Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji udělat do mrazáku dost zásob hotových jídel a zajímalo by mě, jak dlouho tam vydrží, aby byla jedlá?
Jedná se mi hlavně o omáčky (svíčkajda, rajská, guláš, znojemská, segedýn...), prostě to, čemu ublíží mrazák na chuti co nejméně
Díky.
V mrazáku sice vydrží ale zrovna svíčková ä omáčky vůbec nejsou nic moc ale to už psali rádcové výše. Ještě dodám, že i rizoto už nikdy mrazit nedám. Já nejraděj mrazím španělské ptáčky (nebo vepřové závitky), guláš, hovězí nebo vepřové plátky na houbách, většinou dělám polotovary a pak rozmrazím, zahustím, eventuelně přidám smetanu.
Tak teoreticky půl roku. Stejně toho tolik nenavaříte, hlavně se Vám toho nevejde do mrazáku tolik, abyste to nestačili cca do dvou, tří měsíců sníst. Označte si krabičky datem, kdy je do mrazáku dáváte, abyste měli přehled.
Jinak jen poznámka - není moc zdravé jíst neustále ohřívaná jídla. Alespoň to říká dr. Cajthamlová, a té já věřím...
Díky Jde mi o to, že "mrazitelná" jídla moc nevařím (spíš zapečená, čínu, těstoviny atd., což bych nemrazila), jenže cca za dva měsíce přijde doba, kdy nebude možné vařit a nějakou dobu si to budeme ulehčovat vytažením z mrazáku. (ne každý den, ale je nutnost, aby takhle možnost byla)
A jak jsem řekla - omáčky nevařím moc často, takže bych ráda začala dělat zásoby už teď, ať tam přece jen něco nastřádám
Nejchutnější je každé jídlo čerstvé. Jak už rádci ¨psali, právě omáčky, kam se přidává smetana /rajská, koprovka, svíčková, slepice na paprice, segedín/ nejsou po rozmražení nic moc. Smetana se v tom jakoby srazí a ani chuť už není jako dřív.
Osvědčily se mi jen španělské ptáčky a guláš. Ale i to jen vyjímečně, když se všechno nesní a tak do měsíce to pak koukám spotřebovat.
Když syn jezdil s kamionem, zavářela jsem mu jídla, i omáčky, do sklenic a to si pochvaloval. Nesráželo se to a chuť byla dobrá. Jaga.
Supr téma,poslední dobou už opět nrstíhám,práce a pak ještě plotna
Minulý rok jsem nestíhala zavařovat,méla jsem hodně směn v práci,tak jsem zeleninu ze zahrady rovnou zmrazovala,jako směska na lečo,na pizu,okurkový nàřez-ale ty okurky na ty se letos vykašlu je nakrájeně zmrazovat,páč v kaufu je mají ze Španělska levně a čerstvé.Jinak klasika obal.řízek,žampioný to zamrazuju.Tady to téma si uložím,páč fakt nestíhám a každá rada na zkrácení času u plotny mi přijde vhod.
Já naprosto bez problémů zamražuji svíčkovou,rajskou, ještě se mi za mnoho let, co to dělám, nestalo,že by se mi srazily. Dělám to z časových důvodů, jsou to poměrně pracná jídla/jsou-li dělána poctivě z čerstvé zeleniny, ne polotovar/ a v mrazáků vydrží v pohodě půl roku i déle. Mohu doporučit, přijdeme z práce nebo nestihnu vařit a z ledové bedýnky stačí pouze vyndat navařený poklad. Vůbec se toho nebojte, ušetříte spoustu času, ono už je jedno, zda vaříte guláš z kila masa či ze dvou, vše léty praxe vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.