Co mám uvařit 23.12 na pozdní oběd?

Od: Datum: 06.12.12 20:15 odpovědí: 18 změna: 08.12.12 16:30
avatar

Vážení rádcové, trochu tápu co uvařit 23.12 kdy příjde dcera s manželem a vnučkou rozbalit dárky pod náš stromeček, kolem 15h. Nechci to jako Štědrý den, ten si uděláme klasicky až 24.12 každý doma. Můj muž i zeť by si nejraděj 2x do měsíce dali kachnu se zelím a knedlíkem, já a dcera to sníme ale nemusíme to a malá vnučka ta zelí vůbec nejí. Poraďte, díky.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.12.12 20:20
 
avatar

No a co takhle nějaký přírodní pláteček kuřecích prs na něčem a k tomu brambůrky? Já to dělám dost často opečené na kari, pak na to prdnu sýr a nechám roztavit. Je to rychlé, do půl hodiny udělané. S kačenou, zelím a knedlíkem den před Štědrým večerem bych se asi nevařila. Je to moc pracné.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.12.12 20:51
 
avatar

eulálie mě ani ve snu nenapadlo, že bych dělala doma knedlík (ne, že bych to neuměla ale jsem líná), kachnu bych dala do trouby a sterilované zelí je za chvilku hotové.

Datum: 06.12.12 21:00
 
avatar

Lidus, i ta kachna se dá upéct bez práce. Připravenou kachnu vložíte do sáčku na pečení, sáček zavážete a dáte na pekáč. Asi po hodině pečení píchnutím zjistíte, zda je měkká. Pokud ano, tak sáček rozstřihnete a při vyšší teplotě dopečete do červena. Maso je krásně měkké, není vysušené. Nemusíte jí podlévat, sama pustí šťávu. Pekáč vám zůstane čistý. Já už jinak kachnu nepeču, peču tak i kuře a na vánoce budu péct v sáčku i husu.

doplněno 06.12.12 21:02:

Nyní je kachna kilo za 39 kč v kaufu.

doplněno 06.12.12 21:45:

Kachna je s drůbkami. Manžel z nich miluje polévku. Ten pečící sáček se prodává i jako folie. Folie je jako tunel, odtřihnete si potřebnou délku, ale musí se zavázat oba konce. Do sáčku nebo fólie dělám nahoře několik dírek jehlou, protože se zahřátím v troubě nafoukne. Musíte s tím i počítat při pečení, já dávám pekáč na spodní přihrádku. Výhodou je, že při pečení můžete i přes fólii píchat vidličkou nebo nožem a zjistit tak, zda je kachna měkká. Před dopečením do červena rozstřihněte fólii tak, aby kachna byla celá odkrytá, ale tuk zůstal ve fólii.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.12 21:29
 
avatar

Hned tam běží manžel i kdyby měla být na jiný den. Ten sáček vyzkouším určitě, já jí peču pod plechem vždycky tak 2h a jelikož ji musím podlívat tak mám vždycky ruce popálené.

Datum: 06.12.12 20:20
 
avatar

jak nejí kachnu se zelím pak už zbývá jedině žemlovka nebo krupička*smich*

doplněno 06.12.12 20:21:

ne teďka vážně miluji španělské ptáčky s rýží z hovězího masa

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.12.12 20:22
 
avatar

Svíčkovou s knedlíkem.

doplněno 06.12.12 20:42:

Liduš, tak ať se zadaří. Svíčková je vděčné jídlo. Chutná všem a je to sváteční záležitost.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.12 20:35
 
avatar

Ta mě napadla a má jí ráda i vnučka, asi dám na vás.

Datum: 06.12.12 20:34
 
avatar

Liduš, poradím super recept, málo práce, málo nádobí, ale je to prudce jedlé.

Brambory oloupat, nakrájet na kostičky a dát do pekáče (osolit). Na to dát cibuli na půlkolečka a bílou papriku na kolečka, na zeleninu dát naklepanou krkovičku (nebo i kýtu, ale ta je sušší). To celé zalít smetanou 33% a posypat grilovacím kořením. Dát péct, masíčko můžeš i obrátit a zase posypat grilovacím kořením. Já to peču v remosce a vždycky je to hned pryč. Hlavně s tím není žádný bordel, vše je v jednom pekáči a ty se můžeš věnovat návštěvě a vnučce...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.12 20:36
 
avatar

Míšo v jednom pekáči vařím často a moc ráda, není nádobí plná kuchyň.

doplněno 06.12.12 20:40:

Také mám ráda pečící sáčkys tou směsí koření jak je prodávají v obchodech, zpočátku jsem v to neměla důvěru ale nemůžu si to vynachválit. Ale asi bude ta svíčková.

