Co jste uvařili, či upekli dobrého?

Od: Datum: 29.10.12 15:13 odpovědí: 64 změna: 09.12.12 13:08
avatar

Koláč, právě vytažený z trouby.

doplněno 29.10.12 15:26:

Tvarohový koláč

přísady: Těsto bude sypké: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 prdopeč

nádivka: 3 tvarohy, 3 celá vejce, 3 dl mléka, trochu cukru, 1 vanil. pudink /prášek/. Vršek buchty poklademe máslem.

Postup: Suroviny na těsto smícháme /bude to sypká hmota/. Pak si vyšleháme nádivku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. jednu polovinu vysypeme na na vymazaný plech /máslem/, na to vylejeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře koláč poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Druhý den je koláč ještě lepší.

Já ho pekla z 1/3 přísad.



avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.10.12 15:41
 
avatar

dýňový koláč z časopisu albert (aktuální číslo), poznatek: pokud je kondenzované mléko slazené, ubrat cukru, vody jen 10 ml popř přidat až podle konzistence (50ml určitě ne!), přidal jsem celý vanilkový puding - přišlo mi nereálné aby to jinak zhoustlo a vykašlal jsem se na horní pusinkovou krustu a místo toho jsem vyšlehal 4 bílky s cukrem (navíc) a zamíchal do vnitřní náplně. Docela úspěch, ale osobně jsem snědl jen 1/6 a zbytek rozdal.

Ale už dlouhá léta jsem si z Poradte opsal recept, který mě zaujal a ještě nikdy jsem ho nevyzkoušel, třeba ho někdo pozná :)

Jablečné knedlíky: 8 jablek nastrouhat na hrubo, 30 - 35 dkg hrubé mouky, promícháme jako drobenku, necháme chvíli odležet, tvarujeme kulaté knedlíčky, házíme do vroucí vody, vaříme 5 - 6 min. Podáváme dle chuti s perníkem a cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem, polité máslem

 
Od: hahanaj*
Datum: 29.10.12 16:05
 

to clayman ...ano, je možné,že jsem ho psala já, protože jsou mé oblíbené - vyzkoušej neprohloupíš

 
Datum: 29.10.12 15:56
 

Zdravim, tento koláč se jmenuje "Švédský koláč" a je opravdu super - rychlý a hlavně výborný. Přeji dobrou chuť Eva

 
Datum: 29.10.12 16:36
 
avatar

Já jsem dnes měla tvořivý den a toto jsem právě vytáhla z trouby...

 
Datum: 29.10.12 18:42
 
avatar

to je jen dekorace nebo je to jedlé? co to je? Vypadá to luxusně!

 
Datum: 30.10.12 09:44
 
avatar

Clayman, to je polymerová hmota, jmenuje se to Fimo. Je to vlastně takový o dost lepší modurit. Peče se to v troubě a potom je to už pevné. Toto není jedlé, jsou z toho po kompletaci šperky.

PS: Jednou jsem dostala srdíčkové malé mýdlo. Ukázala jsem to příteli a ten to bez rosmyslu strčitl do pusy, že to je bonbon. Pak ještě dlouho prskal bublinky Takže jedlé to opravdu není...

doplněno 02.11.12 20:34:

Pavlo, až budu mít hotovo, tak pošlu obrázek jo?

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 12:52
 
avatar

Michalko, to je jako v pohádce "O pejskovi a kočičce".:) Ještě ukaž šperky, prosím...*placni* - pt

Od: ron*
Datum: 29.10.12 16:42
 

Dobrý den, Pt.

Koláč vypadá nádherně, báječná inspirace. Jen se obávám, že do druhého dne, kdy je lepší, jak říkáte, by nám nezbyl.:)Přeji dobrou chuť.

Já dnes dělám jen rychlovku k večeři:

Krupicové knedlíky: 30 dkg dětské krupice, 1 vejce, špetka soli, 1/8 l mléka, 2 kostky cukru, oříšek kvasnic, 2 dkg másla.

