Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabíjačkový guláš v restauraci

Od: katrina* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den všem, nějak jsem dostala chuť na zabíjačkový guláš a zrovna teď ho vidím v týdenním menu na pátek :) V restauraci jsem ho ještě neměla - nemáte některá zkušenosti jaké maso nebo ingredience používají? Vím, že je to taková šalamounská otázka, ale předpokládám, že v restauraci budou na ingrediencích šetřit (při ceně 74 kaček) a kdoví jak a z čeho to dělají... :D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dát si v restauraci zabíjačkový guláš, to je většinou sázka do loterie. Stejně, jako si dát prejt.

Pro jednou to zkuste. Kdyby Vám to nechutnalo, nepřemáhat se, přinejhorším vyhodíte peníze a už si ho tam podruhé nedáte. Nebo naopak zjistíte, že dělají dobrý a dáte si ho zas.

Já si podobně dávám prejt - jenom v restauraci v Globusu, tam prodávají prejt a kroupy úplně jako z domácí zabíjačky. To nemá chybu. Jinde bych také asi byla v rozpacích, zda to zkusit, či ne. Je to takové jídlo, do kterého se dá schovat kde co. Jinak plíce do zabijačkového guláše nepatří.

Olaf *palec* - je to tak. Každý správný guláš se má zahušťovat rozdrobenou střídkou tvrdšího chleba, pak se v omáčce rozvaří. Zahušťovat moukou je barbarství. Jaga.

olaf71*

zabijačka z Globusu je snad ta nejhorší, kterou jsem kdy ochutnal.

prejt a sekaná je "boží jídlo" . jen bůh ví, co v tom je ;)

lidus*
hodnocení

1x

U nás se na vnitřním sádle osmaží cibule, dají se odřezky masa + kousek jater a srdce-chuťově stejné jako normální guláš. Předpokládala bych, že v restauraci to bude podobné.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

V restauraci nebo v závodní jídelně nemám odvahu objednat si zabíjačkový guláš. Mimo masa, jater a ledvinek tam přidávají často i plíčka - ty prostě nemusím. Ale není to pravidlo. Ne v každé restauraci tento guláš připravují stejně. *nevi*

cyril*

Co jsou to "plíčka"?

olaf71*

plíce, pajšl

cyril*

Podle Vás je to tedy co? Plíce nebo pajšl?

17.01.13 08:38

*smich*

hodnocení

0x

To je opravdu perla mezi dotazy :)

Každá restaurace je originál, někde šetří na každou cenu, jinde jim záleží na pověsti a ingredience jsou kvalitní.

A mezi náma...guláš z vepřového masa je celkem laciný pokrm, takže mi příjde cena za meníčko adekvátní.

A že bude zabijačkový? To už si taky může každý kuchař vykládat po svém :-D

olaf71*
hodnocení

0x

ořez vepř.plec, bůček, játra,ledvinky,srdce,sádlo,cibule,česnek,pepř,nové koř.ml,majoránka,sůl, dusím v troubě,zahušťuji rozdrobeným chlebem :)

hodnocení

0x

Proč ne? Je to stejné jako cokoliv jiného. Koukněte se:

*cert*

albatros498022*
hodnocení

0x

Záleží na zkušenostech s restaurací pokud mám oblíbenou restauraci a vím jak se tam vaří tak proč ne, ale jinde kde to znát nebudu bych asi váhal.

zabu
hodnocení

0x

Ve velké knize receptů teplých jídel, zabíjačkový guláš vůbec není. Jen zabíjačkový bůček. tzn. že na toto jídlo nikdy nebylo a není norma. Proto si ho každá hospoda dělá po svém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]