Nejste přihlášen/a.
Jakou pečete "buchtu", když se chcete vytáhnout a nemáte příliš čas? V sobotu příjdou hosté odpoledne a v neděli odpoledne druhá parta. Tedy musím péci v sobotu, kdy mám ještě pochůzku, aby to vydrželo čerstvé ještě v neděli.
Vždycky dělávám hraběnčin koláč nebo podobný, lineckého typu. "Šup s tím do trouby" také, polovina z kastrolku na plech a polovina jako poleva. A také dělávám ty piškoty s ovocem a šlehačkou s tvarohem nebo pomazánkovým máslem a kynuté také. Teď bych chtěla nějakou novinku a jako na zlost ve svých archivech nic, co by se mi líbilo, nemohu najít. Chtěla bych udělat i slaný závin, na ten recept mám. Poraďte, prosím, nějakou dobrotu. Rychlou. :D
Buchta s pudinkem
utřete 20dkg moučkového cukru a 4 celá vejce - přidá se 20dkg hladké mouky do níž jsme vmíchali 1 prášek do pečiva
dále přidáme 100ml oleje dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem . Uvařte ze dvou sáčků pudink klasicky v 1 l mléka a horký vlijte na syrové těsto - v troubě 200st pečte cca 15 minut Po vyndání z trouby na ještě horké se natřou 2 zakysané smetany a posypou se skořicovým cukrem .
Nejlepší péct den předem . Zchladlé krájíme a je to neskutečně dobré .
Ořechovo -ananasový koláč
Ušlehejte do pěny
2 celá vejce s 1 hrnkem cukru krupice
přidejte plechovku rozmixovaného ananasu /i se šťávou co je v plechovce/dále přidejte
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
1 hrnek mletých ořechů
vše důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem vložte do vyhřáté trouby cca 180st a nechte upéct pěkně do zlatova a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte 2 kelímky pomazánkového másla se lžící vanilkového pudinku/prášku/nasypat
1 vanilkový cukr
necelý hrnek moučkového cukru- vše pěkně ušleháme a natřeme na vychladlý korpus posype se nahrubo usekanými ořechy a pocáká čokoládovou polevou/ nemusí být/
nakrájíme na kostky - je to neskutečně dobré a rychlé
Když se chci "vytáhnout" peču litou kynutou buchtu, těsto na vymazaný plech, rozetřu tvaroh, rizinky v rumu, nastrouhám 3 jabka, posypu ořechy a nasypu skořicový cukr. Trvá to chvilku dýl než těsto vykyne ale olizují se všichni. Pokud chci něco hodně rychle tak 2hrnky mouky hl. nebo polohrubá, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 2 jogurty nebo hrnek mléka. Umíchám v jedné míse jen vařečkou, dám na plech a pokladu kousky broskví nebo meruněk -zavařených. Pokud mi někdo zavolá, že příjde a nic ke kávě nemám tak do půl hodiny voní tato buchta.
Bábovka s Mascarpone a lýskovými oříšky
3 vejce
250 g másla
1 ks Mascarpone (250g)
160 g cukru Krupice
250 g polohrubé mouky
1 vanilk. cukr
1 prášek do pečiva
50 g lískových oříšků
Rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte změklé máslo a mascarpone, rozmícháme do hladka, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec oříšky. Vše míchám ručním el.mixérem, je to rychlovka. Těsto je malinko tužší, vařečkou jej nandám do máslem a hrubou moukou vysypané formy a upeču. Formu zakrývám po deseti minutách alobalem, aby se bábovka propekla...hotovou posypu moučk. cukrem. Bábovka je po upečení nadýchaná, s jemnou příchutí oříšků a vydrží vláčná min. 2 dny ( u nás to nestihla .
Rychlé šlehačkové řezy.
3 vejce, 1hrnek krupicového cukru, půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky pol. mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 sáček ( 20 dkg) strouhaného kokosu, 15 dkg cukru moučka, 2 - 3 kelímky smetany ke šlehání.
Smícháme vejce, cukr, olej, mléko a pak postupně přisypáváme mouku, rozmíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Vzniklou hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem. Na syrové těsto nasypeme kokos smíchaný s moučkovým cukrem. Pečeme necelou půlhodinku.( Ale raději to zkouším špéjlí), podle toho jakou máte troubu. Na ještě ůplně horkou upečenou buchtu, pomalu nalijeme šlehačky (neušlehané). Krásně se vsáknou a vznikne skvělá dobrota.
Hodně rychlý je jablkový koláč: dobře promíchat: 4 celá vejce, 45 dkg polohr. mouky, 45 dkg jablek */oloupaná, postrouhaná nahrubo/, 30 dkg moučk. cukru, 1 prdopeč, 1 vanilk. cukr.
Upéci na vymaštěném a vysypaném plechu, po vychladnutí polít čokoládovou polevou. Krájet čtverečky, pro slavnostní příležitost na každou porci hvězdičku ze šlehačky.
Andělské řezy.
4 celá vejce rozšlehat s 25 dkg moučk. cukru přilít 10 dkg oleje, nakonec přisypat 25 dkg hladké mouky a 1 prdopeč. Těsto rozestřít na vymazaný a vysypaný plech.
Z 1 l mléka a 2 sáčků vanilkového pudinku uvařit hladký pudink a ještě horký ho opatrně nalít na těsto. Péci ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
2 kelímky zakysané smetany rozmíchat s cukrem moučkou /cukru podle chuti/ a buchtu tím rovnoměrně potřít hned po vyndání z trouby, ještě horkou. Povrch posypat skořicovým cukrem.
Krájet na řezy až po vychladnutí.
bezva bezva. Samé dobré nápady. Sbíhají se mi sliny v puse. Moc děkuji
Rozhodla jsem Udělám Karlštejnský sypaný koláč. Viděla jsem Pavla Vítka, jak ho dělal a slinila jsem velice silně. toprecepty.cz/... recepty, které jste mi napsaly, použiju postupně. Zase se budu nenávidět, že všecko sežeru a tloustnu! Ale ať! Vyzkouším je všechny.
Jojo, slaný závin bude každopádně taky. Včera povídala kamarádka, že rozválí listové těsto, rozkrájí ho na sinější proužky, položí proužek anglické slaniny na liché, přikryje sudým, přimáčkne a vytočí je do spirály. jako se balí bonbony, jen po celé délce a ne tak hodně. Nahoru potřít vajíčkem, posolit, pokmínovat. Uvidím jak na tom budu s časem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.