Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezmasý týden

Od: hankas® odpovědí: 9 změna:

Prosím o nějaké recepty na týden,pouze bez tuku a masa. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dnes jsem dělala knedlíky, samotnou mě překvapilo, že to podle tohoto receptu šlo. 5 velkých jablek se nastrouhá, přidá se hrubá mouka a tvoří se malé kuličky, háží se do vařící vody a vaří se asi 5 min. než vyplavou, pak se na talíři cukrují, můžete dát tvaroh (nejlépe na strouhání), opraženou strouhanku a podobně. Poleje se rozpuštěným máslem (to můžete vy vynechat)

Pokud chcete slané tak např. těstovinový salát se špenátem (já dávám opraženou cibulku a kousek slaniny).

Koprovou omáčku jak ji dělala moje babička. Uvařit 3 velké brambory a rozšťouchat je pak klasická nezasmažená koprovka, vše se sleje do jednoho hrnce s těma bramborama a přidá se vajíčko na tvrdo.

Čočka na kyselo opět s vajíčkem.

Bramborové taštičky plněné povidlím a sypané mákem, nebo šišky s mákem (u nás se říká šulánky) opět vynecháte polití máslem.

Nebo tvarohové těsto (2 kostky tvarohu, 1 vejce, mletý cukr, polohrubá mouka) nadělat malé kousky a ty vařit než vyplavou pak k nim přidat na drobno nakrájené jahody a posypat cukrem (opět vynecháte polití rozpuštěným máslem).

alcago*
hodnocení

0x

Nebyl by to problém, ale je důležité držet rovnováhu v bílkovinách (proteinech) a ty jsou především v mase.

Tuky a cukry lze téměř vypustit. Bílkoviny ne.

hodnocení

0x

Chcete patrně si udělat jarní očístnou kůru. Já miluji zeleninová rizota, pokaždé se dají udělat jinak, z jiné zeleniny. Používám rýži parabolied. Nebo si dělám zeleninovou polévku s rýží, a to dávám rýži natural. Rýže krásně čistí organizmus.

Jinak miluji brambory s brokolicí. Dám vařit brambory, a když jsou téměř hotové, přidám brokolici. Dám na talíř, přidám trošinku másla, osolím bylinkovou solí a to je vše.

Rovněž výborné jsou brambory s mrkví - na cibulce osmahnu mrkev, zaliju vývarem, přidám mletý kmín, chvíli povařím, pak přidám brambory, a když je vše měkké, zahustím jíškou nebo strouhankou.

Tuku se zcela nevyhnete, ani by to nebylo dobré, protože některé vitamíny jsou rozpustné pouze v tucích. Takže stačí vypustit maso, uzeniny, veškeré polotovary atd. A výrazně omezit cukr, bílou mouku a sůl.

hodnocení

pro limoska :ano máte pravdu,chci si udělat jarní očistu,odstranění žlučových kamenů a to s olivovým olejem, Glauberovou solí a grepy.

Nesmí se vůbec jíst maso a tuky . Jinak moc děkuji za rady.

ivik*
hodnocení

0x

Včera se mi nechtělo na nákup, tak jsem měla zbytek šťouchaných brambor k tomu jsem si na pánvi osmažila hlívu ústřičnou.

Na pánev jsem dala lžičku oleje a na nudličky pokrájenou hlívu a pomalu a mírně ji opékala do zlatavé barvy a pak jsem to smíchala s bramborama a bylo to sklvělé jídlo...

iz*
hodnocení

0x

Bílý jogurt s medem a oříšky, bílý jogurt s čerstvým ovocem, bílý jogurt s pomerančem a troškou skořice; Tvaroh s trochou mléka, citrónové šťávy a s hrozinkami ; nasucho opražené ovesné vločky s hrozinkami, jablkem a lískovými oříšky, ...

Luštěninový salát (luštěniny, zelenina) s bílým jogurtem; Kuskus se zeleninou a sýrem; Kuskus/bulgur s houbami a sýrem

Asi před dvěma měsíci jsem k obědu dostala jako přílohu rýži, v níž bylo zamícháno trochu čočky, hrášku, kukuřice a slunečnicových semínek (poměr byste musela odhadnout, připomínalo to rizoto), posypala bych trochou sýra ...

mmmmm

Do tohoto receptíku přidávám kardamon a nadrcený hřebíček pěkně provoní...když se rozleží...nebe vhubě... nebo kustovnici případně lze i mprovizovat s oříšky

www.toprecepty.cz/...

nebo rychlorecept do 20 minut

červená čočka s hranolkami 500g brambor 200g čočky červené cibuli 150g anglické pepř koriandr oregano sůl

Čočku zalijem vodou a vaříme 5 min. Oloupeme brambory a nakrájime je na hranolky .Anglii nakrájíme na nudličky , kostičky jak kdo chce a orsetujeme ji. Přidáme brambory a cibuli nakrájeno na kolečka a vše promícháme a několik minut opékáme. Bramborovou směs osolíme, a okořeníme podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme asi 150 minut. Nakonec vmícháme čočku, celé ještě krátce prohřejeme.

tisíce děkovných dopisů

mmmmm

Bulgur - Pilaf

500g Bulgur pšeničný 125 rosltiného oleje 1l vody 50g nudlí např. čínské nebo špagety /cibule

Do hluboké pánve nalijeme olej na krájenou cibuli osmahneme přidáme nudle a usmažime do zlatohněda. přidáme vodu sůl a citronovou štávu a krátce povaříme. Přidáme bulgur a provaříme krátce 5-10 min

Lze podávat se zeleninou jogurtem nebo olivami lze i jen tak jak je...

hodnocení

psala jsem bez tuku! V anglické je tuk a v oříšcích taky.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]