Vlašské ořechy - sušení

Od: Datum: 07.10.12 21:29 odpovědí: 8 změna: 08.10.15 18:41

Dobrý večer,

rád bych se zeptal jestli tu někdo nemá zkušenosti se sušením vlašských ořechů v sušičce, v troubě nebo nějak jinak. Díky moc. M.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.10.12 21:39
avatar

Já je suším volně rozložené, nebo v síťkách zavěšených, kde proudí vzduch.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hahanaj*
Datum: 07.10.12 21:43

ořechy jsou nejlepší, když vyschnou na vzduchu ve skořápce a pak je vyloupete - jen tak budou jádra kvalitní a chutná a pak je můžete dobře uchovat - buď zamrazit a nebo vnasypat do sklenic a chvíli sterilovat jen aby chytla víčka / a na sucho/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.12 22:24
avatar

My je sušíme rozložené na plechu na radiátorech. Pak do plátěných pytlů, nebo vyloupané do zavařovaček a sterilizované.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.12 22:42
avatar

Ahoj Martine. Zkušenost jsem udělala nedávno. Mrazím si totiž vyloupaná jádra na pozdější spotřebu a narychlo jsem je musela vyndat a strouhat. Byly navlhlé a nešlo to, tak jsem je mrskla do sušičky. Byl to dobrý nápad. Asi tak za hodinu, možná trochu víc,byly vhodné ke strouhání a byly přesně tak, jak jsem to k receptu potřebovala. Jinak ořechy vyloupuanechám jádra uschnout na plechu pod radiátorem, občas načechrám. Ale já jich měla předloni takovou spoustu, že jsem měla strach, že mi ve sklenicích zplesniví. A tak jsem je zmrazila. K běžnému použití se nemusí sušit, stačí je nechat rozmrazit a nastrouhat,.Jenomže já je potřebovala na ten určitý recept opravdu velice suché, protože jsem je pak ještě musela mixovat s cukrem téměř na prach. A to by s vlhkými ořechy nešlo.

doplněno 07.10.12 22:43:

vyloupu a nechám :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.10.12 10:26

Suzy. Suchá jádra ořechů dej do sklenice pod víčka a zavař. Opravdu JENOM ořechy. Vydrží tak několik let, neplesnivý, nedostanou se do nich škůdci.

doplněno 08.10.12 10:32:

Jejky. Teď teprve jsem si přečetla všechny odpovědi. A Hahanaj byly rychlejší s tím zavařovaním. Takže se omlouvám, že sem píšu to, co už tu je. Sama to přímo nesnáším *zed*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.10.12 11:39
avatar

Sebod, to nevadí. Ale ani jedna jste nenapsala na kolik stupňů. Mám elektrický zavařovací hrnec. Takže dám jádra do sklenic, zavíčkuji a strčím do vodní lázně. Na jak dlouho a na kolik stupňů? A jak poznám, že víčka chytly? A neprasknou ty sklenice, když v nich vlastně není žádná tekutina? A bych si nezdemolovala ten hrnec. Jinak mi tato metoda připadá asi jako nejlepší. Sklenice mám, spíše už mi v mrazáku nezbývá místo. A pak, dá mi práci pak ten pytel vylovit v té přehrši všeho možného, co tam mám nacpaného. Kolikrát mám zmrzlé ruce a nechám toho...:D

doplněno 08.10.12 11:41:

Otázka se vztahuje také k Hanahaj. Jak to děvčata děláte? Díky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin99*
Datum: 14.10.12 16:17

Všem moc děkuji, hodně jste mi pomohli, děkuji! ;)

Datum: 08.10.15 18:41
avatar
Jen upozornění pro ostatní: o víkendu jsem nasbíral ořechy, hodil je na plech a nechal schnout na balkoně. Zřejmě to nebyl dobrý nápad. Zapomněl jsem na ně a dnes jich tam byla už jen polovina. *sok*
Moc nechápu co kdo... jedině snad ptáci... myši? *nevi*
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.