Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Langoše ze stánku - recept

Od: puclik odpovědí: 27 změna:

Dobrý den, nezná někdo recepturu na takové ty typické stánkové langoše, které jsou křupavé, mají větší vzduchové bubliny a nejsou buchtovatý ani cítit po kvasnicích? Mockrát děkuji.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

V dobách dávných mých studií jsem brigádničila ve stánku s langošema. Jen si pamatuji, že na kilo HLADKÉ mouky bylo třeba 30g kvasnic a lžíce jedné sody ( pro ty bublinky), sůl, lžička cukru, místo mléka vodu a žádné vejce. Já je dělám doma od oka a jsou vynikající.

doplněno 02.10.12 20:03:

* lžička a néééé lžíce jedlé sody

puclik

Díkes, jdu do nich...*modla*

U nás budou dneska taky langoše, nějak jste mne na ně nálákali...

Jak to dopadlo?

Dopadlo to skvěle, objevil jsem ještě jeden jednoduchý recept, šest langošů z půl kila mouky a z fritovacího hrnce vynikající. Navrch kečup a strouhaný sýr. Strávníci se doslova olizovali až za ušima.*placni*

Jerry, já bych přišla. Moc často je nedělám, manžel je nemusí a jenom pro sebe se mi zadělávat nechce.

A ještě jsi zapomněl je potřít prolisovaným česnekem v rozpuštěném másle. To je pak teprve dobrota! *palec*Jaga.

Smůla, ty zmizely tak rychle, ani drobečky pro pocestné po nich nezůstaly.*smich* A posílat je vnitřní poštou, to budu muset ještě nějak vykoumat...*smich*

Ten česnek byl taky ve hře, my děláme prolisovaný česnek do olivového oleje. Ale ještě jsme měli jít na návštěvu, tak jsme volili méně aromatickou variantu...*uspech*

doplněno 05.10.12 10:39:

A když, tak zadělej, přijdu já...*smich*

polinek*
hodnocení

1x

jak jsem pracovala ve stánku během důchodu...tak jsem dělala LANGOŠE TAK

,,1kg hladké mouky

1 kvasnice

2 lžičky soli

1dcl oleje

1/2 litru vody

tenhle recet jsem si napsala a uschovávám jako oko v hlavě.Ta paní ,pokteré jsem to přebírala vůbec nepoužívala mléko..ani cukr

doplněno 10.10.12 12:19:

ONA udělala takové bochánky a to jí do rána vykynulo přikryla a a do rána než přišla byly langoše připravené na smažení. Ještě jsem to neviděla a divila jsem se,že jí to vykyne tak jak to dělala a byly super ,,byla kuchařka.Ale divila jsem se tomu,že bylo třeba chladno a jí vykynuly a bez bublin.

Díky za recept, vypadá to zajímavě, tak to vyzkoušíme při nejbližší příležitosti.*placni*

cockpunk*
hodnocení

0x

Receptů je na netu mrak, ale pochybuji že nějaký stánkař si je sám dělá. U nás ve městě v jednom občerstvení mají výborné langoše a je to mražený polotovar.

Souhlasím, jednoho takového stánkaře jsem sledoval, měl igelitový pytel, který vytáhl zpod pultu, kde měl mrazící box a tahal z něj mrtvolně bílé mražené polotovarové langoše.

Mimochodem, docela náruživě se u toho dloubal v nose, takže jej budu obcházet obloukem.*smich*

xart*
hodnocení

0x

asi ne všichni, já zas viděl stánek, kde měli kopec zadělaného těsta ... jedna dělala "placky" a házela do hrnce s olejem a druhá dělala zbytek ;)

Jinak moje známá dělá moc dobré langoše ;)

Langoše
1kg hladké mouky
2 vejce
40ml. mléka
250ml. zakysané smetany
4 lžičky soli
50g kvasnic
kostka cukru
majsterjoe*

