Nejste přihlášen/a.
Hezký večerMilé kuchařinky,prosím Vás o receptíky na výborné Tiramisu,ovšem,nemám mascarpone
Děkuji.
Zdravím, mascarpone není už probém sehnat, běžně ho mají i v Penny, pro Tiramisu je to jedna z hlavních surovin! Takové recepty, kde se nahrazuje mascarpone s pomazánkovým máslem a já nevím s čím vším (zkrátka náhražky všeho druhu po česku) není m a s c a r p o n e, s pomazánkovým máslem to bude vždy taková nějaká "nedělní buchta s pomazánkovým máslem".
Recept se dá v poho vyhledat na webu, já to vše píšu proto, že plno receptů od našich " kuchařek radí toto dělat s pomazánkovým máslem, že to prý ani není poznat...
Dobrý den, já používám pomazánkové máslo a tvaroh. Obojí ušlehám, přidám trošku vanilkového cukru pro vůni i sladkost a pak jen kladu na piškoty namočené v silné kávě s kapkou rumu. Vrstvím a vrstvím .-) Poslední krém popráším holandským kakaem a šup do lednice. Občas přidám na krém (ve vrstvách) i na jemně nakrájené ovoce. Mám vyzkoušené broskve a nektarinky. Je to hned jiné a osvěžující..
Snad bude chutnat..
Tiramisu po česku - vyzkoušené, osvědčené, milované a vždy spucované, než se stihne uležet
1 balíček (24) cukrářských piškotů
1 kvalitní, 200g pomazánkové máslo (na EU kašlu)
1 šlehačka (250ml)
10 dkg cukru
šálek silné kávy, amaretto, případně rum
Máslo, šlehačku a cukr vyšleháme do krému. Na podnos přiměřené velikosti rozprostřeme alobal (poskládáme kraje na takovou jako ohrádku) a naskládáme 12 piškotů (3 pod sebe na délku, 4 vedle sebe). Na každý piškot rovnoměrně naneseme kávovou lžičku kávy s likérem. Potřeme asi polovinou krému a vrstvy zopakujeme. Necháme aspoň 3 hodiny uležet. Před podáváním posypeme vrstvičkou kakaa (neslazeného).
Dost záleží na množství tekutiny, kterou piškoty prolejeme. Když je jí moc, celé se to rozmokvá, když je jí málo, zůstanou piškoty suché a tvrdé. Mám odzkoušenou tu kávovou lžičku na jeden piškot jako optimální
2 balíčky dětských piškotů, 2 pomazánkové másla ( bez příchuti), 2 smetany ke šlehání, 20dkg cukr moučka, silná rozpustná uvařená káva, rum, kakao.
Pomazánkové máslo, šlehačky a cukr vyšlehám do hustého krému. Dno dortové formy vyložím piškoty namočené v kávě s rumem. Na ně navrstvím krém a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Piškoty vždy do krému trochu přitlačím. Poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme přes sítko kakaem. Necháme v lednici uležet.
Nepoužívám mascarpone i s pomazánkovým máslem je to výborné.
To já si tuhle pochoutku dělám z mascarpone. Když ho budete mít můžete vyzkoušet.
2 kelímky mascarpone
5 polévkových lžic třtinového cukru
5 vajec
kafe
asi 24 cukrářských piškotů
kakao
(případně ovoce - nejlépe se mi osvědčily jahody a banány)
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do větší misky a bílky do nějaké vyšší misky. Do misky se žloutky přidáme třtinový cukr a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme mascarpone a rozmícháme na krém. Z bílků s přidáním špetky soli uděláme sníh, ten přidáme ke krému z mascarpone. Budeme se snažit, aby krém zůstal nadýchaný. Do dortové formy poklademe namočené piškoty v kafi (na ně můžeme dát i plátky ovoce) a zalijeme krémem, uděláme další vrstvu piškotů (a případně zase ovoce) a zalijeme krémem. Těď jen posypeme kakaem a dáme do lednice (nejlépe na noc). Dobrou chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.