Z mléka, cukru, kvasnic uděláme kvásek, přidáme postupně ostatní ingredience, necháme půl hodiny kynout pod ubrouskem. Po vykynutí těsto rozdělíme na 16 dílů, plníme ovocem(meruňky), vytvoříme knedlíky. Vaříme 7 minut bez obracení pod pokličkou.

 
Datum: 29.10.12 17:07
 

PT. Také ho peču. Občas přidám do tvarohu nakrájená jablka. Rodina se pak po něm může utlouct.

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 12:50
 
avatar

"sebod" a "ron", díky a vyzkouším. - pt

Od: hop®
Datum: 29.10.12 23:06
 
avatar

Nooo, vypadá to hezky, ale maso je maso!

Kamarád vytvořil bůčkovou vánočku, výsledek byl mnohokrát lepší než ulovená fotka...

 
Datum: 30.10.12 10:50
 
avatar

hop, to teda je ale paráááda *palec*

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 12:49
 
avatar

Hope, to vypadá chutně... :-P - pt

Od: hop®
Datum: 02.11.12 22:09
 
avatar

Nejen vypadá, bylo to LUXUSNÍ! *palec*

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 12:53
 
avatar

Dnes to byla vařená mrkev s hovězím masem na kousky a brambory. - pt

Od: gita65
Datum: 02.11.12 15:24
 

Protože přijede syn s přítelkyní, tak jsem udělala frgále s hruškovými povidly a 2 makové. K večeři budou květákové placičky, brambor a rajčatový salát. Na zítra jsem si naložila do zeleniny nutrii a bude pečená s dušeným červeným zelím a bramborový knedlík. V neděli bude Bolehoštský řízek - tj. vepřová kýta plněná kyselím zelím, houby, křen, česnek cibule a slanina. Cibuli nakrájet najemno a osmažit s anglickou slaninou, přidat překrájené kyselé zelí, křen a polovinu hub, utřený česnek a při stálém míchání opékat asi 5 minut.Nakones se to osolí a opepří. Maso rozklepeme a na každou porci dáme směs a zabalíme a obalíme v mouce. Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a pečete v troubě. Asi při 170 stupnů. Pak maso vyndáte přidáte zbytek hub a štávu zahustíte. Příloha bramboráky, nebo jen brambory.

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 15:31
 
avatar

Téééda, na ty frgále mám chuť. Poléváte je, po upečení máslem? To je mňamka. :-P Dáte sem pak obrázek? - pt

Od: gita65
Datum: 02.11.12 17:05
 

Polévám je máslem hned , jak je vytáhnu z trouby a po tak 20 minut opět je postříkám máslem. Fotky bych dala, ale to já neumím. A nejsem registrovaná.

 
Od: pt®
Datum: 02.11.12 17:09
 
avatar

Aha, ale ty fotky, to bychom Vám tady nějak poradili. Jinak si dejte frgálek i za mně. - pt

Od: hop®
Datum: 02.11.12 22:13
 
avatar

Občas upeču "jedovatou" bábovku, trošku barevnější než je klasická "mramorová", stačí trošku potravinářského barviva aby to vypadalo zajímavěji. Má to jednu výhodu, slabší jedinci ani neochutnají, takže víc zbyde... *smich*

 
Datum: 02.11.12 22:20
 
avatar

To je ta Hopova bábovka. ;)

 
Datum: 03.11.12 07:03
 
avatar
u nas se dava daleko mene barviva na pastelove odstiny a na plech jakoby po bochankach, je z toho papouskova buchta. hit v cca 90. roku :-D
 
Od: pt®
Datum: 06.11.12 12:06
 
avatar

Dnes máme kolínka s vepřovým masem na zelenině:

Od: ron*
Datum: 06.11.12 12:15
 

Dobrý den, Pt.

