Nejste přihlášen/a.
Věnuji se vaření a zaujala mě tahle fotografie chleba. Netušíte někdo jak se peče? Kde takový pečou? Děkuji za případné odpovědi.
Našla jsem jen, že foto je z Buchary v Uzbekistánu, snad vám to v dalším zjišťování pomůže.
Dohledala jsem to v tomto článku (u popisu dané fotky), číst se mi to nechce, třeba tam i něco píšou.
doplněno 29.03.13 23:49:Pokud umíte anglicky, něco se dočtete i v tomhle článku na Wiki:
Traditional Uzbek bread, called generically non or patyr, is baked in the form of circular flat loaves (lepeshka in Russian) with a thin decorated depression at the center and a thicker rim all around. Nons are brought to the table with the decorated side up, then torn into irregular chunks which are stacked on the bread plate. Every region has different varieties of non, most prominent are:
(viz en.wikipedia.org/... )
První dvě slova psaná kurzívou jsou názvy, tak možná zkusit googlit stránky o nich, třeba i česky, možná už to někdo zjišťoval...
Já už jsem to nasla, vcetne vyroby, ted jsem nasla tuhle odpoved. Dekuji za ni. Jednak je to to spravne voditko a druhak hezke cteni. Diky za snahu!
Wydro. Neblázni . Budeš se dělat s takovou nádherou bůhvíjak dlouho a pak Ti to rodinka zbaští za pár minut
Ono to neni az tak pracne, svickova je pracnejsi, zvlast kdyz ji delam ze 4 kil masa aby bylo dost omacky a domaci knedliky. Ale kdyz vidim, jak chutna, slysim chvalu, ze lepsi byt nemuze, tak me to potesi. A priste se jdu zase nekam nacpat ja! .-) Vareni mi nevadi, jsou horsi prace a mnohem zbytecnejsi!
Není zač, sama se ráda dozvím věci, ke kterým bych se třeba jinak nedostala Myslete na nás a pokud se vám recept osvěčí, napiště nám ho do téhle diskuze atřeba si také obohatíme jídelníček.
To vůbec nevadí, že nebude přesně jako z obrázku, důležitý je ten proces tvorby a rozšiřování si obzorů, i těch chuťových, řekla bych
Urcite si vzpomenu, pokud sezenu nejakou raznici a podari se mi to upect v el. troube Treba nekdy a pak dam na web a tady se take podelim. Ale az takovy asi fakt nebude. Takovou raznici nesezenu
TAk tohle je asi zasadni, i kdyz si nemyslim, ze by oni davali tolik tuku. Je tady i ta raznice. Ale casem sezenu neco. Zkusim jeste znamou z Jordanska
Nastudovala jsem ruzne obrazky, zkusim to formickama. A objevila jsem v Pze restauraci, kde ho prodavaji , tak uz tam svistim pri nejblizsi prilezitosti! Jde nekdo se mnou?
@askmenov vzdyt Erik je chudak, ktery nevi kde a jak se uplatnit se svym IQ ...nemit sveho strycka, nevedel by co rict
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.