Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
rád bych se zeptal jestli tu někdo nemá zkušenosti se sušením vlašských ořechů v sušičce, v troubě nebo nějak jinak. Díky moc. M.
Ahoj Martine. Zkušenost jsem udělala nedávno. Mrazím si totiž vyloupaná jádra na pozdější spotřebu a narychlo jsem je musela vyndat a strouhat. Byly navlhlé a nešlo to, tak jsem je mrskla do sušičky. Byl to dobrý nápad. Asi tak za hodinu, možná trochu víc,byly vhodné ke strouhání a byly přesně tak, jak jsem to k receptu potřebovala. Jinak ořechy vyloupuanechám jádra uschnout na plechu pod radiátorem, občas načechrám. Ale já jich měla předloni takovou spoustu, že jsem měla strach, že mi ve sklenicích zplesniví. A tak jsem je zmrazila. K běžnému použití se nemusí sušit, stačí je nechat rozmrazit a nastrouhat,.Jenomže já je potřebovala na ten určitý recept opravdu velice suché, protože jsem je pak ještě musela mixovat s cukrem téměř na prach. A to by s vlhkými ořechy nešlo.
doplněno 07.10.12 22:43:vyloupu a nechám :D
Suzy. Suchá jádra ořechů dej do sklenice pod víčka a zavař. Opravdu JENOM ořechy. Vydrží tak několik let, neplesnivý, nedostanou se do nich škůdci.
doplněno 08.10.12 10:32: Jejky. Teď teprve jsem si přečetla všechny odpovědi. A Hahanaj byly rychlejší s tím zavařovaním. Takže se omlouvám, že sem píšu to, co už tu je. Sama to přímo nesnáším ![]()
Sebod, to nevadí. Ale ani jedna jste nenapsala na kolik stupňů. Mám elektrický zavařovací hrnec. Takže dám jádra do sklenic, zavíčkuji a strčím do vodní lázně. Na jak dlouho a na kolik stupňů? A jak poznám, že víčka chytly? A neprasknou ty sklenice, když v nich vlastně není žádná tekutina? A bych si nezdemolovala ten hrnec. Jinak mi tato metoda připadá asi jako nejlepší. Sklenice mám, spíše už mi v mrazáku nezbývá místo. A pak, dá mi práci pak ten pytel vylovit v té přehrši všeho možného, co tam mám nacpaného. Kolikrát mám zmrzlé ruce a nechám toho...:D
doplněno 08.10.12 11:41:Otázka se vztahuje také k Hanahaj. Jak to děvčata děláte? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.