Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké jídlo po svátcích

Od: petaja® odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, po svátcích k nám mají přijet rodiče na návštěvu spojenou se slavnostnějším obědem, chtěla bych uvařit něco lehkého, včetně polévky , protože úplně vidím, jak budou všichni přecpaní těžších jídel...máte někdo nápad na nějaké dobré lehčí jídlo? Díky :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jeko lehkou polévku vnímám česněčku, ale nesmí se to s ním přehnat. Podle mě není špatný zeleninový salát s kuřecím masem s bagetkou a zakápnutím olivocým olejem, ale někdo to povazuje i zapředkrm.

hodnocení

0x

Já bych udělala ze skeletů polívečku se spoustou zeleniny a nudličky. (objevila jsem polské, krátké v hranatém balíčku, "Makaron babči" Jsou úžasné). Rýži s masem třeba na houbách. Klidně vepřové plecko nebo krkovičku. Míchaný salát ze zelí a mrkvičky. Cukroví a kafe a víno a to se budete mít dobře :D

askmenow*
hodnocení

0x

Za lehké a zároveň i slavnostnější jídlo považuji třeba lososa, k němu se dá dát jako příloha celkem cokoli dle chuti, klidně jen vařené brambory a nějaká zeleninka na oblohu.

Je mi jasné, že hodně lidí, když se řekne "lehké jídlo", napadne zeleninový salát, ale dobře to zvažte, hodně lidí to za oběd nikdy považovat nebude (například i já;) ) i kdyby v tom bylo maso a kdo ví co ještě.

losos je výborný, alesám o sobě velice sytý a při konzumacci většího kousku může být i "těžký".

uska*
hodnocení

0x

Dva roky stará otázka mi teď přijde vhod. Už teď přemýšlým nad lehkým jídelníčekem, ale který zasytí i hladovce. Než se u nás všichni vystřídají, tak budeme u mít po krk salátu, kapra, řízků, krkovičky, kačeny, zelí, svíčkové atd

Jeden den udělám Houbového Kubu,. Tak se ptám, milí rádcové i rádkyně, co by vám tak chutnalo po přežranosti? Nemyslím třeba utopence, ale kompletní oběd. Děkuji za nápovědu. Uška

doplněno 25.12.14 13:49:

hanko - neřeším sebe a kopcem zeleniny nenasytím dospělé chlapy a dospívající všežravou mládež

hahanaj*

když se cítím přejedená jednoduše nejím až mi vytráví

jinak bych udělala přírodní maso s kopcem zeleniny a lehký zeleninový vývar s noky, kdyby měl někdo přijít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]