Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kupované smaženky - recept

Od: jardacountry® odpovědí: 18 změna:
avatar jardacountry

Rád bych si občas udělal doma přesně takové smaženky, jaké se prodávají v pekařstvích nebo bufáčích. Zkrátka takové ty mastné nezdravé na chlebu, potřené hořčicí a nakroužkovanou cibulí. Nemá někdo recept, případně i typ tuku na kterém se dělají ve výrobnách?

Předem díkas Jarda

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Jmenovalo se to kdysi "vaječný řízek". Ve všech bufetech se toto jídlo dalo koupit na krajíci chleba, potřeném hořčicí. Vrch byl posypán čerstvou nakrájenou cibulí.

Rozšlehat vejce, přidat trochu mléka a jak už tady bylo řečeno, strouhanku. Musí to být takové těstíčko. Okořenit dle chuti, solí a pepřem. A i něčím jiným. Fantazii se meze nekladou. Smažit na oleji, nebo na sádle. Ale opravdu smažit, ne sušit! Tím myslím to, že zvoleného omastku nesmí být málo. Je to velice nezdravé jídlo, ale to Vy víte...

;)

doplněno 30.11.12 19:56:

Taky se mohou pomazat kečupem...Jak říkám, fanatizie a na co má zrovna člověk chuť

 

pohanka*
hodnocení

2x

Myslím, že pepř tam žádný není.

Já dávám ještě na jedno vajíčko jednu malou lžičku strouhanky a našlehám.

Smažím na trošce oleje a lžičce sádla.

 

mowla*
hodnocení

1x

Taky si je občas dělám - kromě cibule i s kyselými okurky...

Můj ´recept´ - našlehám vajíčka s mlékem (tak lžíci mléka na jedno vejce), osolím, opepřím, smažím na sádle...

doplněno 30.11.12 19:56:

Suzymon, nezdravá jídla mám nejraději...

:-D

Jj říkáme tomu "vaječný řízek" více méně jen našlehané vejce a usmažené dá se na něj i kečup nebo hořčice,dle chuti!

doplněno 01.12.12 13:03:

Neví,jak kdo ale osobně nejraději smažím na sádle dle mne je pro člověka vhodnější než olej a za druhé snese daleko větší teplotu než oleje!

Ps vzhledem že mám diabetes atd,tak jsem koumal-topinka na sádle a topinka na oleji-na oleji jsem měl poté vyšší hladinu krevního cukru než na sádle!Z toho mi vyplývá,že sádlo je i zdravější (samo v určitých mezích.Prostě všeho přiměřeně!)

 

smiler
hodnocení

0x

A proč by to mělo být velice nezdravé! jídlo? Jsou to normální vejce na oleji/sádle vše je na jedno brdo tak jako smažená vejce na cibulce,vaječná omeleta,volské oko atd.. pořád dokola.

co je na tom nezdravého? tuk,vejce,cibule,hořčice,mléko hodím na pánev a zbaštím.

Neumřete nebojte.

V supermarketu najdete tisíce životu nebezpečnějších věcí co se tváří jako super zdravé!

Přeji dobrou chut

Smiler, tato omeleta nasákne hodně tuku, protože je tam ta strouhanka. Proto se to musí smažit ve více oleji. A bez strouhanky tato omeleta není bohužel dobrá. Když si děláte smažená vajíčka, nebo volská oka, nemusíte dávat tuk skoro žádný. V supermarketu najdete opravdu tisíce nezdravých potravin, ale lze se jim vyhnout. Já to třeba umím. Ale to není otázka. A samozřejmě, že nebudu diskutovat o tom, co lidé baští, to bych také mohla dostat jednu do frňáku, protože to není můj problém. Já jenom dala recept na omeletu a potvrdila tazateli, že má pravdu v tom, že to není zdraví prospěšné jídlo. Jinak i já Vám přeji dobrou chuť...;)

doplněno 30.11.12 21:19:

Co tělu dáš a jak se k němu chováš, tak ti také odpovídá...

Když budu mávat rukou nad tím co jím, a budu si to ospravedlňovat tím, že dnes je to všude stejné a všichni jedí sra.ky, tak proč ne já, tak tady za chvíli budu skučet, že mne píchá žlučník, nebo pálí žáha, nebo já nevím co ještě. No tak třeba já se tomu snažím vyhnout seč mohu. A jde to, věřte mi.

smiler

no nic mi do toho není .Ale strašně by mne v kostce zajímalo co baštíte nebo lépe řečeno o čem si myslíte že je strááášně zdravé.

docela si dovedu představit Váš nákupní košík a jak každý potravinářský výrobek stokrát otočíte v ruce a detailně zkoumáte jeho složení.Věřte mi že je to uplně zbytečné.

