Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dáváte do králičího vývaru i plíce?
Popřípadě nějaký recept na králičí vývar či králíka samotného.
Děkuji.
Maminka vždycky králíka rozebrala. Z hlavy, krku a předních pacek udělala guláš. Hřbet prošpikovala špekem a udělala na smetaně s knedlíkem a zadní nohy usmažila. Ale já bych na guláš dala celý předek a žebra. Od lopatek, hřbet prošpikovala špekem a spolu se stehny na smetaně. Recept jako u vepřového.
Co pamatuji , když tchyňka vařila polévku z králíka tak jeho játra použila na knedlíčky
vyvařit dala hlavu a někdy žebra , ale vždy zabíjeli víc králíků , takže ve vývaru se vařily většinou dvě hlavy.
doplněno 01.01.13 12:17:plíce nevařila
doplněno 01.01.13 14:38:zde jsem vám něco našla
Z vnitřností vývar ani náhodou! Maminka dělávala výbornej tzv."paprikáš", kterej nemá chybu, pochopitelně z králičího masa, Samozřejmě žádné vnitřnosti, játra max. do knedlíčků, ovšem kdo má chuť, ať si poručí...
Proč ani náhodou - nu např. proto, že je to tradice našich předků, a ty není třeba porušovat. Třeba také proto, že plicní vývar zakalí polévku, která není čirá a není lahodná oku. Třeba také proto, že králíci trpí různými skrytými chorobami, kdy nejčastěji jsou postiženy plíce, atd., atd. Ovšem někdo má tradice své, tak ať si je taky neporušuje.
Dobrý den. Nikdy jsem do vývaru nedávala plíce. Knedlíčky z jater jsem vždy dobře okořenila. Přední a zadní nohy jsem většinou upekla, ostatní části jsem dělala nejčastěji na smetaně. Nohy jsem osolila, potřela česnekem a zabalila do tučnější anglické slaniny nebo plátků prorostlého bůčku. Většinou jsem to zpevnila nití. Mladého králíka jsem tak pekla přímo a občas polila výpekem. Staršího nebo velkého králíka jsem upekla do měkka přikrytého a nakonec odkrytého připekla do červena. Řízky z králíka mi také chutnají.
Vývar nevařím, připadá mi nasládlý. Játra a ledvinky miluju obalené v trojobalu a usmažené-mám štěstí, že jsem jediná z rodiny. Králíka dělám vykostěného na řízky, jako svíčkovou nebo prošpikovaného slaninou, obloženého mrkví, celerem a cibulí peču. Upřednostnila bych kdyby měl králík 3 cemry jelikož o ten se vede boj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.