Co z kapusty a krkovice

Od: Datum: 01.03.13 11:21 odpovědí: 8 změna: 05.03.13 23:17

Prosim o nejake dobre recepty z kapusty.Jinak mam doma krkovici,smetanu..mozno pouzit.Karbenatky prosim ne,deticky nemaji zajem,hlad a bidu na ne:).Diky za rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: digimon*
Datum: 01.03.13 11:31

Osvědčený recept...

200 g strouhaného eidamu
1 hrnek mléka
1 lžíce čerstvé petrželky
120 g hladké mouky
3 vejce



Potom mezi kapustové listy vložíme kousky anglické slaniny.

Z vajíček, mléka, mouky, nastrouhaného eidamu, vegety, soli a posekané petrželky uděláme těstíčko a kapustové dílky do těstíčka namočíme.

V rozehřátém oleji dozlatova kapustu usmažíme.

Smaženou kapustu podáváme s bramborovou kaší a oblíbeným kompotem.

doplněno 01.03.13 11:32:

první část:

Kapusty zbavíme zvadnutých listů, umyjeme je a každou nakrájíme na čtvrtky. V osolené vodě uvaříme kapustu doměkka. Necháme ji dobře okapat a vychladnout.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.03.13 16:15

digimon dekuji,jen ted nemam zrovna syr,ale zkusim jindy.

Datum: 01.03.13 12:00

My děláme dušené plátky jako na mrkvi jen místo ní použiji nakrájenou kapustu je to skvělé ,dobrá šťáva a lze to jíst s bramborem rýží i s knedlíkem . Hlavně to není pracné . A pro oko můžeš klidně pár koleček mrkve přihodit , tu máš jistě doma .

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.03.13 12:09
avatar

Dušené maso v kapustě.

Dělávala nám to paní kuchařka ve školce a mně to tak chutnalo, že to dělávám dodnes. Dcera se po tom může utlouct, manžel je zdrženlivější - to víte, chlapi a zelenina! :D

Na oleji osmažím cibulku, přidám vepřové maso nakrájené na kostky. Dávám plecko, ale ta krkovička to taky nepokazí. Maso opeču, přidám špetku kmínu, zasypu polohrubou moukou a opražím. Pak zaliju vývarem z kostí /nebo vodou + masoxem, když nemám vývar/, osolím a dusím na mírném ohni doměkka. Vývar přidávám postupně, po trochách, často míchám. Šťáva má pěknou zlatohnědou barvu.

Uvařenou kapustu /ve slané vodě/ nasekám nadrobno, může se i umlít. Ta silná žebra z kapusty nepoužívám.Přidám ji k masu, promíchám, opepřím, přidám prolisovaný stroužek česneku, podle potřeby dosolím. Nakonec vše zjemním kouskem másla.

Podávám s bramborami. Je to opravdu chutné - vyzkoušejte. :-P Jaga.

doplněno 01.03.13 12:39:

Dětičky jsou pěkné potvůrky, kapustové karbanátky, to je přece dobrota!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.03.13 16:17

hanahaj a jago,dekuji vam moc za recepty,vyzkousim.V planu mam na zitra,tak dam vedet,jak chutnalo.

Datum: 04.03.13 20:53

Hezky vecer,tak jsem si moc pochutnala na kapuste s veprovym.Muj sice trochu brblal a deti take,ale nakonec je uspech ze jedli.Takze to spatne byt nemohlo,ja jinak zeleninou doma moc nenadtchnu.Ale ze ani deti moc nechteji,potrebuji to..Sirovou nastrouhanou mrkev s jablkem,to by mohly porad,nebo samotna jablka,ale jinak varenou moc ne.

Datum: 05.03.13 06:38
avatar

Tak vidíte, milá Juglans. Trocha zeleniny nikomu hubu nezkřiví. Zvlˇášť, když je to chutně upraveno.

Co já už snědla věcí o kterých jsem si myslela, že je nikdy nedám do pusy. Na táboře či ve školní jídelně - byl hlad, ostatní to jedli, člověk si trošku dal na jazyk - a ejhle, ono to bylo jedlé a nakonec ani ne tak špatné. Tak dobrou chuť. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.