Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jste uvařili, či upekli dobrého?

Od: pt® odpovědí: 64 změna:

Koláč, právě vytažený z trouby.

doplněno 29.10.12 15:26:

Tvarohový koláč

přísady: Těsto bude sypké: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 prdopeč

nádivka: 3 tvarohy, 3 celá vejce, 3 dl mléka, trochu cukru, 1 vanil. pudink /prášek/. Vršek buchty poklademe máslem.

Postup: Suroviny na těsto smícháme /bude to sypká hmota/. Pak si vyšleháme nádivku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. jednu polovinu vysypeme na na vymazaný plech /máslem/, na to vylejeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře koláč poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Druhý den je koláč ještě lepší.

Já ho pekla z 1/3 přísad.

Co jste uvařili, či upekli dobrého?

64 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dýňový koláč z časopisu albert (aktuální číslo), poznatek: pokud je kondenzované mléko slazené, ubrat cukru, vody jen 10 ml popř přidat až podle konzistence (50ml určitě ne!), přidal jsem celý vanilkový puding - přišlo mi nereálné aby to jinak zhoustlo a vykašlal jsem se na horní pusinkovou krustu a místo toho jsem vyšlehal 4 bílky s cukrem (navíc) a zamíchal do vnitřní náplně. Docela úspěch, ale osobně jsem snědl jen 1/6 a zbytek rozdal.

Ale už dlouhá léta jsem si z Poradte opsal recept, který mě zaujal a ještě nikdy jsem ho nevyzkoušel, třeba ho někdo pozná :)

Jablečné knedlíky: 8 jablek nastrouhat na hrubo, 30 - 35 dkg hrubé mouky, promícháme jako drobenku, necháme chvíli odležet, tvarujeme kulaté knedlíčky, házíme do vroucí vody, vaříme 5 - 6 min. Podáváme dle chuti s perníkem a cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem, polité máslem

hahanaj*

to clayman ...ano, je možné,že jsem ho psala já, protože jsou mé oblíbené - vyzkoušej neprohloupíš

evinkat*
hodnocení

0x

Zdravim, tento koláč se jmenuje "Švédský koláč" a je opravdu super - rychlý a hlavně výborný. Přeji dobrou chuť Eva

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já jsem dnes měla tvořivý den a toto jsem právě vytáhla z trouby... :)

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #2

to je jen dekorace nebo je to jedlé? co to je? Vypadá to luxusně!

cocinkamichalka*

Clayman, to je polymerová hmota, jmenuje se to Fimo. Je to vlastně takový o dost lepší modurit. Peče se to v troubě a potom je to už pevné. Toto není jedlé, jsou z toho po kompletaci šperky.

PS: Jednou jsem dostala srdíčkové malé mýdlo. Ukázala jsem to příteli a ten to bez rosmyslu strčitl do pusy, že to je bonbon. Pak ještě dlouho prskal bublinky :) Takže jedlé to opravdu není...

doplněno 02.11.12 20:34:

Pavlo, až budu mít hotovo, tak pošlu obrázek jo? :)

pt®
hodnocení

Michalko, to je jako v pohádce "O pejskovi a kočičce".:) Ještě ukaž šperky, prosím...*placni* - pt

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den, Pt.

Koláč vypadá nádherně, báječná inspirace. Jen se obávám, že do druhého dne, kdy je lepší, jak říkáte, by nám nezbyl.:)Přeji dobrou chuť.

Já dnes dělám jen rychlovku k večeři:

Krupicové knedlíky: 30 dkg dětské krupice, 1 vejce, špetka soli, 1/8 l mléka, 2 kostky cukru, oříšek kvasnic, 2 dkg másla.

Z mléka, cukru, kvasnic uděláme kvásek, přidáme postupně ostatní ingredience, necháme půl hodiny kynout pod ubrouskem. Po vykynutí těsto rozdělíme na 16 dílů, plníme ovocem(meruňky), vytvoříme knedlíky. Vaříme 7 minut bez obracení pod pokličkou.

sebod*

PT. Také ho peču. Občas přidám do tvarohu nakrájená jablka. Rodina se pak po něm může utlouct.

pt®
hodnocení

"sebod" a "ron", díky a vyzkouším. - pt

hop®
hodnocení

0x

Nooo, vypadá to hezky, ale maso je maso!

