Jak na křupavou cibulku?

Od: Datum: 07.01.13 20:56 odpovědí: 17 změna: 10.02.16 17:06
Dobrý den-večer.Cibule je základ snad do všech masitych i nemasitych pokrmů.Dělám jí denně a takřka už 15 let se rozčiluji že to prostě není ono.Jde mi o tu zlatavou a křupavou cibuli,která se servíruje k vídeňské roštěné ale ne jen k ní prostě na posyp na knedlík,zelí,do polévek...Já to tak dobře neudělám.Je jakoby nahorkla a vařena.Nechce se mi zapínat friteza-prepalovat 3litry oleje je hnus nezdravé...Prosím máte někdo zaručený recept jak na ní-od krajeni-teplotu a tuk pánve.Moc dík za poznatky.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.01.13 20:58
avatar

V Ikea, je výborná a bez práce

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30237176/

Mají i větší balení... Jinak se na cibulku jezdí do Polska, ale jako Pražanda máš myslím jasno

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krkovicka*
Datum: 07.01.13 21:04
Co to je? To vidím prvně!Máš to vyzkoušené?Není to nějaký polotovar blee?
doplněno 07.01.13 21:08: Nejsem v ikea rodině o_O Vyzkouším,za to nic nedám.Dík;)
Datum: 07.01.13 21:06
avatar

Mám to vyzkoušené, je fakt dobrá a kupujem ji "po kilech" Hodí se i do polívky (třeba do hrachovky, čočkovky), i jako posyp, na bramborovou kaši, knedlíky... Fakt si to nemůžu vynachválit, zvlášť když mám málo času a tu cibulku potřebuju rychle...

Toto je malé balení, tak ho kdyžtak nejdřív zkus, jinak to velké stojí myslím 90 Kč a členové Ikea Family mají i nějakou slevu...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: peta007
Datum: 10.02.16 17:06

Já ji mám též vyzkoušenou (nikoli z Ikey) a mohu jen vřele doporučit. Hodí se úplně všude! Do polévky (hrachová a čočková - samozřejmě, ale např. do bramboračky s houbami - mňam!).Velmi ráda ji používám ale také do rýže (uvařená rýže, přendaná na hlubokou pánev - kde mám již připravenou zeleninu - většinou v olivovém oleji) po smíchání rýže se zeleninou v té hluboké pánvi, přidám předsmaženou cibulku, tzn.,že ji ronou, resp. "jen" zamíchám do horké rýže!

Výhody předsmažené cibulky? Máte ji vždy po ruce, v dostatečném množství, nezkaženou. Má vynikající chuť, nádherně provoní nejen celé jídlo, ale i okolí.

Existuje mnoho výrobců a dovozců - jsou obrovské rozdíly v ceně, a asi také v chuti - proto doporučuji prozkoumat nejprve na internetu možnosti a pak vyzkoušet.

Jen pro příklad - co také mj. existuje - toto je např. pod značkou EUROCEBOLLAS = španělská společnost MA.CE.DER.:

Cibule PŘEDVAŘENÁ - tepelně předupravená ohřevem ve vlastní šťávě (přirovnatelné k blanšírování) - složení: jen cibule (žádný olej či přídatné látky) - použití do gastro: polévky, sekaná, dušená masa, dušeného zelí; do průmyslu: masné výrobky, výroba konzerv a paštik, výroba ochucených omáček a kečupů, výroba lahůdek, pečivo s cibulí - balení: konzerva, aseptický sáček s hliníkovou fólií

Cibule PŘEDSMAŽENÁ - předsmažená v panenském olivovém oleji Extra Virgin Olive Oil - složení: cibule, olivový olej (3 % nebo 10 %) - použití do gastro: základy na maso a omáčky, pečené a dušené maso, dušené zelí, dušené zeleniny a luštěniny, omáčky na těstoviny, zapečené brambory a těstoviny, pizzu, asijská kuchyně, studená kuchyně a saláty; do průmyslu: výroba hotových jídel, pečivo s cibulí, výroba pizzy, výroba zeleninových směsí - balení: dtto shora

Cibule KARAMELIZOVANÁ - nabízí se ve 2 formách: 1) hnědá, bez přidaného oleje = karamelizovaná dlouhou tepelnou úpravou; 2) světlá, předsmažená s přidánímu cukru pro rychlejší karamelizaci až u zákazníka - složení: cibule, popř. olivový olej, cukr - použití do gastro: francouzská cibulová polévka, kulinářské speciality, pizza; do průmyslu: vařené masné výrobky - balení: dtto shora

