Nejste přihlášen/a.
Cibulku nakrájejte na jemno a pravidelně, na stejně velké kousky. Smažte na sádle a pomalu na mírném plameni, stále míchejte. Při prudkém smažení se připálí a vevnitř bude syrová. Odstavte ji dříve, než bude mít požadovanou barvu, v horkém tuku ještě stačí dojít.
doplněno 07.01.13 21:09:Ne vrazit do horkého tuku, ale pomalu, pomalu smažit - ne zprudka.
A až to budeš mít hnědé, zalij to mlíkem, nech to převařit ("zavřít" to mlíko) a vlej to do rozšťouchaných brambor (bez másla). Takhle dělám bramborovou kaši já a budete se i s malou oblizovat až za ušima ještě týden!
... a až to bude hnědé...
...zalij mlíkem...
Michalko, kdyby někdo nevěděl že jde o vaření a žrádlo, tak by to snad nahlásil...
Křupavé ci bulové kroužky dělám ve fritéze, po vytažení dám usušit na ubrousek. Jelikož jsem líná, nebráním se polotovarům a cibulové kroužky předsmažené mají v Lídlu-je to asi tak jako když koupíte hranolky, šup do fritézy a za chvilku jsou hotové.
V Ikea, je výborná a bez práce
Mají i větší balení... Jinak se na cibulku jezdí do Polska, ale jako Pražanda máš myslím jasno
Mám to vyzkoušené, je fakt dobrá a kupujem ji "po kilech" Hodí se i do polívky (třeba do hrachovky, čočkovky), i jako posyp, na bramborovou kaši, knedlíky... Fakt si to nemůžu vynachválit, zvlášť když mám málo času a tu cibulku potřebuju rychle...
Toto je malé balení, tak ho kdyžtak nejdřív zkus, jinak to velké stojí myslím 90 Kč a členové Ikea Family mají i nějakou slevu...
Já ji mám též vyzkoušenou (nikoli z Ikey) a mohu jen vřele doporučit. Hodí se úplně všude! Do polévky (hrachová a čočková - samozřejmě, ale např. do bramboračky s houbami - mňam!).Velmi ráda ji používám ale také do rýže (uvařená rýže, přendaná na hlubokou pánev - kde mám již připravenou zeleninu - většinou v olivovém oleji) po smíchání rýže se zeleninou v té hluboké pánvi, přidám předsmaženou cibulku, tzn.,že ji ronou, resp. "jen" zamíchám do horké rýže!
Výhody předsmažené cibulky? Máte ji vždy po ruce, v dostatečném množství, nezkaženou. Má vynikající chuť, nádherně provoní nejen celé jídlo, ale i okolí.
Existuje mnoho výrobců a dovozců - jsou obrovské rozdíly v ceně, a asi také v chuti - proto doporučuji prozkoumat nejprve na internetu možnosti a pak vyzkoušet.
Jen pro příklad - co také mj. existuje - toto je např. pod značkou EUROCEBOLLAS = španělská společnost MA.CE.DER.:
Cibule PŘEDVAŘENÁ - tepelně předupravená ohřevem ve vlastní šťávě (přirovnatelné k blanšírování) - složení: jen cibule (žádný olej či přídatné látky) - použití do gastro: polévky, sekaná, dušená masa, dušeného zelí; do průmyslu: masné výrobky, výroba konzerv a paštik, výroba ochucených omáček a kečupů, výroba lahůdek, pečivo s cibulí - balení: konzerva, aseptický sáček s hliníkovou fólií
Cibule PŘEDSMAŽENÁ - předsmažená v panenském olivovém oleji Extra Virgin Olive Oil - složení: cibule, olivový olej (3 % nebo 10 %) - použití do gastro: základy na maso a omáčky, pečené a dušené maso, dušené zelí, dušené zeleniny a luštěniny, omáčky na těstoviny, zapečené brambory a těstoviny, pizzu, asijská kuchyně, studená kuchyně a saláty; do průmyslu: výroba hotových jídel, pečivo s cibulí, výroba pizzy, výroba zeleninových směsí - balení: dtto shora
Cibule KARAMELIZOVANÁ - nabízí se ve 2 formách: 1) hnědá, bez přidaného oleje = karamelizovaná dlouhou tepelnou úpravou; 2) světlá, předsmažená s přidánímu cukru pro rychlejší karamelizaci až u zákazníka - složení: cibule, popř. olivový olej, cukr - použití do gastro: francouzská cibulová polévka, kulinářské speciality, pizza; do průmyslu: vařené masné výrobky - balení: dtto shora
Cibule RESTOVANÁ - původ HOLANDSKO, NĚMECKO, POLSKO - křupavá usmažená cibulka obalovaná v mouce; řez - proužky; složení: cibule, olej, mouka, sůl; nyni také v provedení smažená na řepkovém oleji; NOVINKA - cibule restovaná bez mouky (složení - cibule, olej) - použití do gastro: do polévky, na maso, ozdoba do salátů, na bramborovou kaši - do průmyslu: výroba masných výrobků, pečiva, na pizzu, do salátů a lahůdek - ve fast foodu: do sendvičů a hamburgerů - balení: plastový pohárek, PE sáček
Cibulové PURÉ - další provedení předupravené cibule
Křupavá a zlatá krásná?
Najemno o FURT míchat, nejlepší na sádle, pak to je ono...
Ale to je recept na doma, do restaurace nevím...
Jak na ní...tuto radu mi dál syn od sousedu, je kuchař. Nakrájet dle potřeby(kostičky, kroužky, proužky, atd) na talířek dát trochu hladké mouky a cibulku v té mouce oválet a smažit na panvi v rozpáleném oleji či sádle a hlídat at se nepřipáli.Tak to je moje rada,není to 100% tak jak z restaurace,nevím jak to ti kuchaři dělají ale je to lepší a křupavější než cibulka dušená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.