Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
rád bych se zeptal jestli tu někdo nemá zkušenosti se sušením vlašských ořechů v sušičce, v troubě nebo nějak jinak. Díky moc. M.
Ahoj Martine. Zkušenost jsem udělala nedávno. Mrazím si totiž vyloupaná jádra na pozdější spotřebu a narychlo jsem je musela vyndat a strouhat. Byly navlhlé a nešlo to, tak jsem je mrskla do sušičky. Byl to dobrý nápad. Asi tak za hodinu, možná trochu víc,byly vhodné ke strouhání a byly přesně tak, jak jsem to k receptu potřebovala. Jinak ořechy vyloupuanechám jádra uschnout na plechu pod radiátorem, občas načechrám. Ale já jich měla předloni takovou spoustu, že jsem měla strach, že mi ve sklenicích zplesniví. A tak jsem je zmrazila. K běžnému použití se nemusí sušit, stačí je nechat rozmrazit a nastrouhat,.Jenomže já je potřebovala na ten určitý recept opravdu velice suché, protože jsem je pak ještě musela mixovat s cukrem téměř na prach. A to by s vlhkými ořechy nešlo.
doplněno 07.10.12 22:43:vyloupu a nechám :D
Suzy. Suchá jádra ořechů dej do sklenice pod víčka a zavař. Opravdu JENOM ořechy. Vydrží tak několik let, neplesnivý, nedostanou se do nich škůdci.
doplněno 08.10.12 10:32: Jejky. Teď teprve jsem si přečetla všechny odpovědi. A Hahanaj byly rychlejší s tím zavařovaním. Takže se omlouvám, že sem píšu to, co už tu je. Sama to přímo nesnáším
Sebod, to nevadí. Ale ani jedna jste nenapsala na kolik stupňů. Mám elektrický zavařovací hrnec. Takže dám jádra do sklenic, zavíčkuji a strčím do vodní lázně. Na jak dlouho a na kolik stupňů? A jak poznám, že víčka chytly? A neprasknou ty sklenice, když v nich vlastně není žádná tekutina? A bych si nezdemolovala ten hrnec. Jinak mi tato metoda připadá asi jako nejlepší. Sklenice mám, spíše už mi v mrazáku nezbývá místo. A pak, dá mi práci pak ten pytel vylovit v té přehrši všeho možného, co tam mám nacpaného. Kolikrát mám zmrzlé ruce a nechám toho...:D
doplněno 08.10.12 11:41:Otázka se vztahuje také k Hanahaj. Jak to děvčata děláte? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.