Nejraději bych se k Vám přihlásila na stravu. :-P:)

doplněno 06.11.12 12:20:

Děkuji.*smich* Jen jsem ještě zapomněla - přeji Vám dobrou chuť.

 
Od: pt®
Datum: 06.11.12 12:19
 
avatar

"ron", tak příště Vás zvu.;) Ale myslím si, že jsou zde lepší kuchařinky, škoda, že nemáme od nich obrázky. - pt

Datum: 06.11.12 16:36
 
avatar

Byla jsem na návštěvě u dcery a tam měli koláč s mákem a tvarohem.*palec* http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/34882-tri-skvele-moucniky-s-makem-*palec*je to ten prostřední recept. Fakt, špicovní! Ani ty dva recepty nemusí být vůbec špatné. ;)

 
Od: pt®
Datum: 10.11.12 17:07
 
avatar

Dnes jsem upekla "Fešáka" s tvarohem.

Od: pt®
Datum: 10.11.12 17:12
 
avatar

Měli jsme chuť na "Buřtguláš", tak jsem ho uvařila, ale mám toho moc, no budeme jíst dva dny.

Datum: 10.11.12 18:35
 
avatar

pt, také jsme ho nedávno měli. Pochutnala jsem si na polévce z krůtího masa a rajčat.

 
Datum: 10.11.12 18:39
 
avatar

Ta polévka byla ze zbylého krůtího masa. Plátky krůtího masa jsem dělala s kari a česnekem.

 
Od: pt®
Datum: 10.11.12 19:33
 
avatar

Téééda, Vy to máte načančané, to už člověk baští očima. Jistě to bylo dobrůtka. - pt

Datum: 10.11.12 22:29
 
avatar

Pavli, dej prosím receptík, vypadá to ÚŽASNĚ!

doplněno 11.11.12 08:28:

Myslím na "Fešáka"...

 
Od: pt®
Datum: 11.11.12 12:27
 
avatar

Michalko, je to hned a je i chutný:

FEŠÁK

2 hrnky pol. mouky - 1 hrnrk krystal. cukru - 1 hrnek mléka - 1/2 hrnku oleje - 2 celá vajíčka - 1 prdopeč - 2 pol. lžíce kakaa

nádivka: 2 měkké tvarohy - 1 pudinkový prášek vanilkový - 1 vejce + cukr, mléko

Těsto vylejeme na na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír.

doplněno 11.11.12 12:28:

Na můj kulatý plech dávám poloviční dávku.

Od: asiasi*
Datum: 11.11.12 08:21
 

Pekla jsem koláč podobného vzhledu, ale z kynutého těsta. Je podle mé babičky a je vícepatrový. Dávám těsto - na to nádivka /tvaroh/, další těsto - na to nádivka/povidla/, další těsto - na to nádivka / šiml -tvaroh s mákem/ a posypu drobenkou. Těsto rozválím, aby bylo slabší -kvůli propečení. Nádivku střídám podle toho jak mě to napadne. Pekla jsem to v remosce. To je buchta "snídaňová" / na najezení/ a pak ještě peču " kafíčkovou" / to je jenom ňamina/. Ta je z listového těsta - také kulatá. Po upečení dám na těsto vrstvičku nutelly, na to krém /půl máslo, půl tvaroh, cukr/ , na to jahody nebo višně a zaliju dortovým želé, ozdobím šlehačkou.

 
Datum: 11.11.12 05:51
 

Tento vikend jsem zkousela recept z casopisu a detem moc chutnalo.Skoricove sneky-42g,drozdi,50g cukru,asi 250ml mleka,500g mouky,spetka soli,1 vejce,60g masla.udelame testo,nechame vykynout a vyvalime 2 platy. Napln-100g masla,2lzice smetany ,1 vanilkovy cukr,2-4 lzicky skorice,80g cukru krupice 1 zloutek na potreni.-Kazdy plat pomazeme rozpustenym maslem a lzici smetany.Posypeme vanilkovym cukrem,skorici a krupicovym cukrem.Platy pevne svineme a nozem rozkrajime ne nepravidelne trojuhelniky,cik,cak.nechame 15 minut vykynout.Sneky podelne trochu stlacime,potreme zloutkem se lzici smetany.Peceme pri 180 stupnich.

