Zavařování hroznů červeného vína

Od: Datum: 15.09.12 09:39 odpovědí: 10 změna: 15.09.12 22:26

Dobrý den, rá bych se optal, zdali se zavařujou hrozny od vína a jak...Jsou to malé kuličky, které nikdy nejsou veliké ale jsou teď již dosti sladké.

Letos se nám toho urodilo víc, než stačíme sníst a na víno toho zase tolik není.

Prosím o radu. Děkuji. P.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.09.12 09:44
 
avatar

Obávám se,že se zavaření nezdaří z toho důvodu,že kuličky hrozna se velice rychle rozvaří.A to tím rychleji,čím je zralejší.Možná by bylo rozumnější z nich udělat mošt.

JABRAKA

 
Od: pajka11
Datum: 15.09.12 09:46
 

aha...a ani je hodit do mrazáku?:D

Datum: 15.09.12 10:23
 
avatar

Vyzkoušejte, ale výsledek vás moc nenadchne, krystalky ledu udělají své. Je to více "plpa" než hrozny, možná nějaký dusík, aby to proběhlo rychle. Jo burčak, z červeného vína, vytáhnutý na vánoce z mrazáku?!? To je něco ... ;)

 
Datum: 15.09.12 20:37
 
avatar

Burčák z mrazáku?Pěkná blbina.Burčák dělám na vánoce z hroznů,ve sklepě pěkně v chládku uskladněný,nejlépe v bedničkách ¨vystlaných novinama nebo slámou.

Hrozny zavařujem bílé i modré, rozkrájené i se stopkama na menší kusy.Celý hrozen se do sklenice špatně dostává.Na 720 omniovku slabé 2,lžíce cukru,malá špetka kyseliny citronové a na 10,minut zavařit a nechat volně vychladnout.Někdy přidávám do sklenice čerstvou šťávu z hroznů určených na burčák.

 
Datum: 15.09.12 22:26
 
avatar

Blbina? Možná pro vás. Já zase považuji za blbinu mastit ČERVENÝ burčák z hroznů zabalených novinama. Popravdě, ani nevím kde bych na 20 metráků hroznů sehnal noviny. Červený burčák se dá pít jednu hodinu v roce, v okamžiku, kdy žačne vařit. Jedinná možnost ho uchovat jako dobrotu, třeba na silvestra je ten mrazák.

 
Od: gita65
Datum: 15.09.12 11:32
 

Já osobně dávám takové hrozno normálně do mrazáku. V zimě na koláč, nebo do poháru jsou výborné. Dostávám hrozno také malé kuličky. Jednou jsem to i zavařila, jako kompot. Špatné to nebylo, ale mělo hodně peciček, tak na zavaření to moc není. Ale do mrazáku klidně. Když je chci dát do koláče, tak je dám zmrzlé. Nenechám rozmrazit, jinak je to rozmáčené. Ale na koláči jsou výborné. Jestli nemáte hrozny samé pecičky, tak můžete i kompot.

 
Datum: 15.09.12 14:17
 
avatar

Se zavářením vína nemám dobré zkušenosti. Přestože jsem si dávala pozor, abych jej nepřevařila, bylo velice změklé a současně úplně ztratilo barvu. Vypadalo vyrudlé, nepěkné. Ještě, že šlo jen asi o 5 skleniček. Už bych to nezkoušela a raději bych koukala si jej užít v syrovém stavu, kdy je nejlepší. Jaga.

 
Datum: 15.09.12 15:40
 
avatar

Jednou, když jsem jela z práce, chtěla jsem si na trhu koupit hrozno, takové drobné bylo. Prodavač byl nalitý jako číko. Mocí mermo mi cpal celou bedýnku za dvacet kč. No, nevezmi to! ;) Do třetinových skleniček jsem dala po dvou lžících cukru, ale stačila by jen jedna, nasypala umyté kuličky vína, zalila studenou vodou, zavíčkovala, šoupla do hrnce, teplotu jsem rychle vyhnala na 75´C, 10 minut udržovala a pak vypla. V hrnci ještě 10 minut nechala a pak vybrala a nechala vychladnout víčky dolů. Bylo to skvělé, dělala jsem poháry se šlehačkou. Skvělé to bylo. Párkrát jsem to už zopakovala s většími hrozny, ale tenkrát jsem měla dobré zuby a zrníčka mi nevadila, to drobnější mi chutnalo více.*jasne* V sámošce včera prodávali krásné, veliké nektarinky za 19.50kč. Tož, nekup to! Mám je na plechu od buchet a zítra půjdou do skleniček.*hi*

 
Datum: 15.09.12 18:14
 
avatar

Jedna z možností je udělat z něj rozinky.Sušení není až tak neschůdná technologie.

JABRAKA

 
Datum: 15.09.12 20:39
 
avatar

Další z možností je udělat burčák.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.