Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klobasova nadivka - recept

Od: juglans® odpovědí: 4 změna:

Dobry den,recepty jsou ruzne,vzpominam vsak ze jsem jednou jedla nadivku chuti neco jako vinne klobasy,pekne to vonelo,myslim ze tam byla i citronova kura ci co.Zkousela jsem delat jednu z novym korenim a neni to ono.Podelte se prosim o recepty.DEkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Já teda vinnou klobásu nejím, nemám ji ráda, ale nějaké recepty jsem našla, jen nejsou moje :

nádivka z bílé vinné klobásy: - recepty.vareni.cz/...

další: - toprecepty.cz/...

kuře s nádivkou: - toprecepty.cz/...

masová nádivka + video: - ekucharka.net/...

hodnocení

pt.diky zabtipy,ale asi jsem se spatne vyjadrila.Hledam recept na klobasovou nadivku,ktera se da upect na pekac a rozkraji hotove na porce.Takze vlastne masova hmota,okorenena,nevim cim,asi trochu mleka a nalit na pekac..Mam dojem jestli se do toho nedava muskatovy orisek a citronova kura.Jen co budu mit trochu casu ,mrknu jeste na recepty primo na bile klobasy,s tim rozdilem,ze to dam do pekace.U nas kvuli me diete delame hodne mlete.A nechci aby byla porad sekana,proste to ochutit jinak.Ale diky za pomoc.

doplněno 14.11.12 11:23:

preklep-za tipy

Je to sice už pár let, co jsme dělali doma vinné klobásy, ale snad si ještě něco pamatuju.1 kg vepřového plecka, 2 kg libového bůčku, vše umlít najemno. 2 veky namočit do plnotučného mléka, po úplném nasáknutí "rozňahňat".Smíchat s masem dohromady, osolit, opepřit, přidat trošičku nastrouhané citronové kůry a asi půl litru bílého vína (žádný hnusný krabicák). A míchat a míchat. Někdo ještě přidává trochu muškátového oříšku nebo nahrazuje část vepřového hovězím. Tato hmota se již dá použít, ale pro dojem vinných klobás, je dobré hmotu rozmixovat, až vznikne takové růžové lepidlo a to je pak nejlepší. Jinak jsme přesný recept nikdy neměli a dělali jsme stylem oko vidí a vždy to bylo dobré.

doplněno 14.11.12 23:12:

Citronovou kůru bych neřešil. Přidá se tam opravdu jenom trochu pro vůni. Na třicet kilo klobás jsme dávali ze tří citronů. Já si myslím, že v těch "zdravých" potravinách je těch fujtajblů taky dost.

hodnocení

Dekuji,myslim ze to takhle nejak bylo,prave jsem uz zapomela.Zkusime a uvidime.Jen porad badam nad tou citronovou kurou.,chemicky osetrenou .Nekdo rika ze limetky jsou vhodnejsi,ze se nestrikaji.Jenomze jsem take narazila na ceduli,chemicky osetrene.Tuhle v marketu zas u citronu meli ceduli a u limetek zadne.Tak jsem si rikala,jestli tomu muzu verit,kdyz cedule neni,ze nejsou chem.osetrene,jestli jen nezapomeli ceduli dat.Docela s tech postriku mam lufta,jsem alergik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]