Kamarád vytvořil bůčkovou vánočku, výsledek byl mnohokrát lepší než ulovená fotka...

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #3

hop, to teda je ale paráááda *palec*

pt®
hodnocení

Hope, to vypadá chutně... :-P - pt

hop®

Nejen vypadá, bylo to LUXUSNÍ! *palec*

pt®
hodnocení

Dnes to byla vařená mrkev s hovězím masem na kousky a brambory. - pt

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #4

gita65
hodnocení

0x

Protože přijede syn s přítelkyní, tak jsem udělala frgále s hruškovými povidly a 2 makové. K večeři budou květákové placičky, brambor a rajčatový salát. Na zítra jsem si naložila do zeleniny nutrii a bude pečená s dušeným červeným zelím a bramborový knedlík. V neděli bude Bolehoštský řízek - tj. vepřová kýta plněná kyselím zelím, houby, křen, česnek cibule a slanina. Cibuli nakrájet najemno a osmažit s anglickou slaninou, přidat překrájené kyselé zelí, křen a polovinu hub, utřený česnek a při stálém míchání opékat asi 5 minut.Nakones se to osolí a opepří. Maso rozklepeme a na každou porci dáme směs a zabalíme a obalíme v mouce. Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a pečete v troubě. Asi při 170 stupnů. Pak maso vyndáte přidáte zbytek hub a štávu zahustíte. Příloha bramboráky, nebo jen brambory.

pt®
hodnocení

Téééda, na ty frgále mám chuť. Poléváte je, po upečení máslem? To je mňamka. :-P Dáte sem pak obrázek? - pt

gita65

Polévám je máslem hned , jak je vytáhnu z trouby a po tak 20 minut opět je postříkám máslem. Fotky bych dala, ale to já neumím. A nejsem registrovaná.

pt®
hodnocení

Aha, ale ty fotky, to bychom Vám tady nějak poradili. Jinak si dejte frgálek i za mně. - pt

hop®
hodnocení

0x

Občas upeču "jedovatou" bábovku, trošku barevnější než je klasická "mramorová", stačí trošku potravinářského barviva aby to vypadalo zajímavěji. Má to jednu výhodu, slabší jedinci ani neochutnají, takže víc zbyde... *smich*

To je ta Hopova bábovka. ;)

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #5
u nas se dava daleko mene barviva na pastelove odstiny a na plech jakoby po bochankach, je z toho papouskova buchta. hit v cca 90. roku :-D
pt®
hodnocení

Dnes máme kolínka s vepřovým masem na zelenině:

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #6
ron*

Dobrý den, Pt.

Nejraději bych se k Vám přihlásila na stravu. :-P:)

doplněno 06.11.12 12:20:

Děkuji.*smich* Jen jsem ještě zapomněla - přeji Vám dobrou chuť.

pt®
hodnocení

"ron", tak příště Vás zvu.;) Ale myslím si, že jsou zde lepší kuchařinky, škoda, že nemáme od nich obrázky. - pt

hodnocení

0x

Byla jsem na návštěvě u dcery a tam měli koláč s mákem a tvarohem.*palec* prozeny.cz/... to ten prostřední recept. Fakt, špicovní! Ani ty dva recepty nemusí být vůbec špatné. ;)

pt®
hodnocení

Dnes jsem upekla "Fešáka" s tvarohem.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #7
pt®
hodnocení

Měli jsme chuť na "Buřtguláš", tak jsem ho uvařila, ale mám toho moc, no budeme jíst dva dny.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #8

pt, také jsme ho nedávno měli. Pochutnala jsem si na polévce z krůtího masa a rajčat.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #9

Ta polévka byla ze zbylého krůtího masa. Plátky krůtího masa jsem dělala s kari a česnekem.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #10
pt®
hodnocení

Téééda, Vy to máte načančané, to už člověk baští očima. Jistě to bylo dobrůtka. - pt

cocinkamichalka*

Pavli, dej prosím receptík, vypadá to ÚŽASNĚ!

