Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s sebou na 2-denní výlet?

Od: mandy* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

jedeme se školou na dvoudenní výlet a já bych se chtěla poradit ohledně jídla. Chtěla bych se zeptat, jestli vydrží dva dny nezkažená rýže, zelenina+ovoce a nějaké maso (nevím jaké)? Mám takové ty krabičky, ze kterých se vypumpuje vzduch. A ještě bych se chtěla zeptat, jestli máte nějaký tip na nějakou tyčinku, která doplní energii, ale je bez cukru a bez čokolády? Dřív jsem to tak moc neřešila, vzala jsem si prostě chleba s řízkem, ale teď si musím hlídat váhu kvůli baletu.

Předem díky za pomoc. =)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Energetická tyčinka je velice vhodná, ale pokud bude bez cukru tak zase tolik energetická nebude. Jinak zavakuované by to mělo vydržet.

mandy*
hodnocení

Děkuji. No, já jsem to špatně napsala, nemusí být úplně bez cukru, ale spíše s menším množstvím cukru.

majsterjoe*

Energeticka tycinka aby byla energeticka musi mit cukry.

lindaf*

Mussli tycinky, ty se nezkazi, jsou suche, zasyti a nejsou tolik kalorické ;)

askmenow*
hodnocení

0x

Ovoce a zelenina ti vydrží, vydrží ti třeba i vejce uvařená natvrdo (neoloupaná), vydrží ti trvanlivé mléko, maso když už, tak nějak tepelně upravené, ale snadnější mi přijde se bez něj dva dny obejít. Případně pořídit maso sušené. Vydrží ti pečivo. Také jsou na cesty dobré paštiky (ovšem ne ty, co jsou prodávány v chlaďáku, ale klasické, jako třeba Májka).

Nepsala jsi, zda budeš mít možnost uvařit např. vodu. Pokud ano, oceníš sáčkovaný čaj, jako snídaně se dá koupit instantní ovesná kaše a jako rychlé teplé jídlo instantní čínské nýudle. Není to vrchol zdravé stravy, ale jako vyjímka na dva dny tě to nezabije.

hodnocení

0x

Nevíme kam jedete, takže nevíme ani jestli budete mít možnost si něco koupit, zajít někam na oběd, případně si něco uvařit nebo ohřát.Ale pokud jsi to v minulosti řešila chlebem s řízkem, nevidím důvod to neudělat zas - projedenkrát ti to snad tvoji baletní kondici nenabourá, nebo snad jo? Tak si po návratu uděláš za trest brokolici a bude to vyrovnané :)

mandy*
hodnocení

No, já právě také nevím, jestli tam bude možnost si něco ohřát, ale tak snad by měla. =) V informačních lístečcích jsme měli napsané, že si s sebou máme vzít jídlo na dva dny-oběd, svačinu+večeři, snídani máme na chatě, takže bych se docela bála vyrazit úplně bez jídla.

hodnocení

0x

Je fakt, že do restaurace vás asi učitelé nepovedou. Ale jsou i různé bufety nebo prodejny potravin. Když jsem kdysi byla s osmáky v Jizerkách, objevila ta banda v Jablonci stánek s langoši. Paní ze stánku se smála, že takovou tržbu už dlouho neměla. Tak mě navnadili, že jsem si jeden také koupila.

Vezmi si hlavně přiměřené oblečení, aby Ti nebyla zima, foťák na zachycení zážitků a nějakou svačinu do dopravního prostředku. Pro začátek. Pak už tam jistě něco koupíš. Na co tahat na zádech rejži, maso a krabičky? Uvidíš, že to tak bude lepší, s ničím se neproneseš a jistě si poradíš, abys neměla hlad.

Já měla pokaždé v batohu pláštěnku, kapesník, toaleťák, láhev vody a tím to končilo. Jídlo se sežene všude. Jaga.

doplněno 08.02.13 07:53:

A pokud nebudeš mít možnost si jídlo ohřát, vost by mi vadilo žvýkat studenou rýži se studeným masem. To už spíš zahřeje třeba horká gulášovka s rohlíkem v nádražním bufetu.

doplněno 08.02.13 07:56:

Je fakt, že k baletce se taková gulášovka moc nehodí, ale co jsou to pouhé 2 dny v lidském životě? Rozhodně Tě to nezabije ani nijak nezhorší váhu.

hodnocení

0x

V lékárně prodávají tyčinky Guareta pro hubnoucí - jsou určeny např. místo snídaně. Jsou sice poměrně drahé (cca 40 Kč), ale zato nahradí jedno jídlo a jsou opravdu zdravé, bez čokolády, vyrobené ze samých dobrých, ale zdravých věcí.

Jinak si vymysli jídlo, které Ti chutná jako studené (např. já miluju studené lasagne nebo těstoviny se špenátem), a ty můžeš dát do těch krabiček, vysát vzduch, a krásně Ti vydrží. Jablka vydrží stoprocentně (banány ne, ty můžeše rozmčkat a zčernají), stejně jako např. nakrájená mrkev a okurka - opět dát do těch krabiček.

mandy*
hodnocení

Děkuji, ty tyčinky zkusím. =)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]