Nápad na zítřejší oběd

Od: Datum: 01.03.13 21:45 odpovědí: 26 změna: 02.03.13 11:02
avatar

Nemáte nějaký tip na zítřejší oběd? Přišla jsem domů a není tu žádné maso, takže to odpadá (kdybych ho zítra koupila, tak se nerozmrazí). Těstoviny odpadají (nejsou tu k dostání bezlepkové). Jsme tu na vesnici, takže nějaké dobré věci (čerstvé maso atd.) se tu moc koupit nedá. Asi budeme mít štěstí, když budou mít v obchodě aspoň rajčata.

Vím, že to zní nemožně, právě proto se ptám, nic mě nenapadá *zed*. Bylo by lepší něco zdravějšího (nesmaženého v litru oleje).


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.03.13 21:48
avatar

Já mám třeba rád zapečenou brokolici/květák s bramborama a sýrem, ovšem teď se hůř shání brokolice nebo květák i ve větších obchodech, na vesnici to asi nebude nic extra *nevi*

doplněno 01.03.13 21:54:

na špenátu s noky, párkem a volským okem jsem si pochutnával dneska :) a co třeba jen obyčejné vařené s cibulkou nebo pečené v troubě potřené česnekem brambory s mlékem? :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 21:52
avatar

Právě. Pro květák bych musela do města, jenže i tam zavírají už kolem dvanácté a neměla bych spoj. O brokolici si tady můžeme nechat zdát :D. Brambor máme spoustu. Stejně tak strouhané mrkve, mléka, rýže atd. (prostě základní věci - přílohy). Taky je právě blbé to, že se musíme držet bezlepkové diety (takže nejde koupit třeba rybí prsty, které se nemusí rozmrazovat). Nedávno byl špenát a ten se mi zrovna dělat nechce. *nevi*

Od: mowla*
Datum: 01.03.13 21:59

Francouzské brambory - tam můžeš dát uzené nebo i klobásy - to by se mohlo dát najít ve spíži (nebo koupit i na vesnici), vejce - a zbytek ingrediencí záleží na chuti a spižírně... :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:10
avatar

To bych si dala, žel uzené se dá sice koupit, ale nikdo to tu nejí :D. Kdyby to bylo jen na mně, udělám rýžový nákyp, ale s tím by mě hnali (že to není pořádný oběd). A Francouzské brambory jsme měli nedávno.

Vím, že jsem asi otravná a vybíravá *zed*, ale je hrůza dělat pořád dokola ty samá jídla - zapečené těstoviny/brambory, květák, špenát, kuře s nádivkou, kuřecí řízky, kuře s rýží, bramboráky, palačinky... pořád dokola *zed*. Mamka je dost vybíravá a nějaké "nové zdravé ingredience" považuje za vyhožené peníze (že je toho stejně málo za moc peněz). Potřebovala bych něco jednoduchého, zdravého, ale čeho se člověk může najíst. Spižírnu nemáme *bzum*.

Od: mowla*
Datum: 01.03.13 22:29

Není maso, něco zdravého, aby to moc nestálo... Saaakra...

Áááááá - už to mám - půst...

Řekni doma, že zítra je k obědu půst - a rádi si dají kousek drahého nezdravého uzeného, uvidíš...

*smich*

Ne, fakt nevím - těžko říct, co máš - sušené houby? - kuba, houbový guláš, houby na smetaně. Nebo něco jako selská omeleta.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:33
avatar

To jsou věci, které bych ráda dělala, jenže nikdo to nejí. A když se zeptám, tak vždycky zazní odpověď "udělej řízky s hranolkama". To ale ať si vaří, když nejsem doma *ee*.

doplněno 01.03.13 22:33:

Až přijedu na byt, udělám si žampiony a bude! Teď mám chutě! :D

Datum: 01.03.13 22:16
avatar

Pokud pomineme sladké, což nemusí být vždycky až tak nezdravé, ale stejně, tak já mám z dost jednoduchých a dostupných jídel rád třeba i "rizoto". Suroviny snadno k sehnání, příprava hodně rychlá, nějak nezdravé to taky není, jinak z brambor se toho dá udělat taky relativně dost, i obyčejné brambory na paprice jsou dobré, i když já to radši ještě promíchám s těstovinama no.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:19
avatar

Rizoto je nejlepší! Hmm... a teď jsem dostala chuť na Vindaloo! :D. Škoda, že není maso! Ale prdím na to, udělám si ten rýžový nákyp a když budou ostatní brblat, tak si uvaří svoje :D.