doplněno 11.11.12 08:28:

Myslím na "Fešáka"... :)

pt®
hodnocení

Michalko, je to hned a je i chutný:

FEŠÁK

2 hrnky pol. mouky - 1 hrnrk krystal. cukru - 1 hrnek mléka - 1/2 hrnku oleje - 2 celá vajíčka - 1 prdopeč - 2 pol. lžíce kakaa

nádivka: 2 měkké tvarohy - 1 pudinkový prášek vanilkový - 1 vejce + cukr, mléko

Těsto vylejeme na na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír.

doplněno 11.11.12 12:28:

Na můj kulatý plech dávám poloviční dávku.

asiasi*

Pekla jsem koláč podobného vzhledu, ale z kynutého těsta. Je podle mé babičky a je vícepatrový. Dávám těsto - na to nádivka /tvaroh/, další těsto - na to nádivka/povidla/, další těsto - na to nádivka / šiml -tvaroh s mákem/ a posypu drobenkou. Těsto rozválím, aby bylo slabší -kvůli propečení. Nádivku střídám podle toho jak mě to napadne. Pekla jsem to v remosce. To je buchta "snídaňová" / na najezení/ a pak ještě peču " kafíčkovou" / to je jenom ňamina/. Ta je z listového těsta - také kulatá. Po upečení dám na těsto vrstvičku nutelly, na to krém /půl máslo, půl tvaroh, cukr/ , na to jahody nebo višně a zaliju dortovým želé, ozdobím šlehačkou.

hodnocení

0x

Tento vikend jsem zkousela recept z casopisu a detem moc chutnalo.Skoricove sneky-42g,drozdi,50g cukru,asi 250ml mleka,500g mouky,spetka soli,1 vejce,60g masla.udelame testo,nechame vykynout a vyvalime 2 platy. Napln-100g masla,2lzice smetany ,1 vanilkovy cukr,2-4 lzicky skorice,80g cukru krupice 1 zloutek na potreni.-Kazdy plat pomazeme rozpustenym maslem a lzici smetany.Posypeme vanilkovym cukrem,skorici a krupicovym cukrem.Platy pevne svineme a nozem rozkrajime ne nepravidelne trojuhelniky,cik,cak.nechame 15 minut vykynout.Sneky podelne trochu stlacime,potreme zloutkem se lzici smetany.Peceme pri 180 stupnich.

hodnocení

0x

Jeste si dovolim napsat jeden recept,ktery sice delam z bezlepkove mouky,ale nevadi,kdyz se nahradi normalni.Je to rychla buchta a u nas nasla velkou oblibu.Na lite testo potrebujem-1hrnek cukru,2 a pul hrnku polohrube mouky,2dkg kakaa,prasek do peciva,1 hrnek mleka,3 vejce,1hrnek oleje,ale davam i mene..Nalijeme na plech a peceme asi 15 minut.Na zchladly namazeme krem:Uhneteme 1 maslo,20dkg cukru a 2 kostky tvarohu.Dale plechovka loupanych broskvi.Stavu si sleji do odmerky a doplnim do pulitru vodou+2 lzice cukru a rozkvedlam v nem pudink,ktery delam az nakonec.Broskve rozkrajim na tenke platky a pokladu celou buchtu na krem.Pudinkovou zelatinu pozvolna zahrejvam za staleho michani,ale to jiste kazdy zna.Lzickou pak hotovou polevam a honem roztiram na vrch buchty s ovocem.Nechame ztuhnout v lednici a podavame.Nam chutna hlavne na tom tvarohovy krem,je to vlacna buchta.

asiasi*
hodnocení

0x

Také tvarohový koláč na plech:

3O dkg hladké mouky, 22 dkg Hery, 1/8 l vody, 5 vajec, 2 tvarohy / ve staniolu/,cukr

Na vál dáme mouku, do toho tuk a zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Uděláme těsto, rozdělíme na 2 díly, které rozválíme. Jeden dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na to dáme nádivku z tvarohu - 3 žloutky utřeme s cukrem /dávám dle zvyklosti, malou lopatičku/, do toho zamícháme tvaroh a přidáme sníh z 5 bílků. Na natřené těsto dáme druhý rozválený plát - nepotíráme a dáme péci. Hotové pocukrujeme. Je hezky vláčný.

