Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak udělat dobrý originální sos ke knedlíkum?

Od: vendulka007 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Potřebuji vědět jak udělat kvalitní dobrý sos - omáčku ke knedlíkům a k masu. Když děláte např. knedlo zelo vepř tak jakou, nebo přesně z čeho a jak se dělá ta omáčka? (myslím to,čím to podlejváme,aby jsme to neměli tak suché :)

Vím,že třeba na krkovici se špenátek a br. knedlíkem je o trošku jiný, než třeba u zelí, samozřejmě jiná příloha jiný sosík.

Už léta chodím občas do jedné hospůdky (jen když je čas a jsou finance),kde dělají opravdu dobé vepřové k tomu knedlíky, a hlavně i ten sosík mají moc dobrý,skoro se po něm můžu utlouct *smich**smich**smich*.

Napište mi originální způsob čím podlejváte vy a hlavně z čeho a jak. děkuji všem, za odpovědi.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

0x

když dávám péct maso -osolím ,dám sádlo , nakrájený česnek a cibuli- samozřejmě maso pokmínuji a podliji vodou a při pečení oškrabuji ze stěn vše napečené a to dodá šťávě pěknou barvu

někdy podliji maso černým pivem - ta šťáva je výborná

jindy maličko popráším šťávu hladkou moukou a tím ji lehoučce zahustím , rozmíchám a nechám provařit

 

pt®
hodnocení

0x

Také hledám rady, co při vaření vylepšit. Jak píše hahanaj, zaprášit moukou, ale jetě jsem četla radu, že se dá zaprášit ramborovou kaší v prášku. Za pokus to stojí. - pt

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]