Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nezná někdo recepturu na takové ty typické stánkové langoše, které jsou křupavé, mají větší vzduchové bubliny a nejsou buchtovatý ani cítit po kvasnicích? Mockrát děkuji.
V dobách dávných mých studií jsem brigádničila ve stánku s langošema. Jen si pamatuji, že na kilo HLADKÉ mouky bylo třeba 30g kvasnic a lžíce jedné sody ( pro ty bublinky), sůl, lžička cukru, místo mléka vodu a žádné vejce. Já je dělám doma od oka a jsou vynikající.
doplněno 02.10.12 20:03:* lžička a néééé lžíce jedlé sody
Dopadlo to skvěle, objevil jsem ještě jeden jednoduchý recept, šest langošů z půl kila mouky a z fritovacího hrnce vynikající. Navrch kečup a strouhaný sýr. Strávníci se doslova olizovali až za ušima.
Jerry, já bych přišla. Moc často je nedělám, manžel je nemusí a jenom pro sebe se mi zadělávat nechce.
A ještě jsi zapomněl je potřít prolisovaným česnekem v rozpuštěném másle. To je pak teprve dobrota! Jaga.
Smůla, ty zmizely tak rychle, ani drobečky pro pocestné po nich nezůstaly. A posílat je vnitřní poštou, to budu muset ještě nějak vykoumat...
Ten česnek byl taky ve hře, my děláme prolisovaný česnek do olivového oleje. Ale ještě jsme měli jít na návštěvu, tak jsme volili méně aromatickou variantu...
A když, tak zadělej, přijdu já...
jak jsem pracovala ve stánku během důchodu...tak jsem dělala LANGOŠE TAK
,,1kg hladké mouky
1 kvasnice
2 lžičky soli
1dcl oleje
1/2 litru vody
tenhle recet jsem si napsala a uschovávám jako oko v hlavě.Ta paní ,pokteré jsem to přebírala vůbec nepoužívala mléko..ani cukr
doplněno 10.10.12 12:19:ONA udělala takové bochánky a to jí do rána vykynulo přikryla a a do rána než přišla byly langoše připravené na smažení. Ještě jsem to neviděla a divila jsem se,že jí to vykyne tak jak to dělala a byly super ,,byla kuchařka.Ale divila jsem se tomu,že bylo třeba chladno a jí vykynuly a bez bublin.
Receptů je na netu mrak, ale pochybuji že nějaký stánkař si je sám dělá. U nás ve městě v jednom občerstvení mají výborné langoše a je to mražený polotovar.
asi ne všichni, já zas viděl stánek, kde měli kopec zadělaného těsta ... jedna dělala "placky" a házela do hrnce s olejem a druhá dělala zbytek
Jinak moje známá dělá moc dobré langoše
Souhlasim, za prve jako prvni jste odpovedel na otazku a pridal recept a za druhe ano, videl jsem spoutu stankaru co delali langose z testa.
Jen to nesmi byt stanek o 60 ruznych nabidek k obcerstveni, to je pak jasne ze neuzu stihat vsechno.
Vida, na internetu jsem objevil recept, který se přímo jmenuje Stánkové langoše
1/2 lžičky soli
500g hladká mouka
1/2 lžičky cukru
4 dl mléka
balíček droždí (42g)
nebudu Tě zatěžovat receptem na langoše,ale zkus schválně langoše s pytlíku. těsto udělej přesně podle návodu, spíš malinko řidší. při tvarování udělat koláč, který se v obou rukách nechá ve vzduchu otáčením vytahat, dokud nevznikne jakási obruč s blánou uprostřed, pak vložit do rozpáleného oleje. smažený potřít dle chuti. česnek, kečup,sýr, nasladko atd.
To těsto se právě MUSÍ nechat uležet v lednici, a mraznička mu vůbec nevadí. To co vidíte, že si je stánkař vyndává z mrazáku, tak musí. Jinak by mu těsto nevydrželo, vykynulo a langoš by "nevyběhl" a neudělal ty bubliny. Recept sem dám zítra, manželka už spí.
zrovna tak připravuji i těsto na pizzu, na langoše jsem to udělala stejně. Jen jsem se těšila na ten receptík, recept, který přikládá "uska" je hodně blizoučko. Možná jen doladit poměr jednotlivých ingrediencí.
Možná by pomohl tento recept na langoše.
Dělávám je podle toho pravidelně, akorát to množství zdvojím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.