Cibule RESTOVANÁ - původ HOLANDSKO, NĚMECKO, POLSKO - křupavá usmažená cibulka obalovaná v mouce; řez - proužky; složení: cibule, olej, mouka, sůl; nyni také v provedení smažená na řepkovém oleji; NOVINKA - cibule restovaná bez mouky (složení - cibule, olej) - použití do gastro: do polévky, na maso, ozdoba do salátů, na bramborovou kaši - do průmyslu: výroba masných výrobků, pečiva, na pizzu, do salátů a lahůdek - ve fast foodu: do sendvičů a hamburgerů - balení: plastový pohárek, PE sáček

Cibulové PURÉ - další provedení předupravené cibule

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: hop®
Datum: 07.01.13 20:59
avatar

Křupavá a zlatá krásná?

Najemno o FURT míchat, nejlepší na sádle, pak to je ono...

Ale to je recept na doma, do restaurace nevím...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.01.13 21:04
avatar

Nakrájet na slámu a rychle osmažit na dobrém tuku top je sádlo, alavně se nesmí začít dusit to znamená že se musí stále míchat a nesmí jí být moc najednou ve vrstvě.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 07.01.13 21:04

Cibulku nakrájejte na jemno a pravidelně, na stejně velké kousky. Smažte na sádle a pomalu na mírném plameni, stále míchejte. Při prudkém smažení se připálí a vevnitř bude syrová. Odstavte ji dříve, než bude mít požadovanou barvu, v horkém tuku ještě stačí dojít.

doplněno 07.01.13 21:09:

Ne vrazit do horkého tuku, ale pomalu, pomalu smažit - ne zprudka.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krkovicka*
Datum: 07.01.13 21:06
Takže jde o rychlost?Vrazit do horkého tuku a míchat?
Datum: 07.01.13 21:15
avatar

A až to budeš mít hnědé, zalij to mlíkem, nech to převařit ("zavřít" to mlíko) a vlej to do rozšťouchaných brambor (bez másla). Takhle dělám bramborovou kaši já a budete se i s malou oblizovat až za ušima ještě týden! :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 07.01.13 21:28
avatar

... a až to bude hnědé...

...zalij mlíkem...

Michalko, kdyby někdo nevěděl že jde o vaření a žrádlo, tak by to snad nahlásil... *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.01.13 21:54
avatar

Hope, abych nenahlásila tebe za nemravné myšlenky! :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.01.13 22:12
avatar

neco podobneho z ikea kupuju v Polsku a je to dobrota a bez nervu

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 08.01.13 05:55

Jak na ní...tuto radu mi dál syn od sousedu, je kuchař. Nakrájet dle potřeby(kostičky, kroužky, proužky, atd) na talířek dát trochu hladké mouky a cibulku v té mouce oválet a smažit na panvi v rozpáleném oleji či sádle a hlídat at se nepřipáli.Tak to je moje rada,není to 100% tak jak z restaurace,nevím jak to ti kuchaři dělají:) ale je to lepší a křupavější než cibulka dušená.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krkovicka*
Datum: 08.01.13 06:44
Děkuji.Mouka sama o sobě přidá na křupavosti.Jak to dělají v hospodě?No právě že to nahází do fritezy.Možná v těch lepších zvolí jiný postup.Možná s tou moukou.
Datum: 08.01.13 11:02
avatar

Křupavé ci bulové kroužky dělám ve fritéze, po vytažení dám usušit na ubrousek. Jelikož jsem líná, nebráním se polotovarům a cibulové kroužky předsmažené mají v Lídlu-je to asi tak jako když koupíte hranolky, šup do fritézy a za chvilku jsou hotové.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 09.01.13 19:32
avatar
Jo v Lídlu . . jen se člověk nesmí přešáhnout a vzít místo cibulovýc olihně jako já :-D
Díky za zmínku o polsku. Koukal jsem tam na tu cibulku už několikrát ale nenašel jsem odvahu to koupit.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 09.01.13 20:04

Dostal jsem radu, ale zatím nezkoušel, tak to pouštím dál nevyzkoušené. Prý obalit v cukru a mouce a pomalu smažit.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.