Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborák do trouby - recept

Od: ron* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.

Mezi oblíbená jídla naší rodiny patří bezesporu klasický poctivý bramborák. Je ale strašně mastný. Slyšela jsem o méně tučné variantě: bramboráku "do trouby". Má někdo z Vás zkušenosti s jeho přípravou?

Velice děkuji za rady.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Moje tchýně dělala bramborák v troubě se švestkama. Bylo to tak skvělé, že jsem byla schopná sníst ten plech sama.*hi* Na plech trochu oleje, rozehřát v troubě, nalít normální bramborákové těsto, do trouby, pak rozříznout napůl a obrátit, poklást rozpůlenýma švestkama a znovu do trouby. Ještě po letech mám plnou pusu slin.*jasne*

Také někdy dělám bramborák se švestkami. Nedávám tam ale majoránku, ani pepř, bez česneku. Těsto nesmí být na plechu vysoké, švestky dávám hned a na plechu s vyvýšeným okrajem upeču vcelku. Jí se teplý pocukrovaný, co nesním hned, tak cukruji studené.

doplněno 24.09.12 18:21:

Švestky jsem neměla, tak na ukázku s jablky.

Bramborák do trouby - recept
stribrnak*

Ron zkuste i tímto způsobem upéct i karbanátky,je lépe je dát na pečící papír na sucho

S

hahanaj*

ano karbanátky už taky jinak nedělám jen na peč. papíru na plechu v troubě -jsou skvělé

 

hahanaj*
hodnocení

0x

ano pekla jsem během krátké doby nyní 2x na plechu v troubě je to podle rubriky pro ženy

recepty.vareni.cz/...

moc nám to chutnalo jednou jsme to slupli jen tak a po druhé jsem k tomu dělala špenát a bylo to také skvělé ale mně to skoro víc chutná studené - připravte se že to zmizí za chvíli je to fakt jedlé a místo uzeného jsem dala jen salám ,ale lze i bez něj jen tak

ron*
hodnocení

Dobrý večer, Hahanaj.

Moc Vám děkuji, zítra vyzkouším .

hahanaj*

těším se jak vám bude chutnat - dejte vědět

 

hodnocení

0x

Moje máma to ,,těsto" naleje na plech a peče ,,bohužel" v plynový troubě a neobrací.

Občas mi to chutná jako ,,nedodělaný".*plac*

 

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Děkuji všem.

Pro Babkazov: s těmi švestkami to bude určitě moc dobré! *palec*

 

tomasgulas
hodnocení

0x

Nóóó, já si bramborák dávám mezi ubrousky a trochu vymačkám. Když jsem kdysi hubl, dělal jsem je bez tuku. Spíše takové placky. Ale co si budeme nalhávat, není to prostě vončo, tuk je tuk, vo tom žádná *hi*

 

ron*
hodnocení

Dobrý večer.

Dnes jsem vyzkoušela recept od Hahanaj. Výborné, vyfotit jsem nestihla, jen se po něm zaprášilo. Pekla jsem na pečícím papíru.

Vůbec nebyl mastný.

Na víkend jsem rodině slíbila bramborák se švestkami od paní Babkazov.

Paní Brunecová, Vaše verze na sladko vypadá úžasně a lákavě. Určitě vyzkouším.

Lujsi, na chlapa dobré. Každý pokus se počítá. Věřím, že i Váš bramborák je moc dobrý. Děkuji.

Velice děkuji Vám všem.:)*palec*

 

kacica*
hodnocení

0x

Já osobně jsem ještě vyzkoušela recept od kamarádky kdy jsem na to těsto dala ještě péct kuře a to byla fakt lahoda.Nevěřila jsem,*palec* ale funguje to a k masu máte i brmborovou přílohu.

 

elisme123
hodnocení

0x

Mamka ho jednou delala, vzeslo z toho to ze se slili do jednoho a byla z toho taková slaná buchta :D. Ale u kamarádky jsem ho delala a byl moc dobrý a opravdu nebyl tolik slaný (delali jsme ho na pecicim papire). Bohuzel recept nevim. Ale urco jich na netu zkouknete mnoho.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]