Datum: 01.03.13 22:33
avatar

Jj .já to mám jasný.Zitra vařím (no spíše udu péci) já a to slanou žemlovku,stary rohliky máme,kousek tvrdýho sejra a salámu a zeleniny (pórek paprika...) taky a mladej dovezl z práce ořezy (řezník v kosteleckejch) takže kousek masa tam bude taky.Jo a manželku vyženu,aby se mi nemotala v kuchyni!

doplněno 02.03.13 19:08:

JJ kolikoli-já vím i když netuším co vše to obnáší (bezlepková dieta)spíš jen povrchně.Já to psal sám za sebe.

Byla super ,ještě lepší než minule.A rohlíky ještě zbyly tak v pondělí si udělám klasickou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:35
avatar

Žemlovka je výborná. Bohužel se tam musí dávat houska (rohlík) a ještě jsme nenašli takovou, která by byla bez lepku a chutnalo to dobře. :(

doplněno 01.03.13 22:36:

Zatím dobré nápady. Vím, co budu dělat v týdnu na bytě. Ale co uvařit mamince na víkend... stále ve hvězdách (nebo ten nákyp).

Od: mowla*
Datum: 01.03.13 22:40

..."tvrdýho sejra a salámu"...

To´s mi připomněl - Je krize, jím plesnivý salám a ztvrdlý sýr, piju starý víno a jezdím v autě bez střechy... :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:38

Co třeba Bramborová kaše s mrkví a česnekem a ktomu sázené vejce. U nás je to v celku oblíbené, levné a rychlé jídlo.

Oloupané brambory uvařit s oloupanou mrkví. Poté přidat trochu mléka, či smetany, prolisovat pár str. česneku, sůl a ukvedlat kaši. pokud chcete hezčí strukturu, tak uvařenou mrkev jemně nastrouhejte a vymíchejte do hotové kaše. k tomu sázené vejce a trochu osmahlé cibulky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: qwen
Datum: 01.03.13 22:43

Cože? Jste na vesnici a nemáte maso? A já vždy záviděla dědinčanom, že mají plný mrazáky! *jasne* Poradila bych, ale asi to musí být bezlepkové? Usuzuji podle těch těstovin ... Také by pomohla fotografie Vaší lednice. Zevnitř. *frajer*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:46
avatar

Ano, musí být bezlepkové. Jinak plný mrazáky nemáme - sice je to vesnice, ale představte si, že nemáme ani slepice nebo králíky :D. V lednici nic moc není (jak nepřijedu na víkend a nenakoupím, tak tu je samá vysočina, nějaké mlíko a tisíc vajíček a to je všecko :D)

Od: qwen
Datum: 01.03.13 22:54

Jelikož je absence žádané fotografie ;), zkusím poradit vydatnou hustou dobrou polévku, tu z něčeho ztlučete a k tomu něco na sladko. V úvahu přichází rýže - nákyp, no a ertepla (brambor), tákže knedlíky něčím plněné. Pozor na mouku! Ale to jistě víte. :) Šlo by to?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:57
avatar

Kdenlíky z bezlepkové mouky jsem zkoušela jednou a nechtěla byste vidět tu spoušť :D (a knedlíky se jíst nedaly :D). To s fotkou lednice jsem brala jako vtípek. Ostatně - co tam není, tak by se dalo koupit (sýry atd.). Maso máme v mražáku, zelenina tu není žádná, kromě jedné seschlé papriky (a že mě to namíchlo!)