Nebo máte velké hospodářství a po dvoře běhají kachny,slepice,ve chlívku prasátko,kravička, v pařníku zelenina za domem pole s obilím,brambory atd...to pak jiná a káva a jinak se baští..

Ale ted vážně ono je to zdravíčko nejvíce o dědičných vlastnostech a štěstí. To jídlo mi věřte ač se to propaguje protože je to obrovský kšeft tak důležité není.

Znám hodně starých lidí co milují bůček,řízky,sádlo,smažená vajíčka,vepřo knedlo zelo a jiné a jiné české lahůdky...a dodnes se těší velmi dobré kondici a zdraví.

A znám hodně mladších lidí co sportují,milují jogurty,nejedí maso,bílé pečivo atd a jedí spoustu dalších zdravích nesmyslů co frčí...a přesto je jejich zdravotní stav na pováženou.

Ale jen polemizujeme a hodně jsem odbočil

Vám přeju samozřejmě jen to nejlepší a hodně zdraví.

Tak já se přiznám. Skutečně převracím v ruce všechno, než to koupím, a nakonec to zase vrátím tam, kde jsem to vzala. Co jím? Převážně zeleninu z vlastní zahrádky, kterou si na zimu zamrazím, nebo zakonzervuji. Maso jím kuřecí a vepřové, to kupuji, meakulpa, jinak to nejde. Ryby tady nejím, neboť nesnáším ty zmrazené hrůzy. Kapry nerada. Ale jím olejovky a uzené makrely. Ne nahusto, sem a tam. Jím pohanku, čočku, krupky, kroupy a hrášek... Chleba si peču sama. Sádlo si škvařím sama, jogurty nejím, kromě toho bílého a jednou za čas, bílé pečivo ani náhodou. Je fakt, že jsem byla "odchována" na vesnici, a moje největší pochoutkou byl šrot s vařenýma bramborama. Byla to taková šlichta, pro naše prasátko. Babička to dávala do velkého hrnce pod pokličku na dvůr, aby se to pěkně propařilo. Seděla jsem u toho a ujídala...

Je mi šedesá tři let, takže já se nějakou ublbanou propagaci už nenachytám, já to mám zažité a mluvím ze životních zkušeností. Je ale fakt, že jsem měla kliku, protože jsem žila pětadvacet v zemi, kde se nemuselo konzumovat jenom vepřové. Také mi to nyní velice chybí...

 

hodnocení

avatar jardacountry

Takže díkas všem, zítra navečer se do nich pustím:-P

Jarda

Rozšlehám 1 vejce, osolím, 1 lžička vody a lžička strouhanky. Smažím na oleji.

Kupované smaženky - recept
rv*

Až vstane žena, tak si to objednám k snídani.

 

ladaadal*
hodnocení

0x

Sakra lidi nechte toho. Mě začínaj týct sliny z koutků, to se nedá. Jdu prohrabat ledničku.:D

 

hodnocení

0x
avatar ernie

Děkuji tazateli za téma a rádcům za inspiraci. Zítra jdu na to.

ladaadal*

Toto je první otázka, kdy bych milerád Ernimu doporučil neděkovat, ale účastníky pozvat na malou ochutnávku:). Pro každého tak 3-4 kousky by měly stačit.:D

 

 

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, takhle se dělaly smaženky za socialismu v mléčném baru :

Vemte dezertní talíř, na něj jemně nasypejte strouhanku, do hrnku rozdělejte vejce /ve velkém se vejce nabíraly sběračkou z hrnce/ a jemně ho rozmíchejte. Vlijte na strouhanku, osolte a opět navrch nasypte trochu strouhanky. Pomocí stěrky opartně vlijte na rozpálený olej. A máte smaženku hotovou. Eva

 

hodnocení

avatar jardacountry

Tak jem je teď v podvečer spáchal. Docela se povedly, dělal jsem je napřed ze čtyřech vajec ale dal jsem asi moc strouhanky a těstíčko bylo moc husté, tak jsem ještě dvě vejce přidal a bylo to OK. Příště ještě maliknko víc přisolím těstíčko. Dokonce to chutnalo i dětem, což je co říci. Máme svoje slepice, tak smaženky budou asi častěji.

Ještě jednou dík všem zůčasněným.

Jarda

 

raduz*
hodnocení

0x

Trošku asi mimo mísu, ale u nás smaženky vždycky byly takovéhle - dodnes vzpomínám, kdy jsme v Táboře zašli do mléčného baru a tohle si dali

Kupované smaženky - recept #2

 

evcerka
hodnocení

0x

vichni tu hažete recepty na vaječnou omeletu,nikdo nevi jak vypadaly klasické smaženky na platce veky s hořčici?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]