Souhlasim, za prve jako prvni jste odpovedel na otazku a pridal recept a za druhe ano, videl jsem spoutu stankaru co delali langose z testa. *palec*

Jen to nesmi byt stanek o 60 ruznych nabidek k obcerstveni, to je pak jasne ze neuzu stihat vsechno.

puclik
hodnocení

Mám stejnou zkušenost s vyvalováním a smažení přímo ve stánku...:)

Vida, na internetu jsem objevil recept, který se přímo jmenuje Stánkové langoše

1/2 lžičky soli

500g hladká mouka

1/2 lžičky cukru

4 dl mléka

balíček droždí (42g)

puclik
Jj, taky jsem tenhle recept našla, ale to mléko a tolik droždí mi tam nesedí. Tuším, že to bude jednoduché těsto, něco jako na pizzu, takže především z vody. Ale díky.

Já se schválně obětuji a tyhle langoše zkusím vyrobit, uvidíme, co to se mnou udělá.*smich**hej*

hodnocení

0x

Dělám tyto langoše. Ale ty vzduchové bubliny v nich nejsou. Kdoví, jak a čím je tam v tom stánku do langošů strkají.*smich*

30 dkg polohrubé mouky

1 vařená brambora nastrouhaná najemno /nejlépe dosud vlažná, dobře to pak kyne/

1/2 lžičky soli

a na kvásek: 2 dkg droždí a 1/4 l vlažného mléka

olaf71*
hodnocení

0x

nebudu Tě zatěžovat receptem na langoše,ale zkus schválně langoše s pytlíku. těsto udělej přesně podle návodu, spíš malinko řidší. při tvarování udělat koláč, který se v obou rukách nechá ve vzduchu otáčením vytahat, dokud nevznikne jakási obruč s blánou uprostřed, pak vložit do rozpáleného oleje. smažený potřít dle chuti. česnek, kečup,sýr, nasladko atd.

hodnocení

0x

Na netu je plno receptů, ale žádné nebudou jako ze stánku. Jasně, že je to mražený polotovar. U nás na ně chodíme do hospody a jsou báječné. Doma už to nezkouším.

fesoj*
hodnocení

0x

Toto těsto lze uchovat v ledničce a péci langoše na pokračování i několik dní.

mlsoty1.sweb.cz/...

lll*
hodnocení

0x

To těsto se právě MUSÍ nechat uležet v lednici, a mraznička mu vůbec nevadí. To co vidíte, že si je stánkař vyndává z mrazáku, tak musí. Jinak by mu těsto nevydrželo, vykynulo a langoš by "nevyběhl" a neudělal ty bubliny. Recept sem dám zítra, manželka už spí.

puclik

zrovna tak připravuji i těsto na pizzu, na langoše jsem to udělala stejně. Jen jsem se těšila na ten receptík:(, recept, který přikládá "uska" je hodně blizoučko. Možná jen doladit poměr jednotlivých ingrediencí.

veronikah

Možná by pomohl tento recept na langoše.

Dělávám je podle toho pravidelně, akorát to množství zdvojím.

puclik

Nedá se nic dělat, musím pořídit friťák, nebo pozvat na langoš souseda i s hrncem, aby i detaily štimovaly... hranolky na pánvi taky nestojí za nic a v restauraci šmakujou:D

jabraka*
hodnocení

0x

Koupil jsem si hotové Langoše v Kauflandu.Jsou balené v inertní atmosféře,stačí je jen namazat česnekovou pomazánkou a v mikrovlnce přihřát.

JABRAKA

babcal
hodnocení

0x

Já prodávám langoše ve stánku, již několik let a mám je prý výborné. Za víkend prodám 700 langošů, tak to už o něčem svědčí, ale když jsem četla ty recepty tak si musím zaťukat na čelo. Šílené blbosti. Omlouvám se, ale recept nenapíšu, dám jen jednu radu: musí se dělat s láskou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]