Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, po svátcích k nám mají přijet rodiče na návštěvu spojenou se slavnostnějším obědem, chtěla bych uvařit něco lehkého, včetně polévky , protože úplně vidím, jak budou všichni přecpaní těžších jídel...máte někdo nápad na nějaké dobré lehčí jídlo? Díky .
Já bych udělala ze skeletů polívečku se spoustou zeleniny a nudličky. (objevila jsem polské, krátké v hranatém balíčku, "Makaron babči" Jsou úžasné). Rýži s masem třeba na houbách. Klidně vepřové plecko nebo krkovičku. Míchaný salát ze zelí a mrkvičky. Cukroví a kafe a víno a to se budete mít dobře :D
Za lehké a zároveň i slavnostnější jídlo považuji třeba lososa, k němu se dá dát jako příloha celkem cokoli dle chuti, klidně jen vařené brambory a nějaká zeleninka na oblohu.
Je mi jasné, že hodně lidí, když se řekne "lehké jídlo", napadne zeleninový salát, ale dobře to zvažte, hodně lidí to za oběd nikdy považovat nebude (například i já ) i kdyby v tom bylo maso a kdo ví co ještě.
Dva roky stará otázka mi teď přijde vhod. Už teď přemýšlým nad lehkým jídelníčekem, ale který zasytí i hladovce. Než se u nás všichni vystřídají, tak budeme u mít po krk salátu, kapra, řízků, krkovičky, kačeny, zelí, svíčkové atd
Jeden den udělám Houbového Kubu,. Tak se ptám, milí rádcové i rádkyně, co by vám tak chutnalo po přežranosti? Nemyslím třeba utopence, ale kompletní oběd. Děkuji za nápovědu. Uška
doplněno 25.12.14 13:49:hanko - neřeším sebe a kopcem zeleniny nenasytím dospělé chlapy a dospívající všežravou mládež
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.