Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo dát jednoduchý recept jak upéct jitrnice a jelita? Myslím ve skleněném pekáči nebo jak se to jmenuje...
Vím akorát, že na spod dát trochu oleje a pak vodu. Ale nevím kolik.
Díky
Než olej, je lepší sádlo - stačí tolik, aby po roztopení nebylo dno pekáče (skleněnému se říká jenská mísa) suché, jitrnice i jelita jsou dost tučné, takže další tuk ´pustí´ samy. Vody tak akorát - aby nevyschla, ale současně, aby se jelito či jitrnice nevařily - ale vodu lze kdykoli dolít, takže pro začátek tak cca 0,5 cm. Je vhodné zezačátku pekáč zaktýt pokličkou (pokud není, pak alobalem) a cca půl hodiny prohřívat na cca 150°C, pod pokličkou klidně i 170°C. Pak pokličku sundat a krátce (5 - 10 minut) ogrilovat na max.
doplněno 04.09.12 12:47:BTW - výbornou přílohou je kysané zelí, bez tepelné přípravy.
Teorie a praxe je něco jiného.Jelita i jitrnice děláme na sucho.Když se rozpálí pánev,voda z obojího střílí a může dojít ke spáleninám.Takže nasucho!Časově neohraničeno,není důvod produkt trápit 1/2hodiny,Postupně se vysmaží sádlo,na kterém se to opeče.Stupeň opečení si ohlídáme včasným otočením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.