Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaký velmi jednoduchý recept na něco slaného? Pizza, atd.?:D
Děkuji...
Zkazit se dá úplně všechno, znám lidi, co připálí i vodu. Pizzu si můžeš koupit mraženou a pokud ji nespálíš, tak se na ní nedá celkem nic zkazit. Mně v ledničce už pár měsíců překážel zbytek tvrdého salámu. Tak jsem ho nastrouhal, k němu nadrobno nakrájel plátkový sýr (kdyby byl vcelku, tak bych ho nastrouhal), osolil, přidal vejce, tolik, aby to dostalo správnou konzistenci, namazal na chleba a plácnul na rozpálenou pánev. Tou namazanou stranou. Na pánvi jsem namazal druhou stranu, pak otočil. S hořčicí a cibulí to nemělo chybu.
Francouzské brambory: Oškrábané syrové brambory nakrájené na kolečka poklást na vymaštěný pekáček, zakrýt dno, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí a na půlkolečka nakrájenou klobáskou, opět brambory na kolečka, posolit, popepřit a celý postup zopakovat. Nalít 0,5 dcl vody, přiklopit druhý díl pekáčku a do trouby na 30 min. V hrnerčku rozkvedlat 2 vejce v 0.5 dcl méka, pekáček odklopit, zalít a šoupnout do trouby ještě na 15 minut odklopené. A je to. Variací na toto téma je mnoho. K tomu salámu lze nakrájet papriku nebo žampiony nebo řapíkatý celer, vařené vejce. Já mám nejraději tak, jak jsem to napsala. Zapékané brambory nejde pokazit.
K tomu kyselý okurek nebo kompot nebo salát z čerstvé zeleniny.
Vaječný řízek - rozkvrdlej vejce se špetkou soli, pepře - zahusti trochu strouhankou - můžeš dát chilli - nalij na rozpálenou pánev s trochou oleje a usmaž z obou stran . Ukroj si chleba potři hořčicí a s láskou na něj přenes onen řízeček a nakrájej kolečka cibule a papriku nebo co máš doma - kyselou okurku a lahoda je na světě. Necch si chutnat.
Za 10 minut hotovo!
Potřebovala jsm včera návštěvu s nezletilci rychle zahřát po lyžování. U dospěláků to bylo jednoduché, zabrala slivovice, ale nezletilci - údajně čaj nemají rádi. Nastoupila jsem k plotně a byla Vajíčková polévka.
Na 4 porce potřebujeme: 5 vajec, asi tří centimetrový plátek másla, asi 2 PL hladké mouky, kostku bujonu (nemusí být), petrželku, sůl, případně 1 mrkev nebo sladkou papriku.
Do rychlovarné konvice dejte vařit asi 1,5 l vody. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a připravte zlatou jíšku. Do té naklepejte vajíčka a rozmíchejte je, aby byla úplně suchá. Pak vše zalít vřelou vodou, možno přidat zeleninu, bujon ... Vše nechte chvíli povařit, nakonec přidat zelenou petrželku. Dobrou chuť!
U nás doma jako "krabička poslední záchrany" frčí chleba ve vajíčku. Chleba v téměř jakémkoli stádiu tvrdnutí se vždycky zužitkuje a vajíčka jsou poruce v každé lednici. Vajíčka se rozkvedlají se solí a špetkou pepře, na tři krajíce dvě vajíčka (přibližně), chleba se nakrájí a obalí ve vejcích z obou stran. Klade se do rozpáleného sádla nebo oleje na pánev. Jakmile spodní strana zezlátne, otočí se a dosmaží z druhé strany. Lze posypat tvrdým sýrem, namazat hořčicí nebo kečupem, poklást kyselou nebo čerstvou zeleninou... Nemusí být celé krajíce, je možné nakrájet třeba na čtvrtky a pak jsou z toho příjemné jednohubky. Je to velmi žravé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.