Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambory velké nebo malé vs chuť?

Od: kaka99 odpovědí: 8 změna:

Jsou chutove lepsi maly nebo velky brambory? Nejsou treba ty veliky vic moucnaty apod?

Vzdycky kdyz kupuju brambory v supermarketu, tak vybiram co nejvetsi, protoze se lip loupou..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Mně přijdou lepší malé až středně velké brambory. Chuťově i prakticky. Lépe se mi loupou.

hodnocení

0x

Chuť je v druhu. Moučnaté jsou jedna sorta, na tu si dávám pozor, ta nemám ráda. Přílohové brambory se někdy rozpadají a salát je jako pomazánka. Salátovky nebo rohlíčky. Ony ale jako příloha nejsou zas až tak fajn. Ale když se upečou, tak jsou bezva. Na kaši vůbec. ;) Vybírám vždycky ani velké, ani malé.

olaf71*
hodnocení

0x

také kupuji velké brambory kvůli rychlému loupání (na 6 tahů).

mowla*
hodnocení

0x

Čím menší *), tím lepší - zejména pokud je vaříš ve slupce a nebo škrábeš (hranou/ostřím nože), neloupeš...

*) samozřejmě v rozumné míře, s ´hráškem´ se nikdo ´piplat´ nebude...

*smich*

hodnocení

0x

Na saláty varný yp A, na přílohy může být B, (jde i na salát, ale A je lepší). Nejvíc moučný ja varný typ C

martinaa*

Dnes jsme byli s našima nakupovat brambory na salát a celkem jsem zírala, že ty brambory jsou rozdělené na tyhle typy... jsem vůbec netušila*dril*

michalov*
hodnocení

0x

Ne.Rozdíly jsou v kvalitě uskladnění a hlavně tou kterou odrůdou.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak píše Kartaginec,je řada typů brambor,použitelných pro různé účely.Pak ještě přistupují brambory různobarevné a průmyslové.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]