Datum: 06.12.12 20:39
 
avatar

Liduš já se normálně i přiznám, že ty studené brambory pak vyžírám přímo z pekáče... Takovou mám na to chuť, že to asi bude o víkendu na oběd :-D

(zahájila jsem totiž předvánoční debordelizaci mražáku...)

doplněno 06.12.12 21:01:

Liduš, já dělala svíčkovou minulý víkend. A byla jsem už tak zblblá, že jsem do ní (málem) rozmixovala i to kovové vajíčko na koření. Tyčový mixér a najednou vrrrr... Říkám si co je? No a pak mi to došlo - vytáhla jsem vajíčko bez řetízku. Naštěstí řetízek byl asi na tři kusy, vytáhla jsem to a celé propasírovala... No to zase jednou bylo... :-D

 
Od: artemio2*
Datum: 06.12.12 20:47
 

Úplně mi huba jezdí při čtení o takových dobrotách.Svíčková,kachna,zapečené brambory-někdy je na tom světě opravdu hezky.;)

 
Od: tomasgulas
Datum: 06.12.12 21:32
 

Tak si tam přidej ještě tatarák, protože ten bych udělal já ;)

 
Datum: 06.12.12 21:52
 
avatar

No já osobně,když je to až kolem 15 hodiny, udělala jen chlebíčky a jednohubky, možná že by to i vnučka ocenila, bude stejně nervozní kvůli dárečkům... A aby bylo před tím něco teplého, tak třeba nějakou sváteční polévku, např. hráškovou, ta by mohla vnučce chutnat...

 
Od: askmenow*
Datum: 06.12.12 22:01
 

Já bych udělala vinné klobásky, třeba s kaší. U nás se jedí na Vánoce vždy, a pokud je nebudou oni mít na Štedrý den, mohli by to ocenit.

 

 

Datum: 07.12.12 10:10
 
avatar

Všem děkuji za rady, na vás vážení rádcové je vždycky spoleh. Nevím jak je to u vás ale u nás doma když třeba manžel chce nějakou barvu na kov, dnes je jich 100 druhů, a neví jakou tak řekne "zeptej se kluků na poraďte" nebo když nutně potřebuje na další den pár jednoduchých vizitek a neví jak se to dělá, vím já, že do 10minut co se zeptám to budu umět. Bude ta svíčková ale pro tu kachnu jsem manžela vyslala do Kaufu i tak.

Od: artemio2*
Datum: 07.12.12 10:55
 

Tak přeji dobrou chuť a ať je vám všem spolu hezky.

 
Datum: 07.12.12 11:32
 
avatar

Michalka psala o vše v jednom pekáčku? Já miluji: omyté, neoškrábané brambory nakrájet tak halabala, na kousky mrkev, malé oloupané cibilky napůl nebo větší na měsíčky, když je doma kedlubek, květák, brokolice, všechno na větší sousta. Posypat kořenící směsí barbecue, promíchat. Do pekáčku troška oleje, vysypat nakrájenou směs. Na to položím kuřecí čtvrtky nebo, když jsou ne příliš oštucované skelety s křídly, překrojené napůl. A někdy pod to všechno vysypu kyselé zelí.Je to pěkné pro oči, účasně dobré a spousta zdravé zeleniny tam také je. *uspech*

doplněno 09.12.12 06:56:

Opravdu se stane, že stojíme u sporáku dlouho a složitě vaříme a pak příjde návštěva, my jsme zbité a uhoněné. Než se nadějeme, jdou pryč a my si řekneme. Jééé, návštěva! A už jsou pryč. Sice jim chutnalo, ale kdyby bylo to kuře, o kterém píše hvězdička ron, chutnalo by jim úplně stejně, jen my bychom byly milejší, méně uštvané, nestaraly bychom se, kdy to dojíme, když jsou na obzoru kapři a bramborový salát. A byly bychov v pohodě ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ron*
Datum: 08.12.12 16:30
 

Dobrý den.

Připravte vnučce "obyčejné" grilované kuře. K tomu bramborovou kaši, zeleninový salát nebo kompot. A máte jednoduchý rychlý slavnostní oběd. Na kuřátku si určitě pochutnáte všichni, včetně zetě a manžela.;)

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.