Langoše ze stánku - recept

Od: Datum: 02.10.12 12:36 odpovědí: 27 změna: 21.09.14 19:49

Dobrý den, nezná někdo recepturu na takové ty typické stánkové langoše, které jsou křupavé, mají větší vzduchové bubliny a nejsou buchtovatý ani cítit po kvasnicích? Mockrát děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: cockpunk*
Datum: 02.10.12 14:04

Receptů je na netu mrak, ale pochybuji že nějaký stánkař si je sám dělá. U nás ve městě v jednom občerstvení mají výborné langoše a je to mražený polotovar.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.10.12 14:21
avatar

Souhlasím, jednoho takového stánkaře jsem sledoval, měl igelitový pytel, který vytáhl zpod pultu, kde měl mrazící box a tahal z něj mrtvolně bílé mražené polotovarové langoše.

Mimochodem, docela náruživě se u toho dloubal v nose, takže jej budu obcházet obloukem.*smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: xart*
Datum: 02.10.12 14:32

asi ne všichni, já zas viděl stánek, kde měli kopec zadělaného těsta ... jedna dělala "placky" a házela do hrnce s olejem a druhá dělala zbytek ;)

Jinak moje známá dělá moc dobré langoše ;)

Langoše
1kg hladké mouky
2 vejce
40ml. mléka
250ml. zakysané smetany
4 lžičky soli
50g kvasnic
kostka cukru
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.10.12 14:41
avatar

Souhlasim, za prve jako prvni jste odpovedel na otazku a pridal recept a za druhe ano, videl jsem spoutu stankaru co delali langose z testa. *palec*

Jen to nesmi byt stanek o 60 ruznych nabidek k obcerstveni, to je pak jasne ze neuzu stihat vsechno.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: puclik
Datum: 02.10.12 14:46

Mám stejnou zkušenost s vyvalováním a smažení přímo ve stánku...:)

Datum: 02.10.12 15:13
avatar

Vida, na internetu jsem objevil recept, který se přímo jmenuje Stánkové langoše

1/2 lžičky soli

500g hladká mouka

1/2 lžičky cukru

4 dl mléka

balíček droždí (42g)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: puclik
Datum: 02.10.12 15:28
Jj, taky jsem tenhle recept našla, ale to mléko a tolik droždí mi tam nesedí. Tuším, že to bude jednoduché těsto, něco jako na pizzu, takže především z vody. Ale díky.
Datum: 02.10.12 17:41
avatar

Já se schválně obětuji a tyhle langoše zkusím vyrobit, uvidíme, co to se mnou udělá.*smich**hej*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.10.12 16:01
avatar

Dělám tyto langoše. Ale ty vzduchové bubliny v nich nejsou. Kdoví, jak a čím je tam v tom stánku do langošů strkají.*smich*

30 dkg polohrubé mouky

1 vařená brambora nastrouhaná najemno /nejlépe dosud vlažná, dobře to pak kyne/

1/2 lžičky soli

a na kvásek: 2 dkg droždí a 1/4 l vlažného mléka

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 02.10.12 17:31

nebudu Tě zatěžovat receptem na langoše,ale zkus schválně langoše s pytlíku. těsto udělej přesně podle návodu, spíš malinko řidší. při tvarování udělat koláč, který se v obou rukách nechá ve vzduchu otáčením vytahat, dokud nevznikne jakási obruč s blánou uprostřed, pak vložit do rozpáleného oleje. smažený potřít dle chuti. česnek, kečup,sýr, nasladko atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bagi®
Datum: 02.10.12 17:57

Na netu je plno receptů, ale žádné nebudou jako ze stánku. Jasně, že je to mražený polotovar. U nás na ně chodíme do hospody a jsou báječné. Doma už to nezkouším.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: fesoj*
Datum: 02.10.12 19:13

Toto těsto lze uchovat v ledničce a péci langoše na pokračování i několik dní.

http://mlsoty1.sweb.cz/slane.htm#kapitola15

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 02.10.12 20:02

V dobách dávných mých studií jsem brigádničila ve stánku s langošema. Jen si pamatuji, že na kilo HLADKÉ mouky bylo třeba 30g kvasnic a lžíce jedné sody ( pro ty bublinky), sůl, lžička cukru, místo mléka vodu a žádné vejce. Já je dělám doma od oka a jsou vynikající.

