické přípravky na hlavu, ale pravidelně, po určitý čas popíjet šalvějový čaj.

hannna*
hodnocení

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli by podle vás nebylo lepší ty vlasy raději oholit úplně. Nevím jestli to k něčemu bude, nebo jestli je to lepší řešení než šampony a každodenní mytí. Co myslíte? Ještě jednou mockrát děkuji :)
pohanka*

Proč ne. Hlava provětrá. Pokud s tím bude syn souhlasit, ale hlavně aby mu to slušelo. Nebo aby neměl nějaké problémy ve škole s oholenou hlavou /nebo hodně nakrátko/.

Napadlo mě na čem syn spí? Zkoušeli jste jiný typ polštáře, náplně a potahu? Peří hodně zahřejvá.

doplněno 17.04.13 21:42:

Pokud máte možnost, tak natrhejte kopřivy a po každém umytí vlasy opláchněte odvarem z KOPŘIVY, nebo později z BEZINKOVÉHO listí. Též ten citron a ocet je dobrý. Ty bylinky určitě delší čas. Pokaždé z čerstvých lístků. Nahrubo nakrájet, povařit v malém množství vody. Nechat vychladnout, scedit a aplikovat na vlasy, nechat uschnout. Návody najdete na internetu.

filipp*
hodnocení

0x

Opatrně s přípravky proti pocení, většina co jsem viděl pouze ucpává potní žlázy, ale netlumí jejich funkci. To pak může eskalovat k většímu problému.

Nepříjemý pach bude podle mě způsoben přemnožení kožních kvasinek, které se vyskytují přirozeně ve vlasové pokožce a jsou důležité pro její stav i funkci. Z mnoha různých důvodů se ale může stát, že se přemnoží a začnou páchat neplechu, někdy svědění a lupovitost, jindy zápach.

Doporučil bych fungicidní tonikum na vlasovou pokožku. Vyhněte se obloukem kortikoidů od doktora, mohou nenávratně poškodit pokožku.

Ostříhat strojkem je dobrý nápad. za prvé je léto a za druhé bude tonikum lépe působit.

hannna*
hodnocení

Díky. Původně jsem spíš měla na mysli takové to ostříhání na hodně krátko (nevím přesně na kolik mm), možná by ale nebylo špatné vzít to úplně. Nebo jste myslela rovnou holítkem? Kluk na letní sestřih snad nebude moc namítat :) Navíc nevím jestli si uvědomuje, že se víc potí, nechci to proto nějako hrotit a říkat mu že ty vlasy jsou hodně cítit, proto by snad byl lepší ten sestřih.
Syn spí většinou bez polštáře a i když na polštáři usne, v noci ho pak odhodí. Zkusím taky ještě odvar z kopřivy, jak jste psala. Chemii bych na něm nechtěla vůbec zkoušet, jenom že přírodní metody zatím nějak nezabírají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]