Bramborák do trouby - recept

Od: Datum: 23.09.12 19:53 odpovědí: 13 změna: 30.09.12 20:17

Dobrý den.

Mezi oblíbená jídla naší rodiny patří bezesporu klasický poctivý bramborák. Je ale strašně mastný. Slyšela jsem o méně tučné variantě: bramboráku "do trouby". Má někdo z Vás zkušenosti s jeho přípravou?

Velice děkuji za rady.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 23.09.12 20:04
 

ano pekla jsem během krátké doby nyní 2x na plechu v troubě je to podle rubriky pro ženy

http://recepty.vareni.cz/gugla/

moc nám to chutnalo jednou jsme to slupli jen tak a po druhé jsem k tomu dělala špenát a bylo to také skvělé ale mně to skoro víc chutná studené - připravte se že to zmizí za chvíli je to fakt jedlé a místo uzeného jsem dala jen salám ,ale lze i bez něj jen tak

 
Od: ron*
Datum: 23.09.12 20:26
 

Dobrý večer, Hahanaj.

Moc Vám děkuji, zítra vyzkouším .

Od: hahanaj*
Datum: 23.09.12 20:28
 

těším se jak vám bude chutnat - dejte vědět

 
Datum: 23.09.12 20:45
 
avatar

Moje tchýně dělala bramborák v troubě se švestkama. Bylo to tak skvělé, že jsem byla schopná sníst ten plech sama.*hi* Na plech trochu oleje, rozehřát v troubě, nalít normální bramborákové těsto, do trouby, pak rozříznout napůl a obrátit, poklást rozpůlenýma švestkama a znovu do trouby. Ještě po letech mám plnou pusu slin.*jasne*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: stribrnak*
Datum: 23.09.12 22:15
 

Ron zkuste i tímto způsobem upéct i karbanátky,je lépe je dát na pečící papír na sucho

S

 
Od: hahanaj*
Datum: 24.09.12 12:54
 

ano karbanátky už taky jinak nedělám jen na peč. papíru na plechu v troubě -jsou skvělé

 
Datum: 24.09.12 09:51
 
avatar

Také někdy dělám bramborák se švestkami. Nedávám tam ale majoránku, ani pepř, bez česneku. Těsto nesmí být na plechu vysoké, švestky dávám hned a na plechu s vyvýšeným okrajem upeču vcelku. Jí se teplý pocukrovaný, co nesním hned, tak cukruji studené.

doplněno 24.09.12 18:21:

Švestky jsem neměla, tak na ukázku s jablky.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lujs®
Datum: 23.09.12 23:09
 
avatar

Moje máma to ,,těsto" naleje na plech a peče ,,bohužel" v plynový troubě a neobrací.

Občas mi to chutná jako ,,nedodělaný".*plac*

 
Od: ron*
Datum: 24.09.12 07:08
 

Dobrý den.

Děkuji všem.

Pro Babkazov: s těmi švestkami to bude určitě moc dobré! *palec*

Od: tomasgulas
Datum: 24.09.12 08:25
 

Nóóó, já si bramborák dávám mezi ubrousky a trochu vymačkám. Když jsem kdysi hubl, dělal jsem je bez tuku. Spíše takové placky. Ale co si budeme nalhávat, není to prostě vončo, tuk je tuk, vo tom žádná *hi*

 
Od: ron*
Datum: 24.09.12 21:18
 

Dobrý večer.

Dnes jsem vyzkoušela recept od Hahanaj. Výborné, vyfotit jsem nestihla, jen se po něm zaprášilo. Pekla jsem na pečícím papíru.

Vůbec nebyl mastný.

Na víkend jsem rodině slíbila bramborák se švestkami od paní Babkazov.

Paní Brunecová, Vaše verze na sladko vypadá úžasně a lákavě. Určitě vyzkouším.

Lujsi, na chlapa dobré. Každý pokus se počítá. Věřím, že i Váš bramborák je moc dobrý. Děkuji.

Velice děkuji Vám všem.:)*palec*

Od: kacica*
Datum: 28.09.12 23:19
 

Já osobně jsem ještě vyzkoušela recept od kamarádky kdy jsem na to těsto dala ještě péct kuře a to byla fakt lahoda.Nevěřila jsem,*palec* ale funguje to a k masu máte i brmborovou přílohu.

 
Od: elisme123
Datum: 30.09.12 20:17
 

Mamka ho jednou delala, vzeslo z toho to ze se slili do jednoho a byla z toho taková slaná buchta :D. Ale u kamarádky jsem ho delala a byl moc dobrý a opravdu nebyl tolik slaný (delali jsme ho na pecicim papire). Bohuzel recept nevim. Ale urco jich na netu zkouknete mnoho.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.