Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebuji vědět jak udělat kvalitní dobrý sos - omáčku ke knedlíkům a k masu. Když děláte např. knedlo zelo vepř tak jakou, nebo přesně z čeho a jak se dělá ta omáčka? (myslím to,čím to podlejváme,aby jsme to neměli tak suché
Vím,že třeba na krkovici se špenátek a br. knedlíkem je o trošku jiný, než třeba u zelí, samozřejmě jiná příloha jiný sosík.
Už léta chodím občas do jedné hospůdky (jen když je čas a jsou finance),kde dělají opravdu dobé vepřové k tomu knedlíky, a hlavně i ten sosík mají moc dobrý,skoro se po něm můžu utlouct .
Napište mi originální způsob čím podlejváte vy a hlavně z čeho a jak. děkuji všem, za odpovědi.
když dávám péct maso -osolím ,dám sádlo , nakrájený česnek a cibuli- samozřejmě maso pokmínuji a podliji vodou a při pečení oškrabuji ze stěn vše napečené a to dodá šťávě pěknou barvu
někdy podliji maso černým pivem - ta šťáva je výborná
jindy maličko popráším šťávu hladkou moukou a tím ji lehoučce zahustím , rozmíchám a nechám provařit
Také hledám rady, co při vaření vylepšit. Jak píše hahanaj, zaprášit moukou, ale jetě jsem četla radu, že se dá zaprášit ramborovou kaší v prášku. Za pokus to stojí. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.