Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvedcene recepty z brokolice

Od: juglans® odpovědí: 20 změna:

Dobry den vespolek.Moje deticky nemusi moc brokolici a ja ji mam plny mrazak z letosni sklizne.Potrebovala bych vymyslet,nebo-li se inspirovat,k necemu,co by jedly.V nedeli jdu zkouset brokolicovou pizzu,ale nevim,nevim,jak se zavdecim.Dekuji za napady

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dělám z ní brokolicovou polévku s ovesnými vločkami. Uvařenou na talíři přelévám dipy a podávám s vařenými brambory. Dělám z ní také brokolicový mozeček s vejci, příprava je stejná jako u květákového. Vařenou dávám i jako oblohu a někdy dělám z ní karbanátky doplněné tvrdým sýrem. Uvařenou a na drobno nasekanou můžete přidat i do francouzských brambor, nebo zapéct s brambory a sýrem.

doplněno 21.11.12 18:46:

S vejci.

Osvedcene recepty z brokolice
hodnocení

karbenatky vypadaji moc pekne.

hodnocení

1x

Ještě jsem to nikde nepsal a ani to nikdo koho znám takhle jednoduše nedělá, ale já ač zeleninu celkem nerad sním celou brokolici na posezení a po mase se mi nestýská. Takže :

Naporcujeme na malé růžičky tak akorát do huby /pro vás madame do úst/. Tvrdou nohu udělám na menší kousky a samozřejmně sloupnu tvrdou kůžičku. To vše dám do kastrolu, nasekám k tomu několik stroužků česneku na plátky /já dávám hodně-i celou palici/. Posolím /nejlépe mlýnek s mořskou solí/ poleju několika lžicemi olivového oleje /já jen virgin/ a podlejeme trochou vody. Podle velikosti kastrolu...asi deci zhruba 3 mm na dně. To celé přikryjeme a max, 5 minut necháme pod pokličkou když se začne vařit voda. Pokud zůstane přikryto déle, přijdete o všechny flavonoidy, což je velká škoda. Po odkrytí nechat za občasného míchání odpařit vodu a podávat. Já mám ještě rád obložené plátky rajčat opepřené a pokapané olivovým olejem aspoň několik hodin předem odleželé.

HERGOT MÍT PLNOU LEDNICI DOMÁCÍ BROKOLICE TO JE MŮJ SEN.

hodnocení

ringo,dekuji i vam,zvlaste za upozorneni s temi flavonoidy,to jsem nevedela.Jooo,plna lednice,ale jak vidite,u nas je to problem.Ja brokolici take nepohrdnu,strasne ji miluji,ale bohuzel ji jim jen sama.Tady plati pravidlo,co si navaris,tak si take snez.Tak to jsem si pekne na ty zahradce navarila.Nevyhoda je,ze ja diky polykacim potizim,muzu jen polevku a nebo mlete.jInak bych jedla brokolici treba vickrat tydne a vubec bych si nestezovala.jak rikate,treba jen uvarenou.

hahanaj*
hodnocení

0x

no brokolicovou pizzu to bych si osobně nedala i když brokolici hodně vařím - ale to je jen můj názor

1.krémovou brokolicovou polévku,- zjemnit smetanou

2.uvařím brokolici a jen ji pak dám do misky zasypu šunkou a sýrem a zapeču na pár minutek

3.brokolicové placičky /jako květákové/ můžete do nich nakrájet kousky zbylého masa /třeba drůbeže/

Plněná kuřecí prsa,náplň brokolice a krémový sýr. Na přírodno.

hodnocení

Zatim co procitam,tak se mi libi varianty,kde se v jidle brokolice tzv schova.Asi by zo nebylo spatne do nadivky a tak.Ja jsem delala polevku,pak zapecenou se syrem a previti:),sice jedli,ale stestim nezarili.Ta pizza,pro me osobne take neni,ale uz nevim co.V receptu je,ze se na placku poklade podusena brokolice,mrkev a na kolecka 8 vajec, kayensky pepr a zalije se syrem,roztavenym ve smetane.Nevite nekdo,kolik toho syra dat na 200ml smetany?Nemam zkusenost a v receptu nepsali.Diky

hahanaj*

já bych spíš upekla slaný závin a dala tu brokolici do něj - než na placku

hodnocení

Hananaj,s tim zavinem to neni take spatny napad,dala bych cesnek,trosku okorenila..

