Šunka bez chemie,

Od: Datum: 15.04.13 13:11 odpovědí: 12 změna: 22.04.13 15:35

dobrý den, dá se vyrobit šunka v šunkovaru bez použití rychlosoli (Pragandy), aby byla zároveň chuťově dobrá a měla růžovou barvu? Bez rychlosoli, která je rakovinotvorná to prý nejde. Používá se barvivo z červené řepy, potom má ale nepřirozené, fialové zbarvení.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 15.04.13 13:22
avatar

Já jsem ji dělala přesně dle tohoto návodu,řeknu Vám,to je dobrůtečka:-Phttp://www.stream.cz/uservideo/592681-vyroba-domaci-sunky

doplněno 15.04.13 16:35:

A věříte,že byla tak růžová?;)Přišli hosté,nabídla jsem,ochutnali,a sež... ji celou,prý jim také budu muset udělat :D

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 15.04.13 15:26

Ano, ten návod znám, jestlipak byla růžová, jako na tom videu?

Datum: 15.04.13 13:51
avatar

Bez soli to nebude nikdy ono.


Rakovinotvorné je úplně všechno bez výjimky. Jde jen o množství a uměřenost.

doplněno 15.04.13 17:16:

Na kilo masa se dává 25g pragandy, která obsahuje 0.3% dusitanu. Pokud mě neklame kalkulačka, tak ve výsledku v kile masa je 0.075g dusitanu, který se navíc prakticky všechen rozloží při tepelné úpravě. Pokud z tohoto stopového, řekl bych až homeopatického množství máte obavy, pak mi není jasné, co vůbec jíte.
Kromě toho, dusitan inhibuje bakterie botulotoxinu, což je nechvalně známý klobásový jed - takže představa, že šunka bez chemie je zdravější, je zcestná a může mít nepříjemnou dohru.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.04.13 17:44

Vážený pane, nikdo Vám nebrání, abyste si té pragandy užíval plnými doušky... Já ji tedy nemusím. Vaše poznámka, že rakovinotvorné je všechno, hovoří za vše.

Datum: 17.04.13 00:07
avatar
Sůl je bílý jed, stejne jako cukr, mouka, mléko a výrobky z nich.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.04.13 13:10
avatar

Tady na netu se vyskytuje zvláštní sorta lidí. Čím jsou hlavy dutější, tím jasnější a silnější mají názory. Můžu potvrdit, že drtivá většina potravinových přísad jsou skutečně karcinogeny. A od koho že takové informace mám? No možná od mého otce, který se rakovinotvornými sloučeninami zabýval 20 let. Tak si aspoň něco na tohle téma nastudujte, než se začnete hádat.

No a nakonec, jestli to nevíte, pak například staří číňani vymysleli pěkný druh mučivé popravy. Nacpali do odsouzence pár velkých lžiček soli, zavřeli někam do sklepa a nechali tam. Stačilo to.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 15.04.13 14:45

Namísto rychlosoli je možné použít jen ´obyčejnou´ kuchyňskou, ale maso pak musí být déle naloženo. A nebo cukr, ten funguje podobně jako rychlosůl.

Cukr i rychlosůl umožňují kratší dobu naložení masa na úkor trvanlivosti ´šunky´...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 15.04.13 17:21
avatar

Nevím,kdes vzal informaci,že směs solí na nakládání šunky je rakovinotvorná?Má skoro podobné složení,jako sůl z Mrtvého moře a tam se považuje jako léčivá.Stejně tak se vydělávají slušné peníze ze solných jeskyní.Tak tam asi rakovinu nevyvolá.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.04.13 18:25

A Ty tu sůl v solných jeskyních lížeš?

Datum: 16.04.13 18:29

Šunka bez pragandy je jako cyklista bez pumpičky a cyklista bez pumpičky je jak láska bez hubičky. Tedy pragandu nic nenahradí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.04.13 12:04

Tak dneska se mi povedla šunka bez Pragandy, tak jak doporučovala @wamp .

Od: wamp®
Datum: 22.04.13 15:35
avatar

Jé,to mám radost,a samozřejmě blahopřeji*ua*Že je výborná?*ua*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.