Rýžový nákyp s banánem?

Od: Datum: 15.11.12 18:08 odpovědí: 9 změna: 16.11.12 11:06
avatar

Vnouček 4 roky naprosto odmítá jakékoliv ovoce a tak mu do krupičné kaše vždycky nastouháme jablíčko nebo banán, v létě broskev. Sní to vždycky s chutí. Když to nevidí, srdce nebolí. :D Zítra bych chtěla udělat rýžový nákyp a zamíchat do rýže nastrouhaný banán, našlehané máslo s cukrem a žloutky, sníh z bílků. Polovinu proložit jablíčky a polovinu, co bych pro něho neudělala, nechala jen tak. Myslíte si, že by ten nastrouhaný banán, nevadil k úspěchu? *vtip* Protože jsem sladký rýžový nákyp už hodně dlouho nedělala, koukala jsem na recepty, abych věděla množství surovin. Překvapilo mě obrovské množství různých receptů a postupů. Jak a jaké nákypy děláte vy? Pochlubte se ;)


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 15.11.12 18:15
 

Naprosto dobrovolně se přiznám, že kaše (nákypy) s ovocem nesnáším - snad už od školky... Takže pokud si dělám něco takového, pak jen rýži pečenou v troubě, v mléce, posypanou cukrem a skořicí, politou máslem... Ovoce sním předtím či poté...

:-D

 
Datum: 15.11.12 18:26
 

Nevím osobně bych banán nedávala -nedá tomu žádnou chuť , použila bych broskve , švestky nebo meruňky /já mám stále na mrazáku/ a nebo i kdybyste dala třeba z kompotu

Chutná mi také se skořicí - zapečený zalitý žloutky rozšlehanými v mléce/sníh nedávám/ -ale receptů je strašně moc a každému chutná něco jiného - já jsem pro jednoduchost.

 
Datum: 15.11.12 18:26
 
avatar

Naposledy jsem dělala sladkou rýži s kokosem, s tvarohem a ovocem. Rýže ve varných sáčcích se uvaří v osolené vodě. Kokos se spaří mlékem a vmíchá do rýže. Vyšlehané máslo se žloutky a cukrem, tvarohem, částí sněhu se smíchá s kokosovou rýží. Polovinu rýže do formy, ovoce, zbytek rýže a na povrch rozetřít zbytek sněhu. Peču asi 1 hodinu.

 
Datum: 15.11.12 18:28
 
avatar
uplne jednoduse, zadna smetana atd.
v mlece uvarit ryzi, az je skoro hotova, tak prikryt a na vlazne plotne nechat dojit pul hodky. pridam zloutky, cukr a trochu masla. vysleham bilky s cukrem na tuhy snih a postupne vmicham. naleju do vymazane formy, rozhazim ovoce a doleju zbytek, popr male kousky zamicham v hrnci a cele vyleju najednou.
zadny snih az jako posledni vrsta... takhle mi to prijde lepsi, je to nadychane (v ramci moznosti)
doplněno 16.11.12 12:08:

ten tvaroh v rýžovém nákypu je super, už ho budu dávat do každého! Díky :)

 
Datum: 15.11.12 18:31
 
avatar

Mám plnou pusu slin. To jsem měla dobrý nápad, těším se na zítřek. *placni* krupicový nákyp neděláte nikdo?

Datum: 15.11.12 19:12
 
avatar

A co žemlovku? Ta by s banánem byla určitě dobrá. Já dělávám žemlovku s jablky a tvarohem, tak co udělat banánový tvaroh?

 
Datum: 16.11.12 07:53
 
avatar

Mléko osladím, přidám špetku soli a uvařím v něm do poloměkka přebranou a vypranou rýži. V misce si dobře utřu měkké máslo, 2 žloutky, vanilkový cukr a trochu cukru moučky. Vmíchám do rýže. Ze 2 bílků ušlehám tuhý sníh a také lehce vmíchám do rýže. Podle chuti možno dosladit.

Směs mohu rozdělit na 2 misky, jednu polovinu obarvit kakaem, ale nutné to není. Někdo má rád jen bílý nákyp.

Pekáček vymažu dobře máslem, vložím polovinu směsi, pak vrstvu ovoce - kompotované meruńky či švestky. Ve Vašem případě bych volila spíš ta jablka, banán by byl takový "nijaký". Přidám druhou polovinu směsi, povrch uhladím a dám navrch několik malých kostiček másla. Peču ve středně vyhřáté troubě, až okraje začnou mírně hnědnout.

Podávám polité šťávou z kompotu, nebo jen pocukrované.

Manžel se pokaždé osype, jen když tuto krmi vidí, ale vnoučata jedí, jak nezavřená. Jaga.:-P

doplněno 16.11.12 07:57:

Maminka dělávala i nákyp z jahel - JAHELNÍK, byl krásně žluťoučký a v něm sušené švestky. Ten jsem ale já nikdy nedělala, musela bych se jí na to zeptat. Je to pro mě jen vzpomínka na dětství. /mamka musela bedlivě hlídat, abych nevybrala ty švestky z celého pekáče. Právě ty mi chutnaly nejvíc./ :)

 
Datum: 16.11.12 09:48
 
avatar

jojo, úplně přesně ho tak dělám i já. Ale právě, že těch postupů je spousta, tak jsem zvědavá, jaké kdo má zkušenosti. ;)Ten jahelník také dělávala moje maminka. Budu ho muset naplánovat a vyrobit, protože jsem si, při čtení vaší odpovědi, úplně vzpomněla na tu vůni a chuť. A když jsem si tak v těch receptech četla, líbí se mi i krupicový nákyp. Ten jsem jedla, když jsem byla v ozdravovně a snažila jsem se přibrat.

doplněno 16.11.12 09:50:

http://search.seznam.cz/?q=recept+sladk%C3%BD+n%C3%A1kyp&aq=&oq=&sourceid=szn-HP&thru=:D

Datum: 16.11.12 11:06
 
avatar

Ahoj obě babky, já jsem jáhelník jedla poprvé nedávno v restauraci a od té doby jej dělám doma. Úplně nejvíc máme rádi s čokoládou a s kokosem, to je mňamka!

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.