Napravení těsta na cukroví

Od: Datum: 16.12.12 14:49 odpovědí: 6 změna: 16.12.12 16:03

Dobrý den prosím potřebuji nutně poradit,stala se mi nehoda s těstem na košíčky a ořechy :( :( . Místo citronové štavy jsem použila kyselinu citronovou :( a cukroví je nepoživatlené jako citron :( Mám ještě další těsta stejně pokažené :( nešlo by je zachránit? Přidat cukr nebo spojit s dalším těstem?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.12.12 15:01
avatar

Takové těsto bude nepoživatelné, když je překyselené. I když budete přidávat další ingredience, nijak se to nevylepší. Jen přemýšlím, proč jste do tolika těst dávala citrónovou kyselinu. Ani ta šťáva se přece nedává všude. Do ořechů určitě ne!

Hoďte to slepicím, nebo do popelnice, zadělejte nové a dejte si už pozor. Vždyť každý z nás jistě v životě něco zkazil.

Já už mám košíčky upečené, budu je plnit krémem, ovocem a polévat želatinou.

Tady je můj recept na zhruba 40 košíčků:

300 g hladké mouky, 200 g Hery, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, vanilkový cukr a kůra z poloviny omytého citrónu nastrouhaná najemno.

Zadělám těsto, nechám asi hodinu odležet v mikroten. sáčku, formičky slabě vymažu olejem a dávám těsto. Peču asi na 180 stupňů až zrůžoví. Hned horké vyklápím, při dalším použití už formičky nemažu.

Tak ať se napodruhé podaří. *placni*Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vanesita*
Datum: 16.12.12 15:35

Moc děkuji za recept .. Tak hold to vyhodím ,já myslela,že ten citronový prášek můžu použít místo cotronové kúry :( .. Nějak jsem moc pospíchala,abych měla napečeno :( a dala tam toho moc :( Zadělám tedy znova děkuji

Datum: 16.12.12 15:04
avatar

No asi to nějak půjde ale mamka když se zadaří něco zkazit, vyhodí a začne znovu a lépe. Jenže jí se to povede pokazit 1x za 10 let. Snad nějaká kuchařinka bude vědět.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.12.12 15:07

Také bych to ničím nevylepšovala - kyselina je silně aromatická -těsto zlikvidujte .

já tedy spíš použiji někdy jen na zavoňení citonovou kůru ,ale šťávu opravdu ne a použít kyselinu by mne nenapadlo. Jistě - je to poučení pro příště.

Jednou jsem místo kyseliny citronové na odvaření konvice použila jedlou sodu a nic se nedělo - bylo mi divné ,že to nefunguje- inu spletla jsem se - ta kyselina nám ale dává , co?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vanesita*
Datum: 16.12.12 15:37

Já bohužel to brala místo citronové kúry,vůbec mě to nenapadlo,že to tak zkazím :( Pro příště :(

Datum: 16.12.12 16:03

Citronová kůra se dává v první řadě pro aroma, její vliv na chuť je většinou druhořadý. Těsto by teoreticky naředit šlo, ale tak velkým množstvím dalšího těsta, že to postrádá smysl. Lepší bude prostě udělat těsto nové a těšit se z nově získané zkušenosti. Pokud by se vám příště stalo, že není citronová kůra, tak tam prostě nedávejte nic. Cukroví nebude tak voňavé, ale dobré bude stejně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.