Zabíjačkový guláš v restauraci

Od: Datum: 16.01.13 12:52 odpovědí: 13 změna: 17.01.13 12:41

Dobrý den všem, nějak jsem dostala chuť na zabíjačkový guláš a zrovna teď ho vidím v týdenním menu na pátek :) V restauraci jsem ho ještě neměla - nemáte některá zkušenosti jaké maso nebo ingredience používají? Vím, že je to taková šalamounská otázka, ale předpokládám, že v restauraci budou na ingrediencích šetřit (při ceně 74 kaček) a kdoví jak a z čeho to dělají... :D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 16.01.13 12:56

Dobrý den.

V restauraci nebo v závodní jídelně nemám odvahu objednat si zabíjačkový guláš. Mimo masa, jater a ledvinek tam přidávají často i plíčka - ty prostě nemusím. Ale není to pravidlo. Ne v každé restauraci tento guláš připravují stejně. *nevi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 17:51
avatar

Co jsou to "plíčka"?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 16.01.13 18:00

plíce, pajšl

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.13 02:11
avatar

Podle Vás je to tedy co? Plíce nebo pajšl?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.13 08:38
avatar

*smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 12:56
avatar

To je opravdu perla mezi dotazy

Každá restaurace je originál, někde šetří na každou cenu, jinde jim záleží na pověsti a ingredience jsou kvalitní.

A mezi náma...guláš z vepřového masa je celkem laciný pokrm, takže mi příjde cena za meníčko adekvátní.

A že bude zabijačkový? To už si taky může každý kuchař vykládat po svém :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 12:57
avatar

U nás se na vnitřním sádle osmaží cibule, dají se odřezky masa + kousek jater a srdce-chuťově stejné jako normální guláš. Předpokládala bych, že v restauraci to bude podobné.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: olaf71*
Datum: 16.01.13 14:52

ořez vepř.plec, bůček, játra,ledvinky,srdce,sádlo,cibule,česnek,pepř,nové koř.ml,majoránka,sůl, dusím v troubě,zahušťuji rozdrobeným chlebem :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 16:09
avatar

Dát si v restauraci zabíjačkový guláš, to je většinou sázka do loterie. Stejně, jako si dát prejt.

Pro jednou to zkuste. Kdyby Vám to nechutnalo, nepřemáhat se, přinejhorším vyhodíte peníze a už si ho tam podruhé nedáte. Nebo naopak zjistíte, že dělají dobrý a dáte si ho zas.

Já si podobně dávám prejt - jenom v restauraci v Globusu, tam prodávají prejt a kroupy úplně jako z domácí zabíjačky. To nemá chybu. Jinde bych také asi byla v rozpacích, zda to zkusit, či ne. Je to takové jídlo, do kterého se dá schovat kde co. Jinak plíce do zabijačkového guláše nepatří.

Olaf *palec* - je to tak. Každý správný guláš se má zahušťovat rozdrobenou střídkou tvrdšího chleba, pak se v omáčce rozvaří. Zahušťovat moukou je barbarství. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: olaf71*
Datum: 16.01.13 17:02

zabijačka z Globusu je snad ta nejhorší, kterou jsem kdy ochutnal.

prejt a sekaná je "boží jídlo" . jen bůh ví, co v tom je ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 16:45
avatar

Proč ne? Je to stejné jako cokoliv jiného. Koukněte se:


*cert*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.13 18:05
avatar

Záleží na zkušenostech s restaurací pokud mám oblíbenou restauraci a vím jak se tam vaří tak proč ne, ale jinde kde to znát nebudu bych asi váhal.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 17.01.13 12:41

Ve velké knize receptů teplých jídel, zabíjačkový guláš vůbec není. Jen zabíjačkový bůček. tzn. že na toto jídlo nikdy nebylo a není norma. Proto si ho každá hospoda dělá po svém.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.