 
Datum: 11.11.12 08:44
 

Jeste si dovolim napsat jeden recept,ktery sice delam z bezlepkove mouky,ale nevadi,kdyz se nahradi normalni.Je to rychla buchta a u nas nasla velkou oblibu.Na lite testo potrebujem-1hrnek cukru,2 a pul hrnku polohrube mouky,2dkg kakaa,prasek do peciva,1 hrnek mleka,3 vejce,1hrnek oleje,ale davam i mene..Nalijeme na plech a peceme asi 15 minut.Na zchladly namazeme krem:Uhneteme 1 maslo,20dkg cukru a 2 kostky tvarohu.Dale plechovka loupanych broskvi.Stavu si sleji do odmerky a doplnim do pulitru vodou+2 lzice cukru a rozkvedlam v nem pudink,ktery delam az nakonec.Broskve rozkrajim na tenke platky a pokladu celou buchtu na krem.Pudinkovou zelatinu pozvolna zahrejvam za staleho michani,ale to jiste kazdy zna.Lzickou pak hotovou polevam a honem roztiram na vrch buchty s ovocem.Nechame ztuhnout v lednici a podavame.Nam chutna hlavne na tom tvarohovy krem,je to vlacna buchta.

 
Od: asiasi*
Datum: 11.11.12 09:14
 

Také tvarohový koláč na plech:

3O dkg hladké mouky, 22 dkg Hery, 1/8 l vody, 5 vajec, 2 tvarohy / ve staniolu/,cukr

Na vál dáme mouku, do toho tuk a zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Uděláme těsto, rozdělíme na 2 díly, které rozválíme. Jeden dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na to dáme nádivku z tvarohu - 3 žloutky utřeme s cukrem /dávám dle zvyklosti, malou lopatičku/, do toho zamícháme tvaroh a přidáme sníh z 5 bílků. Na natřené těsto dáme druhý rozválený plát - nepotíráme a dáme péci. Hotové pocukrujeme. Je hezky vláčný.

Docela chutná omeleta:

30 dkg šunkového salámu, 1 čerstvá paprika, 2 rajčata, trochu orientálního koření, 10 dkg sýr cihla, 4 vejce

Na dno remosky poskládám kolečka salámu / polovinu z celého množství/, na to rozhodím pokrájenou papriku a rajčata, trochu okořením orientálním kořením, na to opět vyskládám kolečka salámu. Celé posypu strouhaným sýrem. Dám zapéci. Když je sýr rozpuštěný, tak to celé zaliji rozkvedlanými vajíčky / nepřidává se mléko ani voda/, která jsem mírně přisolila. Peče se to do zlatavé barvy. Rozkrojím na dvě půlky. K tomu dávám jako přílohu chleba.

 
Datum: 11.11.12 10:57
 
avatar

Vnouček měl včera 4 roky, tak jsem byla zpívat Šťastné narozrniny. Měli jsme lososa z trouby na másle, bramborky a teplou zeleninu. A Rulandsé šedé, pozdní sběr. Všecko bylo úžasné. Kluci měli hruškový džus. Ale píšu to proto, že se chci pochlubit dortem.

 
Datum: 11.11.12 12:07
 
avatar

Babko, NÁÁÁDHERA! *slunce**palec*

 
Od: pt®
Datum: 11.11.12 12:21
 
avatar

"babičko", ten je krásný. To měl vnouček radost...*houpy*

Od: pt®
Datum: 13.11.12 12:30
 
avatar

Dnes jsem uděla bramborovou kaši s vepřovým masem na zelenině a k tomu červenou řepu. - pt

Od: pt®
Datum: 17.11.12 17:03
 
avatar

Dnes jsem pekla kuře s nádivkou, brambory a okurku.

