Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvědčené recepty na zákusky

Od: erik* odpovědí: 4 změna:

Zdravím.neznáte někdo recept na domácí zákusky?např:větrníky věnečky nebo jiné dobré zákusky.Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

já dělám tyto moučníčky podle tohoto receptu i větrníky a nebo těstu natřu na plechy a říkáme tomu mraky a to pak dělám z dvojité dávky rozdělím na dva plechy a naplním krémem dle receptu

recepty.vareni.cz/...

dericcaster*
hodnocení

0x

Před lety jsem napsal recept na větrník/... do poradny na Cukrář.cz. Dělám je tak už řadu let a zatím si nikdo nestěžoval ;)

lidus*
hodnocení

0x

odpalované těsto jak říká moje maminka pro blbé a pro mě.Nevím zda je rozdíl ale toto se mi vážně daří.

300 ml vody, 3 plné lžíce dobrého vepřového sádla, špetku soli - přivést k varu a přisypat 15 dkg hl. mouky a 8 dkg pol. mouky. Míchat na plotně až je těsto hladké a nechytá se hrce, nepřipálit. Řádně těsto propařit, míchat aspoň 10minut. Nechat vychladnout a postupně zamíchat jedno po druhém 5 vajec. Nakonec zamíchat 1/2 kypřícího prášku. Stříkat na plech ve dvou vrstvách kolečka,hrudky, žabky co chcete. Trouba rozpálená na 250, neotvírat!. Po 5-8 min snížit na 100 stupňů a dopéct do zlatova. Ještě vlahé rozkrojit. Plním pudinkovým krémem: uvařený hustý studený pudink vmícháme postupně do utřeného másla a přidáme rum podle chuti. Maminka dělá na věnečky citronovou polevu ale tu nemám ráda a tak jsem si to nenapsala, Já mám ráda větrníky-těsto stejné, dělají se větší a plním je 1salko vařit ve vodě až je z něj karamel, pak ušlehám šlehačku a vychladlé spojím, plním rozkrojené větrníky a někdy pocákám karamelem co prodávají v obchodě (karamelový topink).

doplněno 04.02.13 20:02:

hahanaj-mraky to je mňamka a je to raz dva, bez složitého stříkání věnečků.

cituska*
hodnocení

0x

U nás stále oblíbené a stále žádané banánky z odpalovaného těsta.zZjedné dávky jich mám asi 90 kusů a jsou hned pryč.

doplněno 04.02.13 21:40:

Ještě doplňuji spodní díl lehce potírám rybízovou marmeládou,jsou potom jemně nakyslé a horní cukrujeme

Osvědčené recepty na zákusky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]