Jak se peče chleba z fotografie

Od: ® odpovědí: 11 změna:
avatar wydra

Věnuji se vaření a zaujala mě tahle fotografie chleba. Netušíte někdo jak se peče? Kde takový pečou? Děkuji za případné odpovědi.


Jak se peče chleba z fotografie
11 odpovědí na otázku

 

 


2x
avatar ladinpraha

Asi podobně jako karlovarské oplatky. Vhodná forma, vhodné těsto a výsledek se dostaví.

 


2x

Našla jsem jen, že foto je z Buchary v Uzbekistánu, snad vám to v dalším zjišťování pomůže.

Dohledala jsem to v tomto článku (u popisu dané fotky), číst se mi to nechce, třeba tam i něco píšou.

national-geographic.cz/...

doplněno 29.03.13 23:49:

Pokud umíte anglicky, něco se dočtete i v tomhle článku na Wiki:


Breads



Central Asian style dumpling soup called shurbo dushpera or tushpera (left), along with traditional tandoor bread called lepyoshka in Russian and Non in Uzbek, Tajik, Bukharian (right).

Traditional Uzbek bread, called generically non or patyr, is baked in the form of circular flat loaves (lepeshka in Russian) with a thin decorated depression at the center and a thicker rim all around. Nons are brought to the table with the decorated side up, then torn into irregular chunks which are stacked on the bread plate. Every region has different varieties of non, most prominent are:



  • Obi Non - Obi Non is the staple bread of Uzbek cuisine. Obi Nons are mentioned in one of the oldest written works, the Epic of Gilgamesh.[16] Obi Nons are baked in special clay ovens called tandir. "One having eaten in the morning a slice of Obi Non with raisins, fried peas or Circassian walnut will not be thinking about food for a long time", a quote from Ibn Sina (Avicenna).[citation needed]


  • Samarkand non - In different areas of Uzbekistan, Obi Non is baked in different ways. In Samarkand, small thick Obi Nons, the shirma non are the most popular.


  • Bukhara Obi Non - sprinkled with sesame or Nigella, emit a delicate aroma.


  • Wedding Patir (flaky Obi Non) - from Andijon and Qashqadaryo, according to ancient traditions this aromatic bread prepared with cream and butter was served during matchmaking meetings.


  • Tashkent Lochira - plate-formed Obi Non, is baked from short pastry (milk, butter, and sugar). Jirish non is specially prepared bread from flour mixed with wheat. Nomadic tribes did not make tandirs because of their way of living, but cooked bread on butter in kazans (cauldrons), preparing the dough on a milk base.


(viz en.wikipedia.org/... )

První dvě slova psaná kurzívou jsou názvy, tak možná zkusit googlit stránky o nich, třeba i česky, možná už to někdo zjišťoval...


Já už jsem to nasla, vcetne vyroby, ted jsem nasla tuhle odpoved. Dekuji za ni. Jednak je to to spravne voditko a druhak hezke cteni. Diky za snahu!

Wydro. Neblázni *zed*. Budeš se dělat s takovou nádherou bůhvíjak dlouho a pak Ti to rodinka zbaští za pár minut *smich*


Ono to neni az tak pracne, svickova je pracnejsi, zvlast kdyz ji delam ze 4 kil masa aby bylo dost omacky a domaci knedliky. Ale kdyz vidim, jak chutna, slysim chvalu, ze lepsi byt nemuze, tak me to potesi. A priste se jdu zase nekam nacpat ja! .-) Vareni mi nevadi, jsou horsi prace a mnohem zbytecnejsi!

 


0x

Umíte hledat strejčkem googlem(www.google.cz)

Trochu pozdě na takhle rejpavou a navíc nepřínosnou odpověd, když máme už dávno vyřešeno.


@askmenov vzdyt Erik je chudak, ktery nevi kde a jak se uplatnit se svym IQ ...nemit sveho strycka, nevedel by co rict

 

 


 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2020 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]