Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchý recept, který zvládne každý

Od: ani123* odpovědí: 8 změna:

Existuje nějaký velmi jednoduchý recept na něco slaného? Pizza, atd.?:D

Děkuji...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkazit se dá úplně všechno, znám lidi, co připálí i vodu. Pizzu si můžeš koupit mraženou a pokud ji nespálíš, tak se na ní nedá celkem nic zkazit. Mně v ledničce už pár měsíců překážel zbytek tvrdého salámu. Tak jsem ho nastrouhal, k němu nadrobno nakrájel plátkový sýr (kdyby byl vcelku, tak bych ho nastrouhal), osolil, přidal vejce, tolik, aby to dostalo správnou konzistenci, namazal na chleba a plácnul na rozpálenou pánev. Tou namazanou stranou. Na pánvi jsem namazal druhou stranu, pak otočil. S hořčicí a cibulí to nemělo chybu.

hodnocení

0x

Francouzské brambory: Oškrábané syrové brambory nakrájené na kolečka poklást na vymaštěný pekáček, zakrýt dno, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí a na půlkolečka nakrájenou klobáskou, opět brambory na kolečka, posolit, popepřit a celý postup zopakovat. Nalít 0,5 dcl vody, přiklopit druhý díl pekáčku a do trouby na 30 min. V hrnerčku rozkvedlat 2 vejce v 0.5 dcl méka, pekáček odklopit, zalít a šoupnout do trouby ještě na 15 minut odklopené. A je to. *jasne* Variací na toto téma je mnoho. K tomu salámu lze nakrájet papriku nebo žampiony nebo řapíkatý celer, vařené vejce. Já mám nejraději tak, jak jsem to napsala. Zapékané brambory nejde pokazit. *jasne*K tomu kyselý okurek nebo kompot nebo salát z čerstvé zeleniny.

hahanaj*
hodnocení

0x

Vaječný řízek - rozkvrdlej vejce se špetkou soli, pepře - zahusti trochu strouhankou - můžeš dát chilli - nalij na rozpálenou pánev s trochou oleje a usmaž z obou stran . Ukroj si chleba potři hořčicí a s láskou na něj přenes onen řízeček a nakrájej kolečka cibule a papriku nebo co máš doma - kyselou okurku a lahoda je na světě. Necch si chutnat.

uska*
hodnocení

0x

Za 10 minut hotovo!

Potřebovala jsm včera návštěvu s nezletilci rychle zahřát po lyžování. U dospěláků to bylo jednoduché, zabrala slivovice, ale nezletilci - údajně čaj nemají rádi. Nastoupila jsem k plotně a byla Vajíčková polévka.

Na 4 porce potřebujeme: 5 vajec, asi tří centimetrový plátek másla, asi 2 PL hladké mouky, kostku bujonu (nemusí být), petrželku, sůl, případně 1 mrkev nebo sladkou papriku.

Do rychlovarné konvice dejte vařit asi 1,5 l vody. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a připravte zlatou jíšku. Do té naklepejte vajíčka a rozmíchejte je, aby byla úplně suchá. Pak vše zalít vřelou vodou, možno přidat zeleninu, bujon ... Vše nechte chvíli povařit, nakonec přidat zelenou petrželku. Dobrou chuť!

uska, téhle polívce říkám Letecká. Právě pro tu rychlost. ;)

doplněno 22.12.12 16:35:

Ani, nenapsala jsi, pro koho to chceš. Jestli jen pro sebe na svačinu nebo vaříš pro celou rodinu, abys ulevila mamce. *jasne*

hodnocení

0x

Slané, rychlé a nedá se zkazit:

Syn, když ještě bydlel u nás, měl velice rád, když jsem koupila úplně měkký chleba, ještě vlažný. To potom zakrajoval, posolil a jedl. Bez jakékoli přílohy /salámu, másla apod./ Zkuste, je to dobré. Jaga.

hodnocení

0x

U nás doma jako "krabička poslední záchrany" frčí chleba ve vajíčku. Chleba v téměř jakémkoli stádiu tvrdnutí se vždycky zužitkuje a vajíčka jsou poruce v každé lednici. Vajíčka se rozkvedlají se solí a špetkou pepře, na tři krajíce dvě vajíčka (přibližně), chleba se nakrájí a obalí ve vejcích z obou stran. Klade se do rozpáleného sádla nebo oleje na pánev. Jakmile spodní strana zezlátne, otočí se a dosmaží z druhé strany. Lze posypat tvrdým sýrem, namazat hořčicí nebo kečupem, poklást kyselou nebo čerstvou zeleninou... Nemusí být celé krajíce, je možné nakrájet třeba na čtvrtky a pak jsou z toho příjemné jednohubky. Je to velmi žravé.

Chleba ve vejci mám také ráda. Někdy dělám i míchaná vejce s chlebem. Je to jako knedlík s vejcem, kostičky chleba se musí opéct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]