Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klasického KAPRA nebo jiný recept?

Od: geryw odpovědí: 7 změna:

Ahoj a hezký ráno všem!

Budete mít v pondělí zase klasickýho kapra? Nebo máte tip na nějakou jinou vánoční rybu? Mě osobně kapr děsí od chvíle, kdy se mi ve chřtánu šprajcla jeho kostička a dávil jsem se jak kdybych měl tuberkulózu v posledním stádiu. Ale protože ryby mám rád, váhám mezi tím, co máme v mrazáku, tedy lososem, steakem z tuňáka, štikou a sumečkem africkým. Nemáte nějakou inspiraci, jak některou z těchle čudel upravit, aby to bylo důstojné vánočním svátkům a poživatelné s bramborovým salátem? Toho se nevzdám, i kdybych k němu měl jíst ohřátej párek. A co budete štědrovečeřet vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

1.) kapr není kuřecí řízek, jí se proto patrně

2.) univerzální recept na smaženou rybu je jednoduchý, ryba se podélně rozpůlí- vykošťovákem se vede řez zleva a zprava podál páteře, takža nám zůstaně páteř s ocasní ploutví aq dvě půlk yryby

3.) rybí půlky se naporcují na půlpodkovy asi 2-3 cm silné

4.) porce se den před přípavopu nalpží do citronové šťávy akoření na ryby, případně se namatlají prolisovaným česnekem

5.) pokud jde o solení, je nutné si uvědomit, že nasolením ryby ztrácí přebytečnou vodu, osobně solím asi 2 hodiny před přípravou

6.) porce rybího masa obaluji v mouce, klidně jen v polohrubé a smažím na mírném ohni, na vepřovém sádle dozlatova

7.)smažím znamená že nad tím stojím, po celu dobu, hlídám to a opakovaně obracím

8.) sádlo proto že se nepřepaluje, dělám tak především kapra, kapří maso je typiské tík že výrazně absorbuje chuť koření a přísad

9.) pokud jde o sumečka z té žluté kanálové vody, toho doporučuji udělat s česnekem, včetně pseudoryb chovaných v drátěných klecích a krmených masokostními granulemi

10.) když budete mít skutečnou rybu, stačí jen citronová šťáva a sůl, tak vynikne přirozená rybí chuť

11.) Obecně platí - raději ryba přesolená, než nedosolená,

hodnocení

0x

Každá z těch ryb chce něco jiného, jinou úpravu. Jediné, co je spojuje, nevysušit! Nedělat ji dlouho! ;) Na kapří řízky se nesmírně těším. Vybírám si vždycky ocásek, kde je nejvíce kostí. Miluji to obírání. ;) Na Štědrý den jíme na oběd kapra na česneku. Tenké pokovy cca 2 cm, naložené v rozetřeném česneku, obalené jen v mouce a prudce osmažené na pánvi dokřupava. Bramborky a kompotek. Páni, jak já se těším!

hodnocení

0x

Kdy jindy dodržovat tradice než na vánoce? Takže kapr. Dokonale nafiletované řízky, takže kost prakticky nehrozí.

http://www.youtube.com/user/trebonskykapr?feature=watch

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

My budem mít letos klasiku kapra a my "dospělé děti" budem mít tentokrát místo filé rybu, které se jmenuje limanda.

luke237
hodnocení

0x
VIDEO: Vánoční kapr bez /... Radí šéfkuchař

hodnocení

0x

My budeme mít klasický a dobrý řízek, kuřecí a vepřový. Najíme se bez obav a vybírání kostí. Když už jíme rybu, tak ne na Vánoce a bez kostí!

pt®
hodnocení

0x

Ano, u nás to bude kapr, jako každý rok, manžel ryby miluje a kapra obzvlášť, k tomu bramborový salát, ten se dá jíst i samotný, jak nám chutná, když je domácí. Pro Vás jsem našla nějaké recepty pro tepelnou úpravu ryb, třeba se Vám něco bude hodit. hezké Vánoce. - pt receptyonline.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]