Nejste přihlášen/a.
Na internetu je spoustu receptů na věnečky z odpalovaného těsta,ale já prosím o nějaky odzkoušený.Už jsem je nepekla tak 5let a měla jsem recept od starši kolegyně z práce,a věnečky byly jak od cukrářky a povedly se snad každému komu jsem recept předala.Recept jsem někde založila a tak bych opět nějaký odzkoušený potřebovala ziskat.Díky moc
já vyzkoušela nedávno tyto a jsou skvělé i ten krém- dříve jsem dělala pudinkový .
Jen jsem je udělala ze dvojí dávky- a jen se po nich zaprášilo
doplněno 23.11.12 14:06:Ze stejného těsta peču i tzv. mraky - jen se natře těsto na dva plechy vymaštěné sádlem upeče a vychladlé naplní krémem a nikdy se mi nedrobí a neláme -ani věnečky ani mraky - nevím čím to je . Taky nemám ráda drobivé.
na tom není co pokazit a snad ani vymyslet recept je určitě dobrý.
Vytknul bych jen: plech těsně před vsunutím do trouby pocákat vodou (namočit ruku a z ní to sestřepat na věnečky). Po upečení věnečky sesypat na hromadu a celé dát do igelitu (vychladlé), krásně provlhnou a jsou z toho úžasné gumy - až pak (druhý den) rozkrojit a plnit.
Křupavé věnečky opravdu nemám rád, není to ono. Ale záleží na každém, co upřednostňuje.
Pokud věnečky jsou prodadlé zespod do vrchu - příliš brzo otevřená trouba, sice nespadly (vršek už byl dost), ale stejně je nelze rozkrojit
Žloutkový krém jsem nezkoušel, což je asi chyba a pro toho, kdo to nechce pokoušet: uvařit vanilkový puding a při vaření do něj dát žloutek - krásně zbarví puding/krém.
doplněno 23.11.12 15:19: recenze jsem tam nečetl, celkově pálené těsto je vyšší level - kvůli pečení, snadno se dá pokazit. Ale pokud s ním máte zkušenosti, je to na jistotu.
Děkuji za rady vám oběma...udělám je podle toho receptu a uvidim.Recenze tam u toho článku nejsou nic moc ale risknu to,třeba se mi povedou jako vám a budu spokojena.Hezký zbytek dne přejí.
Tak se mi nepovedly, troubu jsem neotvírala a přece nevylezly nahoru.To se mi stalo poprve,vždycky když to některá kolegyně v práci řikala že se ji to stalo tak jsem si v duchu řikala že to snad není možné...a je,už jsem si to vyzkoušela.Je mi jasné že je to pečením,poprvé jsem je pekla na horkovzdušný program 3 plechy najednou,předtím jsem je pekla vždy jen na vrchní a spodní pečení,a asi jsem tu teplotu nějak zvorala.No ale po naplnění krémem a pocukrovánim nahoře(polevu jsem ani nedělala)vypadaly celkem dobře, chutově jsou moc dobré.Nemám je na žádnou oslavu jen tak po obědě ke kávičce pro známe a rodinku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.