Nejste přihlášen/a.
Neznáte nějaký recept na včelí úly bez rumu, a může být i se sušeným mlékem. nikde ho neumím najít §..
A nejlépe nějaký dobrý a odzkoušený
Děkuji
20dkg cukru, 20 dkg mletých ořechů, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr. Vše vypracujeme v těsto. Těsto plníme do cukrem vysypaných ulků. Necháme zatuhnout. Plním dortovým krémem, do kterého můžete přidat vaječný likér, nebo rumovou trest. Pokládám bud na linecká kolečka, nebo piškoty.
To nevím jak drží ořechy s cukrem a 1 vejcem dohromady - já k tomu ještě dávám drcené piškoty a trošku mléka , aby se těsto pěkně zpracovalo
Lidus ne pro Tebe, ale pro maminku
. To jsou ty pravé, neošizené úly. Taky je tak dělám
A někdy, když mám náladu, tak tam dám jenom upražené mandle, nebo lískové ořechy.
Jejky. Na Gitu bych zapomněla - takže taky
Sebod o mě se přece dávno ví, že nepeču. Ovšem maminka má 71 let a loni říkala "děvčata která pak se toho ujmete až umřu a zdědíte knihu receptů" Jsme 3 sestry a všechny jsme volali já nééé. Naše babi peče na rozdíl od zbytku rodiny ráda.
doplněno 16.12.12 14:56:zkusím fotku, zrovna na ni vosáci jsou
PROVOKATÉRKO - pro Lidušku
Lidus. Nejsi moje sestra? Mojí mamince bude osmdesát. Letos kvůli zdravotním problémům nepeče. Jinak každý rok se s tím přímo mazlila. Celá rodina jsme od ní dostávali bedny cukroví. Co cukroví! Výtvarné skvosty s báječnou chutí. Teď je chudák nešťastná z toho, že obrovský kufr s formičkama, vykrajovátkama a recepty žádná nechceme .
No a já letošní vánoce nevím, nevím, jak s cukrovím pořídím . Vzhledem k tomu, že maminka je nemocná a je kolem ní plno práce...Vzhledem k tomu, že se před měsícem narodil předčasně vnouček a je kolem něj plno práce...Vzhledem k tomu, že dcera má po porodu velké zdravotní problémy a je kolem ní plno práce ...
, tak nějak jsem neměla sílu a ani chuť cukroví péct. I když jsem si pořád říkala, že se do toho přeci jen pustím. Takže pevně věřím, že mě kamarádky nenechají ve štychu a nějakou mňamku donesou. A když ne, tak rodince nakrájím na kousky Tatranku, přisypu na misku piškoty a budu podávat s úsměvem a láskou
. A vo tom to je :D
sebod mamka vždycky zjišťuje jaký druh kdo chce-je nás 16 + každý rok 1 druh nového cukroví a můj muž vždy vykřikuje, že on chce dvoubarevnou třenou bábovku, maminka nelení a i jemu ji upeče, no když mamka nebude péct tak holt budu muset tu bábovku zvládnout, předpokládám, že Vánoce budou i tak. Letos prvně peče moje dcera s 2,5 letou vnučkou a volala, že Kačenčiny vanilkové rohlíčky (cosi) a Kačenčino linecké co má to koleček a hvězdiček daleko je naprosto úžasné a vnučka je z pečení nadšená. Tož jestli jí to zůstane, mám vystaráno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.