Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Těstoviny s něčím je jediné jídlo které umím uvařit. Chtělo by to nějakou obměnu na tohle téma. Jak je vaříte vy? S čím? Jaké koření? Nějaký zajímavý recept, domácí fígl máte? Vím že může být hodně variant a že si je můžu najít na internetu ale domácím receptům se nic nevyrovná. Prozradíte?
Skvělé jídlo a při tom nenáročné jsem někde vyčetl. Stačí česnek na plátky, osmažit na oleji, přidat tam papriku na kousky, nakrájená rajčata, přidat kečup a třeba i loupaná rajčata z konzervy, pak do toho šoupnout uvařené špagety a ochutit solí, pepřem, kořením, bazalkou a tak.
Prozradím, prozradím, skromný studentíku, ale zadarmo to nebude. Až to budete vařit a půjdu kolem, zastavím se na oběd.
Dělala jsem to právě dnes - maminčino kuře. Kuře normálně upéci v troubě na másle. K tomu těstoviny:
Zvlněné fleky /či jiný tvar/ uvařím doměkka v osolené vodě s trochou oleje. Zvlášť si na pánvi rozehřeju trochu sádla, na něm orestuju na kousky nakrájená drůbeží jatýrka a na plátky nakrájené houby /ty mám v mrazáku/. Když jsou těstoviny uvařené, scedím je a vše promíchám. Dosolím dle potřeby. Podávám ke kuřeti, polévám tou máslovou šťávou.
Manžel tvrdí, že by k tomu ani to kuře nemuselo být, že je to moc dobré samo o sobě.
Játra vepřová nebo dokonce hovězí nedoporučuju. Jsou takové tvrdé a do těstovin se tak pěkně nerozhňahňají, jako kuřecí.
Je to moc dobré, máme ještě na zítra. Jaga.
Nene obráceně...já přijedu na návštěvu k vám Ale nehodíte mě na lopatě do pece?
Díky za recept
Ahoj, hodně skromný recept, ale dobrý, je nastrouhat do špaget sýr nivu a rozdrtit česnek...
doplněno 03.03.13 15:34:dietní varianta - podusit míchanou zeleninu na másle s nějakými bylinkami a zamíchat těstoviny...
Vezmu-li v potaz - skromný studentík, i zmíněné drahé kuře vzpomenu si na receptík z dětství. Rozehřát na pánvi vepřovku (konzervu) a do toho vmíchat těstoviny.
Nebo osmažit mleté maso, vmíchat cikánskou omáčku (je ve sklenici, vypadá jako kečup) a tradá na těstoviny.
Nebo osmažit salám na kostičky s cibulkou, česnekem na plátky, zamíchat s těstovinami. Výborné je na to koření na pizzu, ale nemusí být.
doplněno 03.03.13 16:34:A kolínka s máslem a cukrem, posypaná strouhaným tvarohem. Mňam.
Co třeba těstviny se špenátem, já dávám orestovaná kuřecí prsa na malé kousky ale i s opraženým špekem je to dobré.
osmahnu cibulku vyklopím na ni lososa z konzervy spařím brokovnici a použijí mraženou kukuřici koriandr sůl
smíchám s uvařenými těstovinami.
Mmmm, tohle Vaše jídlo je ale jen pro mladé. Já bych se svými zuby BROKOVNICI neukousala, ani kdybych ji dvanáct měsíců vařila. Nebo dokonce celý rok, jak říkával Felix Holzmann! Jaga.
V kuchařské knize jsem objevila, že dřív se udělá kulovnice, než brokovnice.
Jsem ráda, že můj příspěvěk byl zdojem humoru pro babku i další dva. Dobrá vstřelím další těstovinovou pumu:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.