Datum: 17.11.12 18:18
 
avatar

Já jsem včera udělala rýžový nákyp, o kterém jsem se zmiňovala v jiné otázce. Povedl se úžasně *ua*byl kyprý, ale přesto držel pohromadě. ještě mám kousek na dnešní večeři. *vtip*

 
Datum: 17.11.12 20:05
 

Pt.tedy vy me namlsavate:)u nas byla kyta na smetane knedlik,varil pritel a ja se zitra chystam upeci makovec s citronovou polevou,aby mely deti v pondeli na snidane do skoly,skolky.A brzy zacne cukrovi,utece to,vidte..

 
Datum: 17.11.12 20:55
 
avatar

Dělala jsem jeden recept z amerického Masterchefa. Recet jsem si trochu upravila (původně tam k tomu byla kapusta a bez omáčky). Bohužel jsem jídlo nevyfotila :( . Bylo to chuťově VÝBORNÉ!

.

Suroviny
Kuřecí stehna nebo kuřecí řízky
1 hrnek mouky
1/2 hrnku strouhanky (corn flakes)
1 hrnek mléka (nebo podmáslí)
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
šťáva z pomeranče (nebo pomerančový sirup)
pepř
sůl
sladká paprika (koření)
.
Postup:
Mléko smícháme v míse s vejcem, přidáme sůl, pepř a šťávu z pomeranče. Ponoříme kuřecí řízky a dáme na cca 30 minut do lednice.
Mouku smícháme se strouhankou, česnekem, 1/2 cibule, solí, pepřem a paprikou. Kuřecí řízky dáme do cedníku a necháme trochu stéct přebytečné mléko s vejcem. Obalíme v mouce se strouhankou a fritujeme ve friťáku nebo v hlubší pánvi s cca 2 cm oleje.
Fritujeme do oranžovohněda, poté řízky vyndáme a dáme do kastrolu nebo na plech a necháme dojít v troubě na cca 200 °C (asi 5-10 min).
Zbylou 1/2 cibule namočíme do mléka s vejcem a obalíme v mouce se strouhankou a ufritujeme. Necháme ji pak odkapat na ubrousku.
Do čisté pánve nalijeme mléko s vejcem a na plotně chvilku mícháme.
Kuře podáváme s bramborami, fritovanou cibulkou a s trochou vaječno-mléčné omáčky.

 
Od: pt®
Datum: 17.11.12 21:35
 
avatar

Jsem ráda, za všechny příspěvky, o tom, co jste uvařili, možná by to chtělo k receptu také obrázek, jen pro představu. - pt

Datum: 17.11.12 21:40
 
avatar

Vepřové plátky s oblohou, rychlé a jednoduché.

 
Datum: 17.11.12 21:43
 
avatar

Chlebíček ze šlehačkového těsta s brusinkami.

 
Datum: 18.11.12 11:50
 
avatar

Ty jsi před nějakou dobou sháněla bábovkové formy. Toto na obrázku je úžasné. Co všechno jsi sehnala? Pochlub se, co ještě máš?;)

 
Od: pt®
Datum: 17.11.12 22:07
 
avatar

Ježkovy oči, to je umělecké dílo na talíři. No s fotkou je to prima, díky. - pt

Datum: 17.11.12 22:27
 

To je krasa,moc se mi tohle libi.

 
Datum: 17.11.12 22:28
 

Tohle by nase deti ocenily,vypada to hezky.