Minule jsem dělala plněné papričky a mamka si místo toho dala raději párek s bramborem *blee*

doplněno 01.03.13 22:57:

Zkusím ten nákyp. Mám na něj šíííílenou chuť! :D

Od: qwen
Datum: 01.03.13 23:02

Jistěže to byl vtípek, jak jinak?:) Ty knedlíky jsem měla na mysli právě jako základ brambory, vařené s bezlep. moukou, na sladko, s ovocem. K tomu tvaroh... Mám hlad, že já se do toho pouštěla. *zed*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 22:59
avatar

Brambory a vejce máte tak udělejte šťouchané brambory s cibulkou a k tomu volské oko, nebo vaječnou omeletu s tou vysočinou a zeleninou jakou najdete (rozkvedlat vejce, do nich na drobno salám, na hrubém struhadle nastrouhat mrkev, celer, tenké plátky česneku (orestuju na másle) vše smíchám s vejci a oboustranně osmažím. Já zítra dělám pečené jitrnice a jelita (prejty) s kysaným nezasmaženym zelim a brambory.

doplněno 02.03.13 10:56:

Jaguš teď jsem to dala do trouby, klidně dejte vědět kdy a můžete dorazit. Na chalupu jezdí řezník se zabíjačkou každý druhý čtvrtek v měsíci a má to vážně výborné, levný podle mě není (jitrnice, jelita 120kč/kg) Přemýšlíme, že opět začneme zabíjet sami, už ne chovat prase od selete ale koupit vykrmené a udělat zabíjačku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.03.13 07:06
avatar

Liduš, já přijdu. Pro opečenou dobrou jitrnici bych šla pěšky až do Brna. A je to od nás 140 km. Ale při mých kdysi dálkových pochodech, bych tam za 2 dny mohla být. Tak mi jednu schovejte do trouby, ať nejdu nadarmo! :-P Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 01.03.13 23:03

Tak já taky přihodím. Když není maso, tak snad je kousek buřta nebo uzeniny. Opéct na cibulce, kyselé zelí, v nouzi i sterilovaný, halušky nebo chlupaté knedlíky. Polévku bramboračku, nebo čočkovku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 02.03.13 00:08
avatar

"kolikoli", třeba bramboračku se zeleninou, jíšku a rozkvedlat vajíčko i dvě. A co bramborový salát, mrkev, rajče, okurku, cibuli, vejce na tvrdo a místo majolky, trochu oleje, k tomu párek, nebo osmažit buřta, nebo ten salám. A ke kafíčku na odpoledne palačinky s marmeládou, nebo jen pocukrované. - pt

Ohodnoceno: 0x
 
Od: gimpli
Datum: 02.03.13 00:58

Doporučuji Lasagne Bolognese NOWACO

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 02.03.13 06:59
avatar

Nevím, co by Vám mohlo chutnat. Ale jak píšete - mražené maso se do zítřka nerozmrazí. Tak proč nekoupíte čerstvé? Já mražené kupuji, jen když není zbytí, čerstvé je skutečně o něčem jiném.

Mám v mrazáku od léta nakrájené houby, dneska udělám smaženici jen s chlebem. K tomu vývar z kostí s nudlemi a zeleninou.

Zítra budu dělat maminčino kuře. Je to pečené kuře, k němu těstoviny, promíchané s drůbežími jatýrky a houbami restovanými na cibulce.

Co udělat buřtguláš? Levné a rychlé. Nebo nasmažit bramboráky. Uvařit koprovou omáčku s bramborem a vajíčkem. My ji s masem vůbec nejíme, jenom s vejci. Hustou braborovou, nebo spíš zeleninovou polévku. V ní veškerá zelenina, stroužek česneku, majoránka. Bude to vonět až k sousedům. K tomu něco na zakousnutí - palačinky, lívanečky s tvarohem a povidly...

Nebo rizoto se zeleninou a masem. Když maso není, můžete použít hovězí nebo vepřové ve vlastní šťávě. Konzervu koupíte všude. A posypat strouhaným sýrem.

Špagety s kečupem a sýrem, případně s konzervou 3pagetkou. Nepoužívám konzervy ráda, spíš udělám tu omáčku z mletého masa, ale Vy píšete, že jej nemáte.

