Jednoduchý recept, který zvládne každý

Od: Datum: 22.12.12 10:29 odpovědí: 8 změna: 22.12.12 21:31

Existuje nějaký velmi jednoduchý recept na něco slaného? Pizza, atd.?:D

Děkuji...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.12.12 10:53
avatar

Zkazit se dá úplně všechno, znám lidi, co připálí i vodu. Pizzu si můžeš koupit mraženou a pokud ji nespálíš, tak se na ní nedá celkem nic zkazit. Mně v ledničce už pár měsíců překážel zbytek tvrdého salámu. Tak jsem ho nastrouhal, k němu nadrobno nakrájel plátkový sýr (kdyby byl vcelku, tak bych ho nastrouhal), osolil, přidal vejce, tolik, aby to dostalo správnou konzistenci, namazal na chleba a plácnul na rozpálenou pánev. Tou namazanou stranou. Na pánvi jsem namazal druhou stranu, pak otočil. S hořčicí a cibulí to nemělo chybu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 11:38
avatar

Francouzské brambory: Oškrábané syrové brambory nakrájené na kolečka poklást na vymaštěný pekáček, zakrýt dno, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí a na půlkolečka nakrájenou klobáskou, opět brambory na kolečka, posolit, popepřit a celý postup zopakovat. Nalít 0,5 dcl vody, přiklopit druhý díl pekáčku a do trouby na 30 min. V hrnerčku rozkvedlat 2 vejce v 0.5 dcl méka, pekáček odklopit, zalít a šoupnout do trouby ještě na 15 minut odklopené. A je to. *jasne* Variací na toto téma je mnoho. K tomu salámu lze nakrájet papriku nebo žampiony nebo řapíkatý celer, vařené vejce. Já mám nejraději tak, jak jsem to napsala. Zapékané brambory nejde pokazit. *jasne*K tomu kyselý okurek nebo kompot nebo salát z čerstvé zeleniny.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 12:18

Vaječný řízek - rozkvrdlej vejce se špetkou soli, pepře - zahusti trochu strouhankou - můžeš dát chilli - nalij na rozpálenou pánev s trochou oleje a usmaž z obou stran . Ukroj si chleba potři hořčicí a s láskou na něj přenes onen řízeček a nakrájej kolečka cibule a papriku nebo co máš doma - kyselou okurku a lahoda je na světě. Necch si chutnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 22.12.12 12:24

Za 10 minut hotovo!

Potřebovala jsm včera návštěvu s nezletilci rychle zahřát po lyžování. U dospěláků to bylo jednoduché, zabrala slivovice, ale nezletilci - údajně čaj nemají rádi. Nastoupila jsem k plotně a byla Vajíčková polévka.

Na 4 porce potřebujeme: 5 vajec, asi tří centimetrový plátek másla, asi 2 PL hladké mouky, kostku bujonu (nemusí být), petrželku, sůl, případně 1 mrkev nebo sladkou papriku.

Do rychlovarné konvice dejte vařit asi 1,5 l vody. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a připravte zlatou jíšku. Do té naklepejte vajíčka a rozmíchejte je, aby byla úplně suchá. Pak vše zalít vřelou vodou, možno přidat zeleninu, bujon ... Vše nechte chvíli povařit, nakonec přidat zelenou petrželku. Dobrou chuť!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 16:13
avatar

uska, téhle polívce říkám Letecká. Právě pro tu rychlost. ;)

doplněno 22.12.12 16:35:

Ani, nenapsala jsi, pro koho to chceš. Jestli jen pro sebe na svačinu nebo vaříš pro celou rodinu, abys ulevila mamce. *jasne*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 16:31
avatar

Slané, rychlé a nedá se zkazit:

Syn, když ještě bydlel u nás, měl velice rád, když jsem koupila úplně měkký chleba, ještě vlažný. To potom zakrajoval, posolil a jedl. Bez jakékoli přílohy /salámu, másla apod./ Zkuste, je to dobré. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 21:14
avatar

U nás doma jako "krabička poslední záchrany" frčí chleba ve vajíčku. Chleba v téměř jakémkoli stádiu tvrdnutí se vždycky zužitkuje a vajíčka jsou poruce v každé lednici. Vajíčka se rozkvedlají se solí a špetkou pepře, na tři krajíce dvě vajíčka (přibližně), chleba se nakrájí a obalí ve vejcích z obou stran. Klade se do rozpáleného sádla nebo oleje na pánev. Jakmile spodní strana zezlátne, otočí se a dosmaží z druhé strany. Lze posypat tvrdým sýrem, namazat hořčicí nebo kečupem, poklást kyselou nebo čerstvou zeleninou... Nemusí být celé krajíce, je možné nakrájet třeba na čtvrtky a pak jsou z toho příjemné jednohubky. Je to velmi žravé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 21:31
avatar

Chleba ve vejci mám také ráda. Někdy dělám i míchaná vejce s chlebem. Je to jako knedlík s vejcem, kostičky chleba se musí opéct.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.