Nejste přihlášen/a.
Poradil by mi prosím někdo nějaké jenoduché ale přitom chutné recepty?Může to být nějaký osvědčený zákusek či hlavní jídlo.Vlastně je jedno co ale hlavně aby to zvládla udělt moje 13 letá dcera.Takže nic jako mascarpone apod. Děkuji za pochopení
Dobrý den,
mascarpone se kupuje, je to druh smetanového sýru, který se používá k výtobě dezertu tiramisu, což jste něl asi na mysli
Má dcera snadno zvládala ve třinácti nepečené dezerty, nebo uměla upéct bábovku piškotovou i třenou, takže zde:
Nepečený tvarohový dezert
250 g polotučného tvarohu, 125 g másla, 1 vanilkový puding (případně jiný dle chuti), mléko, cukr, čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky), nebo kompot dle libosti (i broskve jsou super, nebo meruňky), případně stačí i trocha dobrého džemu, dětské piškoty nebo sušenky Bebe.
Nejprve vyndáme z ledničky máslo a necháme změknout v teplé místnosti tak 2 h.
Puding uvaříme dle návodu na sáčku, ale pouze z poloviční dávky mléka, aby nám ztužil ostatní suroviny. Vychladíme jej ve studené lázni (kastrolek s uvařeným pudingem vložíme do dřezu se studenou vodou a občas pudingem míchneme.
Mezitím utřeme změklé máslo s dvěma lžícemi cukru. Přidáme tvaroh, vychladlý puding a vyšleháme do hladkého krému. Do kompotových misek vložíme piškoty (rozlámané Bebe sušenky), kousky ovoce či trochu džemu. Misku po vrch zaplníme vyšlehaným krémem, ozdobíme ještě kouskem ovoce a dáme na hodinu vychladit.
Geniálně jednoduchá hrnková buchta
1 vajíčko, špetku soli, 1 hrnek cukru (krystal nebo krupice), 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 1 hrnek mléka a půl hrnku oleje.
Nejdřív si nachystáte plech - buď vyložíte pečicím papírem, nebo vymažete sádlem a vysypete moukou. A pak už to frčí.
Rozklepnete do mísy jedno celé vajíčko, přidáte cukr, špetičku soli a vyšleháte do běla. Mezitím zapnete troubu.
Do vaječné směsi přidáte jeden a půl hrnku mouky. Ve zbytku mouky rozmícháte prášek do pečiva a přidáte do směsi. Vmícháváte postupně a vznikne spíš tužší hmota. Leč nezoufejte, protože do této hmoty přijde hrnek mléka. Mléko přilévejte postupně, abyste "neutopily mlynáře" a vmíchávejte. Až budete mít krásně vymíchanou směs, přidejte půl hrnku oleje. Postupně vpracujte, těsto vlijete na plech, rozhrnete ke kraji a šupnete do trouby.
Za 15-20 minut je buchta hotova. (Pokud vám peče trouba víc, stačí čtvrt hoďky, jen sledujte, jestli se kraje odlepují od plechu, to je signál, že je upečeno. A prvních deset minut troubu neotvírejte.)
Upečenou buchtu vytáhnete z trouby a propícháte na několika místech špejlí.
Po vychladnutí pocukrujete a můžete servírovat ke kafi. Nebo jen tak.
Nakrájet kuřecí prsíčka na kousky, pokapat olejem, grilovacím kořením, pepř, sůl. Promíchat v misce, nechat chvíli uležet. Nakrájet cibuli, pórek, zelí,mrkev, papriku, kukuřici mraž. Na jedné pánvi opeču zprudka maso, podliji vodou, či pivem, nebo vývarem, kápnu sojovku, přikryju poklicí a chvilinku dusím, potom zahustím troškou solamylu ve vodě, nebo kupovanou jíškou a přidám ždibec másla na chuť, promíchám a odstavím Na druhé pánvi na trošce oleje, či másla orestuji a míchám zeleninu, tak, aby byla prohřátá, ale křupala. Stále míchat, aby se nepřipálila. Přidám k masu, zamíchám a podávám. Příloha - rýže, nudle, brambory, chléb, či bageta. Je to rychlé a dobré. Někdy se může nastrouhat navrch sýr. Někdy přidám i fazolky z konzervy. Takové mišmaše jsou pokaždé jiné, podle toho, co je doma.
Entomologické brambory
potřebujeme asi 20-30 malých kulatých žampionů, jaké se prodávají v obchodech, trochu anglické slaniny, sůl, vajíčka, pár listů čínského zelí nebo nějakého normálního zelí či salátu, špejle a brambory.
Ze žampionů vydlabneme nohu, nařežeme a podrtíme na hodně malé kousky.
Slaninu nakrájíme na drobno, v misce smícháme s vajíčkem, s podrcenými nožkami od žampionů, posolíme a nacpeme do kloboučků od žampionů.
Kloboučky žampionů napícháme na špejle jako špíz. Poslední klobouček musí být čelem vzad, abychom vytvořili pěkné housenky. Špejle ustřihneme, aby nebyly vidět.
Housenky opatrně pečeme na oleji a dáme uvařit brambory.
Na talíř nasypeme vařené brambory, omastíme omastkem, přidáme půl listu salátu a na něj položíme pečenou žampionovou housenku.
Dobrou chuť
Tiramisu z mascarpone je jeden z nejjednodušších dezertů, které se dají udělat:
1. v misce zamíchat žloutky (2) + cukr (2 lžíce) a přidat tam mascarpone a zamíchat.
2. vyšlehat sníh a zamíchat ho do mascarpone
3. namočit piškoty do uvařené kávy a narovnat je do misky
4. dát na piškoty 1/2 těsta, znovu piškoty a znovu těsto.
5. posypat kakaem a dát na cca 2-4 hodinky do ledničky - hotovo .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.