doplněno 02.10.12 20:03:

* lžička a néééé lžíce jedlé sody

Ohodnoceno: 1x
 
Od: puclik
Datum: 03.10.12 08:04

Díkes, jdu do nich...*modla*

Datum: 03.10.12 09:25
avatar

U nás budou dneska taky langoše, nějak jste mne na ně nálákali...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: egon®
Datum: 04.10.12 14:56

Jak to dopadlo?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.12 08:32
avatar

Dopadlo to skvěle, objevil jsem ještě jeden jednoduchý recept, šest langošů z půl kila mouky a z fritovacího hrnce vynikající. Navrch kečup a strouhaný sýr. Strávníci se doslova olizovali až za ušima.*placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.12 09:56
avatar

Jerry, já bych přišla. Moc často je nedělám, manžel je nemusí a jenom pro sebe se mi zadělávat nechce.

A ještě jsi zapomněl je potřít prolisovaným česnekem v rozpuštěném másle. To je pak teprve dobrota! *palec*Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.12 10:21
avatar

Smůla, ty zmizely tak rychle, ani drobečky pro pocestné po nich nezůstaly.*smich* A posílat je vnitřní poštou, to budu muset ještě nějak vykoumat...*smich*

Ten česnek byl taky ve hře, my děláme prolisovaný česnek do olivového oleje. Ale ještě jsme měli jít na návštěvu, tak jsme volili méně aromatickou variantu...*uspech*

doplněno 05.10.12 10:39:

A když, tak zadělej, přijdu já...*smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lll
Datum: 04.10.12 23:06

To těsto se právě MUSÍ nechat uležet v lednici, a mraznička mu vůbec nevadí. To co vidíte, že si je stánkař vyndává z mrazáku, tak musí. Jinak by mu těsto nevydrželo, vykynulo a langoš by "nevyběhl" a neudělal ty bubliny. Recept sem dám zítra, manželka už spí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: puclik
Datum: 09.10.12 12:42

zrovna tak připravuji i těsto na pizzu, na langoše jsem to udělala stejně. Jen jsem se těšila na ten receptík:(, recept, který přikládá "uska" je hodně blizoučko. Možná jen doladit poměr jednotlivých ingrediencí.

Od: veronikah
Datum: 09.10.12 12:56

Možná by pomohl tento recept na langoše.

Dělávám je podle toho pravidelně, akorát to množství zdvojím.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: puclik
Datum: 09.10.12 17:52

Nedá se nic dělat, musím pořídit friťák, nebo pozvat na langoš souseda i s hrncem, aby i detaily štimovaly... hranolky na pánvi taky nestojí za nic a v restauraci šmakujou:D

 

Datum: 09.10.12 18:23
avatar

Koupil jsem si hotové Langoše v Kauflandu.Jsou balené v inertní atmosféře,stačí je jen namazat česnekovou pomazánkou a v mikrovlnce přihřát.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: polinek*
Datum: 10.10.12 12:11

jak jsem pracovala ve stánku během důchodu...tak jsem dělala LANGOŠE TAK

,,1kg hladké mouky

1 kvasnice

2 lžičky soli

1dcl oleje

1/2 litru vody

tenhle recet jsem si napsala a uschovávám jako oko v hlavě.Ta paní ,pokteré jsem to přebírala vůbec nepoužívala mléko..ani cukr

doplněno 10.10.12 12:19:

ONA udělala takové bochánky a to jí do rána vykynulo přikryla a a do rána než přišla byly langoše připravené na smažení. Ještě jsem to neviděla a divila jsem se,že jí to vykyne tak jak to dělala a byly super ,,byla kuchařka.Ale divila jsem se tomu,že bylo třeba chladno a jí vykynuly a bez bublin.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.10.12 13:40
avatar

Díky za recept, vypadá to zajímavě, tak to vyzkoušíme při nejbližší příležitosti.*placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: babcal
Datum: 21.09.14 19:49

Já prodávám langoše ve stánku, již několik let a mám je prý výborné. Za víkend prodám 700 langošů, tak to už o něčem svědčí, ale když jsem četla ty recepty tak si musím zaťukat na čelo. Šílené blbosti. Omlouvám se, ale recept nenapíšu, dám jen jednu radu: musí se dělat s láskou!

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.