Jak udělat dobrý originální sos ke knedlíkum?

Od: Datum: 27.10.12 09:25 odpovědí: 2 změna: 27.10.12 10:01

Dobrý den. Potřebuji vědět jak udělat kvalitní dobrý sos - omáčku ke knedlíkům a k masu. Když děláte např. knedlo zelo vepř tak jakou, nebo přesně z čeho a jak se dělá ta omáčka? (myslím to,čím to podlejváme,aby jsme to neměli tak suché

Vím,že třeba na krkovici se špenátek a br. knedlíkem je o trošku jiný, než třeba u zelí, samozřejmě jiná příloha jiný sosík.

Už léta chodím občas do jedné hospůdky (jen když je čas a jsou finance),kde dělají opravdu dobé vepřové k tomu knedlíky, a hlavně i ten sosík mají moc dobrý,skoro se po něm můžu utlouct *smich**smich**smich*.

Napište mi originální způsob čím podlejváte vy a hlavně z čeho a jak. děkuji všem, za odpovědi.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 27.10.12 09:37
 

když dávám péct maso -osolím ,dám sádlo , nakrájený česnek a cibuli- samozřejmě maso pokmínuji a podliji vodou a při pečení oškrabuji ze stěn vše napečené a to dodá šťávě pěknou barvu

někdy podliji maso černým pivem - ta šťáva je výborná

jindy maličko popráším šťávu hladkou moukou a tím ji lehoučce zahustím , rozmíchám a nechám provařit

 
Od: pt®
Datum: 27.10.12 10:01
 
avatar

Také hledám rady, co při vaření vylepšit. Jak píše hahanaj, zaprášit moukou, ale jetě jsem četla radu, že se dá zaprášit ramborovou kaší v prášku. Za pokus to stojí. - pt

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.