Mám v mrazáku růžičky květáku. Uvařit je, rozmačkat a na cibulce ho udělat s vejci jako mozeček. K tomu brambory.

Po neděli budu dělat ovocné knedlíky z tvarohového těsta. Budu je plnit mraženými jahodami nebo švestkami. Polít máslem, pocukrovat a měli byste dobrotu.

A když je nouze nejvyšší, děda má hrozně rád brambory. Uvařit, promíchat s máslem a nadrobno nasekanou cibulkou. K tomu mléko.

Druhá varianta jsou Pečínky. Malé brambory i se slupkou /odrhnuté dobře kartáčkem/ na půlky, vyrovnat na vymaštěný plech a péci v troubě, až je řez pěkně dočervena. Pak nasypat do mísy s máslem, solí a prolisovaným česnekem. Česneku hodně.Promíchat. A k tomu mlíko.

Dobrých jídle je strašná spousta. Tedy - kromě dušené mrkve. A vidíte, i tu byste mohla s bramborem udělat. K ní třeba volské oko. Jaga.

doplněno 02.03.13 07:03:

A úplně nejrychlejší polévka je česnečka. Stačí horká voda, lžíce sádla, 2 brambory, pár stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř, několik kmínů. K tomu pro lepší chuť kousek masoxu. Když bylo chřipkové období, dělala jsem ji často. Smrděli jsme, pravda, ale neonemocněli.

doplněno 02.03.13 07:08:

Omlouvám se, nikdy jsem bezlepkovou stravu nemusela vařit, tak jsem to tak nějak pustila z hlavy. Ale třeba si z mých nápadů vyberete něco jiného.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.03.13 11:02
avatar

Děkuju za nápady, něco z toho si určitě udělám na bytě *tanec*. Já jsem přes týden (někdy i 2 týdny) na bytě v Brně. Teď jsem přijela v pátek odpoledne domů a zjistila jsem, že tu žádné maso není. Řezník tu je (cca 2 km), ale o víkendu má zavřeno (a v pátek odpoledne tam taky není). Máme tu jen malou Jednotu a tam sice maso mají, ale právě jen mražené.

Polívky děláme pořád, ty mamka může. Asi udělám česnečku, ta už nebyla hroooozně dlouho! *hej*

S tou bezlepkovu dieotou je to právě blbé - lepek je teď prakticky všude (v párcích, buřtech, konzervách atd., samozřejmě v těstovinách... dokonce musíme dávat pozor i při koupi pudinku nebo čokolády, protože i tam lepek bývá.

Květák už tady po druhé a mám na něj hroznou chuť! V obchodě měli sice jen seschlé cosi, ale v pondělí si ho udělám! Mozeček, mňam mňam! :D

(kdybych tady dělala jen brambory, tak bych byla hnána, že to není jídlo, ale příloha :D).

PS:

nedávno jsem zkoušela plněné brambory, ty si všichni pochutnávali (omýt větší brambory, rozpůlit je, uvařit je do ne-úplně měkka, vydlabat, smíchat to vydlabané s vajíčkem, šunkou, kořením, rajčaty, paprikou atd., naplnit brabory, přikrýt sýrem a zapíct! mňam!)

a kdyby byly řízky, tak dělám kuřecí na podmáslí! (podmáslí smícháme se šťávou z pomeranče + kůrou, osolíme, opepříme a namočíme do toho kuře. dáme do lednice. troubu rozehřejeme na 250 °C. mouku smícháme se strouhankou a rozmačkaným česnekem, cibulkou a paprikou a solí s pepřem. kuře přecedíme, obalíme v moukostrouhance a smažíme na troše oleje a následně necháme dojít v troubě.) S podobným receptem vyhrála jedna holka Masterchefa US :D

Datum: 02.03.13 09:15

udělej vaječnou ometetu

doplněno 02.03.13 09:16:

u nás budou nudle s mákem

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.03.13 09:19

hahanaj.Můžu přijet na oběd? nudle s mákem miluju *srdce*.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.