 
Datum: 17.11.12 22:43
 
avatar

Děkuji za pochvalu. Těsto na chlebíček je jednoduché, lze ho péct v jakékoliv formě. Tato tvarovaná forma je litinová, vymazávání je piplačka, raději mám silikonové formy. ;)

 
Datum: 17.11.12 23:25
 
avatar

Já vím, bohužel bylo snězeno, než jsem stačila vyfotit. Snad pomůže aspoň originální foto z té soutěže :).

Pozn. vypadá to jako obyčejné smažené kuře, ale kouzlo je v tom pomeranči! Dodá to masíčku nevídanou chuť! ;)

 
Datum: 18.11.12 11:26
 

kolikokoli,co je to zelene na taliri?Vschno vypada barevne perfektne.

 
Datum: 18.11.12 12:51
 
avatar

To je nějaký kapustový salát... našla jsem vám ten recept. Je to z přeložené z angličtiny, proto jsou ta množství taková divná (holt ne všichni mají metrický systém :D).

.

Ingredience:

900 g kapustových listů nahrubo nasekaných

1 lžíce řepkového oleje

3 větší šalotky, nakrájené na tenké plátky

3 stroužky česneku (rozmačkané)

340 g smetanového sýra

1 smetana na šlehání

sůl

pepř

225 g cherry rajčat rozkrojených na polovinu

1 červený pomeranč, rozkrájený na měsíčky

.

Postup:

Vaříme kapustu v osolené vodě, dokud nezměkne (cca 2 minuty). Necháme ji odkapat, a pak zcela ponoříme do velké mísy s ledovou vodou. Vyndáme a znovu necháme okapat.

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotky a česnek. Asi po minutě začne šalotka vonět. Přidáme sýr, smetanu, sůl a pepř a mícháme, dokud nevznikne hustší směs. Přidáme kapustu a opět zamícháme.

Snížíme teplotu, přiklopíme a s občasným mícháním vaříme cca 15 minut. Poté přimícháme rajčátka, opět přiklopíme a vaříme, dokud rajčata nezměknou a nebudou teplá (cca 10 min). Podle chuti dosolíme/dopepříme. Na talíři dozdobíme červeným pomerančem. ;)

 
Datum: 18.11.12 19:09
 

Dekuji za recept.Vidite,zrovna dnes jsem po kapuste pokukovala v Lidlu,ale netusila jsem ze je to z kapusty.Aspon nejaka inspirace na priste.

 
Od: pt®
Datum: 18.11.12 12:30
 
avatar

"kolikoli", to vypadá na mňamku :-P. - pt

Od: pt®
Datum: 24.11.12 18:53
 
avatar

Už jsem vařila na zítra, "plněné papriky", ale jinak. Papriky jsem neplnila, jen omyla, očistila a nakrájela, z masové hmoty jsem udělala koule. Jinak stejný postup vaření. děti papriku nejedí, my zase ano, tak budou mít všichni podle chuti. Talíř vyfotím až zítra.

Datum: 24.11.12 18:56
 

Dnes jsme meli jahelnik s jablky,delam z jahel,nebo-li prosa,jelikoz je moc zdrave.

 

 

Datum: 24.11.12 19:08
 
avatar

My jsme měli guláš z vepřového a do něj konzervu malých bílých fazolí v chilli omáčce - vznikla fakt dobrota...

 
Od: zooh*
Datum: 26.11.12 01:30
 

já jsem dělala vanilkové rohlíčky. Jsou výborné protože je tam spousta oříšků, ale také právě proto jsou hrozně křehké. Až příliž, musí se brát z talíře velice opatrně. Možná zkusím udělat ještě jiné těsto a nějak jej více "ztužit" aby to bylo lepší... asi více vajíček přidat. ) Ale jinak jsou výborné, ačkoli mi přijdo utrochu suché.

 
Od: pt®
Datum: 09.12.12 13:07
 
avatar

Už včera jsem vařila uzené s čočkou a okurku. Také z uzeného masového vývaru polévku:

Od: pt®
Datum: 09.12.12 13:08
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.