Docela chutná omeleta:

30 dkg šunkového salámu, 1 čerstvá paprika, 2 rajčata, trochu orientálního koření, 10 dkg sýr cihla, 4 vejce

Na dno remosky poskládám kolečka salámu / polovinu z celého množství/, na to rozhodím pokrájenou papriku a rajčata, trochu okořením orientálním kořením, na to opět vyskládám kolečka salámu. Celé posypu strouhaným sýrem. Dám zapéci. Když je sýr rozpuštěný, tak to celé zaliji rozkvedlanými vajíčky / nepřidává se mléko ani voda/, která jsem mírně přisolila. Peče se to do zlatavé barvy. Rozkrojím na dvě půlky. K tomu dávám jako přílohu chleba.

hodnocení

0x

Vnouček měl včera 4 roky, tak jsem byla zpívat Šťastné narozrniny. Měli jsme lososa z trouby na másle, bramborky a teplou zeleninu. A Rulandsé šedé, pozdní sběr. Všecko bylo úžasné. Kluci měli hruškový džus. Ale píšu to proto, že se chci pochlubit dortem.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #11
cocinkamichalka*

Babko, NÁÁÁDHERA! *slunce**palec*

pt®
hodnocení

"babičko", ten je krásný. To měl vnouček radost...*houpy*

pt®
hodnocení

Dnes jsem uděla bramborovou kaši s vepřovým masem na zelenině a k tomu červenou řepu. - pt

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #12

pt®
hodnocení

Dnes jsem pekla kuře s nádivkou, brambory a okurku.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #13

Já jsem včera udělala rýžový nákyp, o kterém jsem se zmiňovala v jiné otázce. Povedl se úžasně *ua*byl kyprý, ale přesto držel pohromadě. ještě mám kousek na dnešní večeři. *vtip*

Pt.tedy vy me namlsavate:)u nas byla kyta na smetane knedlik,varil pritel a ja se zitra chystam upeci makovec s citronovou polevou,aby mely deti v pondeli na snidane do skoly,skolky.A brzy zacne cukrovi,utece to,vidte..

hodnocení

0x
Dělala jsem jeden recept z amerického Masterchefa. Recet jsem si trochu upravila (původně tam k tomu byla kapusta a bez omáčky). Bohužel jsem jídlo nevyfotila :( . Bylo to chuťově VÝBORNÉ! .Suroviny Kuřecí stehna nebo kuřecí řízky 1 hrnek mouky 1/2 hrnku strouhanky (corn flakes) 1 hrnek mléka (nebo podmáslí) 1 vejce 1 cibule 2 stroužky česneku šťáva z pomeranče (nebo pomerančový sirup) pepř sůl sladká paprika (koření) .Postup: Mléko smícháme v míse s vejcem, přidáme sůl, pepř a šťávu z pomeranče. Ponoříme kuřecí řízky a dáme na cca 30 minut do lednice. Mouku smícháme se strouhankou, česnekem, 1/2 cibule, solí, pepřem a paprikou. Kuřecí řízky dáme do cedníku a necháme trochu stéct přebytečné mléko s vejcem. Obalíme v mouce se strouhankou a fritujeme ve friťáku nebo v hlubší pánvi s cca 2 cm oleje. Fritujeme do oranžovohněda, poté řízky vyndáme a dáme do kastrolu nebo na plech a necháme dojít v troubě na cca 200 °C (asi 5-10 min). Zbylou 1/2 cibule namočíme do mléka s vejcem a obalíme v mouce se strouhankou a ufritujeme. Necháme ji pak odkapat na ubrousku. Do čisté pánve nalijeme mléko s vejcem a na plotně chvilku mícháme. Kuře podáváme s bramborami, fritovanou cibulkou a s trochou vaječno-mléčné omáčky.
pt®
hodnocení

Jsem ráda, za všechny příspěvky, o tom, co jste uvařili, možná by to chtělo k receptu také obrázek, jen pro představu. - pt

Vepřové plátky s oblohou, rychlé a jednoduché.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #14

Chlebíček ze šlehačkového těsta s brusinkami.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #15

Ty jsi před nějakou dobou sháněla bábovkové formy. Toto na obrázku je úžasné. Co všechno jsi sehnala? Pochlub se, co ještě máš?;)

pt®
hodnocení

Ježkovy oči, to je umělecké dílo na talíři. No s fotkou je to prima, díky. - pt

To je krasa,moc se mi tohle libi.

