Klasického KAPRA nebo jiný recept?

Od: Datum: 22.12.12 09:55 odpovědí: 7 změna: 23.12.12 11:51

Ahoj a hezký ráno všem!

Budete mít v pondělí zase klasickýho kapra? Nebo máte tip na nějakou jinou vánoční rybu? Mě osobně kapr děsí od chvíle, kdy se mi ve chřtánu šprajcla jeho kostička a dávil jsem se jak kdybych měl tuberkulózu v posledním stádiu. Ale protože ryby mám rád, váhám mezi tím, co máme v mrazáku, tedy lososem, steakem z tuňáka, štikou a sumečkem africkým. Nemáte nějakou inspiraci, jak některou z těchle čudel upravit, aby to bylo důstojné vánočním svátkům a poživatelné s bramborovým salátem? Toho se nevzdám, i kdybych k němu měl jíst ohřátej párek. A co budete štědrovečeřet vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: nu*
Datum: 22.12.12 10:41

1.) kapr není kuřecí řízek, jí se proto patrně

2.) univerzální recept na smaženou rybu je jednoduchý, ryba se podélně rozpůlí- vykošťovákem se vede řez zleva a zprava podál páteře, takža nám zůstaně páteř s ocasní ploutví aq dvě půlk yryby

3.) rybí půlky se naporcují na půlpodkovy asi 2-3 cm silné

4.) porce se den před přípavopu nalpží do citronové šťávy akoření na ryby, případně se namatlají prolisovaným česnekem

5.) pokud jde o solení, je nutné si uvědomit, že nasolením ryby ztrácí přebytečnou vodu, osobně solím asi 2 hodiny před přípravou

6.) porce rybího masa obaluji v mouce, klidně jen v polohrubé a smažím na mírném ohni, na vepřovém sádle dozlatova

7.)smažím znamená že nad tím stojím, po celu dobu, hlídám to a opakovaně obracím

8.) sádlo proto že se nepřepaluje, dělám tak především kapra, kapří maso je typiské tík že výrazně absorbuje chuť koření a přísad

9.) pokud jde o sumečka z té žluté kanálové vody, toho doporučuji udělat s česnekem, včetně pseudoryb chovaných v drátěných klecích a krmených masokostními granulemi

10.) když budete mít skutečnou rybu, stačí jen citronová šťáva a sůl, tak vynikne přirozená rybí chuť

11.) Obecně platí - raději ryba přesolená, než nedosolená,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 11:28
avatar

Každá z těch ryb chce něco jiného, jinou úpravu. Jediné, co je spojuje, nevysušit! Nedělat ji dlouho! ;) Na kapří řízky se nesmírně těším. Vybírám si vždycky ocásek, kde je nejvíce kostí. Miluji to obírání. ;) Na Štědrý den jíme na oběd kapra na česneku. Tenké pokovy cca 2 cm, naložené v rozetřeném česneku, obalené jen v mouce a prudce osmažené na pánvi dokřupava. Bramborky a kompotek. Páni, jak já se těším!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 17:41
avatar

Kdy jindy dodržovat tradice než na vánoce? Takže kapr. Dokonale nafiletované řízky, takže kost prakticky nehrozí.

http://www.youtube.com/user/trebonskykapr?feature=watch

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.12 18:23
avatar

My budem mít letos klasiku kapra a my "dospělé děti" budem mít tentokrát místo filé rybu, které se jmenuje limanda.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luke237
Datum: 22.12.12 23:49
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.12.12 11:25
avatar

My budeme mít klasický a dobrý řízek, kuřecí a vepřový. Najíme se bez obav a vybírání kostí. Když už jíme rybu, tak ne na Vánoce a bez kostí!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 23.12.12 11:51
avatar

Ano, u nás to bude kapr, jako každý rok, manžel ryby miluje a kapra obzvlášť, k tomu bramborový salát, ten se dá jíst i samotný, jak nám chutná, když je domácí. Pro Vás jsem našla nějaké recepty pro tepelnou úpravu ryb, třeba se Vám něco bude hodit. hezké Vánoce. - pt http://www.receptyonline.cz/z…-tepelnych-uprav-ryb-795.html

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.