Tak udělejte zapečenou brokolici s brambory, zalité vejci, možno přidat i kousek kapie a vrch posypat strouhaným sýrem. Můžete to péct na pekáči, nebo v chlebíčkové formě.

Osvedcene recepty z brokolice #2
hodnocení

brunecova-vypada to tak lakave,jen jestli budou bastit,ja jsem jim delala zapecenou se syrem a brblalyAle musi se vyzkouset vse.Proc brambory jako priloha,kdyz se muzou dat dovnitr.Dobry napad.

hodnocení

0x

Zrovna včera jsem dělala obalovanou brokolici - dělám ji jako se dělá květák, rozebranou na růžičky, v trojobalu. Syn ji takhle má moc rád, obalovaný květák mu nechutná, ale bokolice ano. Takže smažená brokolice s tatatkou je skvělá, ta by Vašim dětem mohla chutnat.

JInak pro sebe si dělám brambory s brokolicí a to tak, že dám varit brambory nakrájené na menší kousky, a když už jsou skoro měkké, přidám na růžičky rozebranou brokolici. Vařím už jen cca 4 minuty. Pak přidám máslo a je hotovo. Výborné a i lahodí oku.:)

hodnocení

limosko-ano,obaleny jeste jakztakz snedi,ale prave zatim to je jedine,co uspelo a proto hledam jeste obmeny.Diky.

pt®
hodnocení

0x

Brokolicové placičky:

vařená brokolice, dáme do mísy, rozklepneme dvě vejce, osolíme, trochu kmínu, třeba i trochu pepře, hladkou mouku asi půl hrnku /dělám to od oka/ a rukou promačkat i růžičky brokolice a promačkat a promíchat rukou všechny ingredience v míse na měkkou hmotu. Pak na pánev dáme olej a lžící děláme z připravené hmoty, či těstíčka placičky, které z obou stran osmažíme. Klademe na talíři na ubrousek, aby vpil přebytečný olej. Je to dobré jen tak, nebo s bramborem a k tomu rajče, či okurku. - pt

doplněno 21.11.12 21:11:

placičky, dělám i květákové nebo kedlubnové a v "Prostřeno" jsem viděla i ze zelí placičky.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

ekucharka.net/... VÝBORNÉ, VYZKOUŠENÉ!

hodnocení

Michalko,tak tohle urcite vyzkousim.Deticky miluji Nivu,tak bych mohla uspet a i mne se to zda vynikajici recept.:)

cocinkamichalka*

Juglans, tam ta brokolice není vůbec cítit - ty palačinky jsou prostě jenom nazelenalé. Mě to moc chutná. Dám si do toho třeba tvaroh s česnekem...

hodnocení

verim.A moc dekuji,brzy vyzkousim.

hodnocení

0x

Zapečená brokolice

Na dno kastrolu dám rozškvařit slaninu (nebo jen vymastím). Syrovou brokolici pokrájím na kousky, smíchám s nahrubo nakrájeným česnekem a cibulí. Někdy přidám kousky uzeného masa. Prosolím. Nasypu do kastrolu a chvíli zapékám. Posypu strouhankou a zaliju kelímkem smetany. Když strouhanka začne hnědnout, je to hotové. Dobré.

hodnocení

Tak to je urcite take moc dobre.Zrovna varim brokolici,na pizzu ,protoze byla v planu a aby toho nebylo malo i do polevky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]