Marokánky recept

Od: Datum: 17.12.12 21:22 odpovědí: 4 změna: 18.12.12 16:19

Dobrý večer, neporadil by mi někdo osvědčený recept na marokánky, kterí by vážně chutnaly aspoň trochu jako ty kupované? Na netu je spoustu receptů, ale nevím který by mohl být dobrý. Děkuju


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.12.12 21:54
avatar

"Nejlepší marokánky"

250 ml mléka, 100 g sekaných vlašských ořechů, 80 g cukr moučka, 20 g másla, 100 g sekané mandle. 100 g rozinky, špetka soli, 100 g kandované pomerančové kůry, 30 g hladké mouky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.12.12 22:01
avatar

Jen tak na okraj. Co s tím?

doplněno 17.12.12 22:02:

Ten dotaz je pro limosku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.12.12 16:19
avatar

recept mám velmi podobný - takže mohu odpovědět za limosku ;) všechny ingredience dát do kastrolku, může být i ve vodní lázni, aby se nepřipálilo) a zahříváme, až se spojí a začne tuhnout. Pak tvoříme na pečící papír malé hromádky a zvolna pečeme, jakmile začnou růžovět, jsou hotové. Po vychladnutí postříkat čokoládovou polevou, ta se dá koupit i hotová, stačí jen nahřát.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: gita65
Datum: 18.12.12 08:41

Já je dělám takto:Čtvrt litru smetany ke šlehání, 16 dkg kandovaného ovoce, nebo sušeného( merunky, švestky, rozinky, třešně, aj.) 16 dkg namleté ořechy, 16 dkg cukru moučka, půl balíčku vanilkového cukru, 3dkg hladké mouky. Smetanu, cukr mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme oříšky, kandované, sušené ovoce, které jsme si předem nakrájeli na malé kousky. Vše dobře promíchám. Na plech vyložený pečícím papírem dělám lžičkou hromádky, trochu dál od sebe a pozvolna peču v předehřáté troubě na 120-150 stupnů. Až začnou na povrchu zlátnout. Ještě vlažné je sundám z plechu. Po uplném vychladnutí, spodek namáčím do čokolády a vidličkou dělám na čokoládě různé ornamenty, nebo jen vlnovky. Nechám je ( čokoládou nahoru) uplně ztuhnout. Pak je uložím do krabičky.

Jsou výborné. Gita

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.