Pálení ovoce bez palírny?

Od: Datum: 13.09.12 13:22 odpovědí: 8 změna: 13.09.12 16:58

Dobrý den,chci se zeptat proč se musí(nemusí) ovoce vypalovat za účelem pálenky.Mám doma plno hrušek nevím zda se dá nějak podomácku vyrobit nezávadný alkohol bez toho,abych musel do nějaké palírny.Posím o radu.Děkuji


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.09.12 13:26
 
avatar

Pro vlastní potřebu si můžete pálit co chcete, ale je k tomu potřeba určité vybavení a určité zkušenosti, v rámci zachování zdraví.

 
Od: ladaadal*
Datum: 13.09.12 13:31
 

Právě v rámci zachování zdraví doporučuju odvézt kvas do pálenice. Samozřejmě, že to jde, ale jak píše Minstrel, musíš mít zařízení a zkušenosti, aby se to dalo pít chuťově a taky abys neoslepnul *smich*.

 
Od: fina
Datum: 13.09.12 13:41
 

Také uvažujeme nad tím, dát ovoce do palírny. Můžete mi prosím poradit, v jaké kvalitě musí být? může být i padané? děkuji

 
Od: mowla*
Datum: 13.09.12 13:53
 

Klidně může být padané, nesmí ale být plesnivé a nahnilé... Podle cukernatosti (doporučuju měřit - zvlášť u hrušek!) lze také dostadit .

Ovoce nadrťte (šroťákem nebo i jinak) a nechte v teple kvasit (nejlépe v plastových sudech), pokud se na hladině vytvoří ´krusta´ z pevných částí, nechte ji tak. V pálenici se objednejte s tím, že máte hrušky (někdy hruškový kvas ´spěchá´)...

 
Od: ladaadal*
Datum: 13.09.12 13:46
 

Není ovoce jako ovoce. Švestky jsou nejlepší po přemrznutí a můžou být padané i malinko plesnivé, jabka jsou náchylná na hnilobu, u nich údajně může i zarazit kvašení a mají míň cukru, takže se přidává cukr nebo vinné kvasinky, u hrušek se zase musí hlídat doba kvašení, protože, když se nepohlídá, tak jde hned do octa a je na vyhození. S jiným ovocem nemám zkušenosti, ale každé potřebuje něco. Většina pálenic poskytuje služby jeko jsou různé rady, některé vám i sami nabídnou ohlídat kvas a řeknou si jak které ovoce chtějí. Osobně jsem několik let dělal kvas a vozil do pálenice, ale ja zvyšovali DPH, tak to začalo být neúměrně drahé, na to, co s tím bylo práce.

 
Datum: 13.09.12 14:36
 
avatar

Jsou i pálenice kde přivezete ovoce a oni vám dají poměrně k množství už hotovou pálenku dle druhu ovoce + příplatek.Já osobně si dělám kvas doma sám a pak jen hlídám cukr a když se blíží k 0,honem do pálenice.Hrušky to je jiná,to se musí zavčas,jinak máte po nich.ALe když se povede,je také moc dobrá.

 
Datum: 13.09.12 16:51
 
avatar

Bez destilace lze vyrobit pouze ovocné víno.Případně nějaký kvas,který bude mít kolem osmi % alkoholu.Je nutno počítat i s tím,že v kvasu bude i malý obsah metanolu.Ten se ale přesným nastavením technologie destilace dá eliminovat.V kvasu jsou ale také jiné látky,na příklad kyselina octová,propionová i máselná,aldehydy a ketony.Podle toho,jak je kvašení řízeno(teplota,doba kvašení,druhy kvasinek) a ty se musí také odstranit.Proto bez bližších znalostí technologie a kvalitního zařízení nelze doma uspět.

JABRAKA

 
Od: buss®
Datum: 13.09.12 16:58
 

... musí(nemusí) ovoce vypalovat za účelem pálenky.
Tomu nerozumím, tak chcete chlast nebo ne, víte k čemu je? Dospělý člověk nevědět o pálení podomácku, to mne udivuje... A proč by se nedalo doma vypálit? Nakonec se i kotle prodávají.
http://search.seznam.cz/?q=kotel+na+p%C3%A1len%C3%AD&sId=N7VnvBoowVLI8uhWow6C&aq=-1&oq=kotel+na+p%C3%A1len%C3%AD&sourceid=top&thru=

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.