Tohle by nase deti ocenily,vypada to hezky.

Děkuji za pochvalu. Těsto na chlebíček je jednoduché, lze ho péct v jakékoliv formě. Tato tvarovaná forma je litinová, vymazávání je piplačka, raději mám silikonové formy. ;)

Já vím, bohužel bylo snězeno, než jsem stačila vyfotit. Snad pomůže aspoň originální foto z té soutěže :).

Pozn. vypadá to jako obyčejné smažené kuře, ale kouzlo je v tom pomeranči! Dodá to masíčku nevídanou chuť! ;)

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #16

kolikokoli,co je to zelene na taliri?Vschno vypada barevne perfektne.

To je nějaký kapustový salát... našla jsem vám ten recept. Je to z přeložené z angličtiny, proto jsou ta množství taková divná (holt ne všichni mají metrický systém :D).

.

Ingredience:

900 g kapustových listů nahrubo nasekaných

1 lžíce řepkového oleje

3 větší šalotky, nakrájené na tenké plátky

3 stroužky česneku (rozmačkané)

340 g smetanového sýra

1 smetana na šlehání

sůl

pepř

225 g cherry rajčat rozkrojených na polovinu

1 červený pomeranč, rozkrájený na měsíčky

.

Postup:

Vaříme kapustu v osolené vodě, dokud nezměkne (cca 2 minuty). Necháme ji odkapat, a pak zcela ponoříme do velké mísy s ledovou vodou. Vyndáme a znovu necháme okapat.

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotky a česnek. Asi po minutě začne šalotka vonět. Přidáme sýr, smetanu, sůl a pepř a mícháme, dokud nevznikne hustší směs. Přidáme kapustu a opět zamícháme.

Snížíme teplotu, přiklopíme a s občasným mícháním vaříme cca 15 minut. Poté přimícháme rajčátka, opět přiklopíme a vaříme, dokud rajčata nezměknou a nebudou teplá (cca 10 min). Podle chuti dosolíme/dopepříme. Na talíři dozdobíme červeným pomerančem. ;)

Dekuji za recept.Vidite,zrovna dnes jsem po kapuste pokukovala v Lidlu,ale netusila jsem ze je to z kapusty.Aspon nejaka inspirace na priste.

pt®
hodnocení

"kolikoli", to vypadá na mňamku :-P. - pt

pt®
hodnocení

Už jsem vařila na zítra, "plněné papriky", ale jinak. Papriky jsem neplnila, jen omyla, očistila a nakrájela, z masové hmoty jsem udělala koule. Jinak stejný postup vaření. děti papriku nejedí, my zase ano, tak budou mít všichni podle chuti. Talíř vyfotím až zítra.

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #17

hodnocení

0x

Dnes jsme meli jahelnik s jablky,delam z jahel,nebo-li prosa,jelikoz je moc zdrave.

My jsme měli guláš z vepřového a do něj konzervu malých bílých fazolí v chilli omáčce - vznikla fakt dobrota...

zooh*
hodnocení

0x

já jsem dělala vanilkové rohlíčky. Jsou výborné protože je tam spousta oříšků, ale také právě proto jsou hrozně křehké. Až příliž, musí se brát z talíře velice opatrně. Možná zkusím udělat ještě jiné těsto a nějak jej více "ztužit" aby to bylo lepší... asi více vajíček přidat. :)) Ale jinak jsou výborné, ačkoli mi přijdo utrochu suché.

pt®
hodnocení

Už včera jsem vařila uzené s čočkou a okurku. Také z uzeného masového vývaru polévku:

Co jste uvařili, či upekli dobrého? #18
pt®
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]