"Psí blaf"-u nás doma se říkalo bramborovému guláši a "mokrý pes" byl jablkový dort s pudinkem,prokládaný piškotama a nahoru zakys.smetana.což obojí máme rádi a vařím stále.Proč se tomu tak říkalo nevím,ale říkají tomu tak i moje děti i vnoučata.
Nejlegračnější název jsem slyšela: HÁZEDLO PŘES BIDLO. Jsou to rozšťouchané vařené brambory promíchané s vařenými širokými nudlemi a rozškvařenou slaninou, případně i smaženou cibulkou.
VOŠOUCHY /krajový název pro bramboráky/. V dětství jsem si myslela, že jde o sprosté slovo. :D Jaga.
Já taky, protože mám ráda i jídla bez masa rak Granadír marš a ze sladkostí mi přijde vtipný až dvojsmyslný název, ačkoliv,jsem to nikdy nejedla zde toto Lédo-médo-cuc na kládě...aneb sladká pchoutka z historie Pardubic, stačí vše vyguglit, at víte o co jde., ten granadír marš dělávám. doplněno 10.12.12 16:32: Ještě šoulet, nebo kočičák))
Pepíčku, neplač! -krupičná kaše :D Šup s tím do trouby. Zákusek s ořechy a kakaem, jednoduchý na výrobu. :D Chlupaté knedle, chlupače, černe knedle - knedlíky ze syrových brambor. :D Prdelačka - polívka při vaření jelit.:DŠulky s mákem
Mrnínkovo vojsko - název je lepší než vlastní jídlo.
Cizí lidi občas překvapím, když řeknu, že jsme měli psí polévku. Znamená to, že jsem psovi uvařila maso a do vývaru už pro rodinu zavařila nudle nebo kapání.
Při pobytu v Německu mě nejvíc rozesmály "Tchechische knedel" - jednalo se o ohromný těstový koule, který nešly krájet ani kousat a kdyby mi tenkrát jedna upadla na zem, skáče možná dodnes po jídelně. Velikost cirka dvou tenisáků. Zacpaly nás na tři dny.
Juglans, oni maj Němci takovou specifickou kuchyň. Na bůček klidně nalejou borůvky a je jim to šumák, za rok jsem toho viděl dost. Ale čechiše knédle byly unikátní. A Kuchařky byly šíleně hrdý na to, jakou nám Čechům udělaly radost.
krkovicka*
Od Němců znám čočka s rajským protlakem,udělaná kaše a na to pečená klobasa.Velice dobrá záležitost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.